- Obdržená poděkování: 0
Osazení stopalcovky servy
11 roky 2 měsíce nazpět - 11 roky 2 měsíce nazpět #14538
napsal mrazek
Odpověď od mrazek na téma Osazení stopalcovky servy
Do nové TILIE25 jsem dal tato serva:
www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9446..._6kg_13sec_7_1g.html
Po nalétání několika hodin zatím absoulutní spokojenost.Napájení používám 6 V
Po nalétání několika hodin zatím absoulutní spokojenost.Napájení používám 6 V
Poslední úprava: 11 roky 2 měsíce nazpět
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14540
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Osazení stopalcovky servy
Nektere spatne vlastnosti serv se sice poznají velmi brzo, ale jiné az třeba po roce provozu.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14541
napsal Petr Dušek
Já nikdy neměl např. RCEK model na limitu 500g, takže 5-10g navíc na servech mě nerozhází
.
Takhle to bylo kdysi s Vigory VS12, na křidélkách bez problému (létám je dodnes), ale na klapkách neustálé cestování a nutnost trimování.
Odpověď od Petr Dušek na téma Osazení stopalcovky servy
9g serva na klapkách F5J myslím zas tak běžné nejsou, nebo mi něco uniklo?? Na křidélkách jistě.Tomas Hruby napsal: ...v době, kdy se ve F5J na klapkách běžně létají 9g ...(
Já nikdy neměl např. RCEK model na limitu 500g, takže 5-10g navíc na servech mě nerozhází
Tohle se projevuje na neutrálu uprostřed dráhy, nebo na klapkách, kde je nulová poloha vlastně na jednom konci dráhy serva??Tomas Hruby napsal: ... jak moc mu courá neutrál v závislosti na teplotě.
S tím druhým jsem si totiž u číňana docela naběhl - vzal jsem klon KST TGY-777MG, servo šlape perfektně, je celkem přesné a spolehlivé, jenže během soutěže abych minimálně 2x trimoval ...
Takhle to bylo kdysi s Vigory VS12, na křidélkách bez problému (létám je dodnes), ale na klapkách neustálé cestování a nutnost trimování.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14542
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Osazení stopalcovky servy
No, mám to na klapce, ale zrovna u tohoto modelu moc velký ofset použitý nemám, takže "neutrál" je poměrně blízko skutečnému neutrálu, není to vyloženě tvá situace, kdy "neutrál je na konci".
Poznámka - pokud někto napíše, že mu to TGY777 nedělají, tak mu klidně věřím, u čonga se klidně mohou lišit série.
Ad 9g v F5J - ale jo, loni už to k vidění bylo na více modelech i na klapkách (u křidélek už to bylo samozřejmostí). MKS6100, občas nějaké JR, dokonce to měl Marko i na Storku, který má klapky opravdu extrémně velké. Sám s MKS6100 na klapky počítám do nového lehkého Storka, v Perfectionu jsem to dostal s "těžkými" JR189, které nehodlám měnit, ale u něj by to z hlediska výkonů serv díky menším klapkám bylo ještě jednodušší.
Poznámka - pokud někto napíše, že mu to TGY777 nedělají, tak mu klidně věřím, u čonga se klidně mohou lišit série.
Ad 9g v F5J - ale jo, loni už to k vidění bylo na více modelech i na klapkách (u křidélek už to bylo samozřejmostí). MKS6100, občas nějaké JR, dokonce to měl Marko i na Storku, který má klapky opravdu extrémně velké. Sám s MKS6100 na klapky počítám do nového lehkého Storka, v Perfectionu jsem to dostal s "těžkými" JR189, které nehodlám měnit, ale u něj by to z hlediska výkonů serv díky menším klapkám bylo ještě jednodušší.
- Bohumil Belan
- Pokročilý
-
Méně
Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14547
napsal Bohumil Belan
Odpověď od Bohumil Belan na téma Osazení stopalcovky servy
Ja mám na stopalcovom Daidalovi na klapkách servá DS09AMD s kovovými prevodmi. Bohužiaľ nedržia neutrál, po každom lete musím prestavovať subtrim. Servá Dymond D47 na krídielkách držia neutrál bezchybne. Používam vysielač Futaba FX20, prijímač Futaba 8 kanálový R6108. Frekvencia vysielača je nastavená na MULTI.
Na Ambrozii mám na klapkách Dymond D60 a tiež musím občas nastavovať neutrál subtrimom, ale nie je to také výrazné ako u DS09AMD.
Má niekto podobné problémy týmito servami? Má význam investovať do programátoru serv Hyperion a skúsiť prestaviť centrovanie serva?
Nerobí problém to že servá Dymond sú analógové a DS09AMD sú digitálne?
Na Ambrozii mám na klapkách Dymond D60 a tiež musím občas nastavovať neutrál subtrimom, ale nie je to také výrazné ako u DS09AMD.
Má niekto podobné problémy týmito servami? Má význam investovať do programátoru serv Hyperion a skúsiť prestaviť centrovanie serva?
Nerobí problém to že servá Dymond sú analógové a DS09AMD sú digitálne?
11 roky 2 měsíce nazpět #14548
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Osazení stopalcovky servy
D47 bez problémů, D60 trimuju také
Vygenerováno za 0.209 sekund