- Obdržená poděkování: 0
MC-20 Hott
11 roky 5 měsíce nazpět #14234
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma MC-20 Hott
Výše popsaný problém mám stále. Ale udělal jsem něco jiného. Nevím jestli správně, ale začalo křidélko fungovat a taky reaguje na trimování.
V položce: Tx. output swap, jsem na, Tx Ch6 - Output6, nastavil, Tx Ch5 - Output6.
To je vše. Je to tak správně?
Pak jsem několikrát zapnul - vypnul model i s vysílačem a všiml jsem si, že se mi po zapnutí objeví zaškrtnutá položka v Telemetry-sensor-electric air. mod, ale po chvilce, zaškrtnutí zmizí. Mám tam výškoměr Altis mikro.
V položce: Tx. output swap, jsem na, Tx Ch6 - Output6, nastavil, Tx Ch5 - Output6.
To je vše. Je to tak správně?
Pak jsem několikrát zapnul - vypnul model i s vysílačem a všiml jsem si, že se mi po zapnutí objeví zaškrtnutá položka v Telemetry-sensor-electric air. mod, ale po chvilce, zaškrtnutí zmizí. Mám tam výškoměr Altis mikro.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
11 roky 5 měsíce nazpět - 11 roky 5 měsíce nazpět #14261
napsal Beseda
Teď potvrdím váš názor že jsem opravdu blbý.
Byl jsem dnes lítat a s letedlem u kterého jsem s programem (v příloze) nedělal vůbec nic, jsem zaznamenal dvě věci. Nefunkční trimování křidélek. Nic jiného. Nešlo trimovat jenom ty křidélka ostaní v normálu.
A displej telemetrie, který jsem do teď neviděl (vpříloze). S tím letadlem lítám už po několikáté a tohle se stalo poprvé.
Začínám se bát lítat. I když vím, že jsem do tohohle programu nešahal, je nejspíš něco jinak. Proč? Co je špatně? Prohlížím ho celý dokola a nic nenacházím.
![:( :(]()
Byl jsem dnes lítat a s letedlem u kterého jsem s programem (v příloze) nedělal vůbec nic, jsem zaznamenal dvě věci. Nefunkční trimování křidélek. Nic jiného. Nešlo trimovat jenom ty křidélka ostaní v normálu.
A displej telemetrie, který jsem do teď neviděl (vpříloze). S tím letadlem lítám už po několikáté a tohle se stalo poprvé.
Začínám se bát lítat. I když vím, že jsem do tohohle programu nešahal, je nejspíš něco jinak. Proč? Co je špatně? Prohlížím ho celý dokola a nic nenacházím.
Příloha nebyla nalezena.
Příloha nebyla nalezena.
Poslední úprava: 11 roky 5 měsíce nazpět
11 roky 5 měsíce nazpět #14262
napsal Beseda
Tohle je displej, který se mi zobrazoval doteď a dnes se objevil poprvé ten předchozí. Jenom pro doplnění.
Příloha nebyla nalezena.
11 roky 5 měsíce nazpět #14263
napsal Nacelnik
Odpověď od Nacelnik na téma MC-20 Hott
Vypadá to, že jsi rozchodil toho ALTISe ![:-) :-)]()
Zobrazuje se ti jako ELECTRIC Air Modul
Jinak jsem se díval do manuálu na tvoji vysílačku, tak zde:
www.graupner.de/mediaroot/files/33020_mc20HoTT_en.1.pdf
strana 241 jsou obrazovky z menu SETTINGS & DATAVIEW
až se proklikáš na vysílačce k menu RX CURVE sttrana 246 téhož manuálu tak se prostě MUSÍŠ dostat na 5ch a změnit ze serva na senzor...To jej ak jsem ti psal ohledně toho F3K a zapojení
David
PS: POradím ti jednu věc, vezmi si volno a s někým se domluv a zajeď k němu. S někým, kdo má MC 20. Za hodinu budeš vědět co a jak nastavit... Jinak se budeš trápit a ve finále se budeš bát létat.
Zobrazuje se ti jako ELECTRIC Air Modul
Jinak jsem se díval do manuálu na tvoji vysílačku, tak zde:
www.graupner.de/mediaroot/files/33020_mc20HoTT_en.1.pdf
strana 241 jsou obrazovky z menu SETTINGS & DATAVIEW
až se proklikáš na vysílačce k menu RX CURVE sttrana 246 téhož manuálu tak se prostě MUSÍŠ dostat na 5ch a změnit ze serva na senzor...To jej ak jsem ti psal ohledně toho F3K a zapojení
David
PS: POradím ti jednu věc, vezmi si volno a s někým se domluv a zajeď k němu. S někým, kdo má MC 20. Za hodinu budeš vědět co a jak nastavit... Jinak se budeš trápit a ve finále se budeš bát létat.
11 roky 5 měsíce nazpět - 11 roky 5 měsíce nazpět #14264
napsal Beseda
Ono je to tak, ten altis co se mi teď zobrazuje jinak na displeji telemetrie používám už celé měsíce ve velkém elektrovětroni a tohle se objevilo poprvé. Mám ale ještě jedného, nového, altise mikro a ten se v k-čku zobrazuje stále tak, jak na tom obrázku dole. Tam se nic nezměnilo (blbne to dál stejně) a to jsem se v programu hrabal a zkoušel.
Tohle dořeším časem, na to se nelítá a nepadá, doufám. Ale to že mi to přestalo trimovat mě děsí.
S tím volnem to je těžší, mám volno jenom jediný výkend v měsíci a to se snažím být s dětma a rodinou, taky kdo by se mi celé hodiny věnoval. Neznám nikoho a myslím, že to ani nikoho neláká.![:( :(]()
V elektrovětroni mám přijímač GR24 a v K-čku GR12L. Nevím jestli to má nějaký vliv. Je mi ale divné že i program v kterém jsem nic neměnil, se změní, ať už jde o nastavení, nebo jenom zobrazení. Co si mám ale počít s vysílačem, který si dělá co chce, tam kde já nic neměnil. V programech kde se hrabu a měním, to chápu. Udělal jsem něco co ani nevím a pak se "divím". To je ale problém, že tam se změny neprojevují...
Vysílač se mi líbí, dává mi možnosti o kterých se mi ani nezdálo, ale trápim se už měsíce s jakýmkoli nastavením a přestává mne to bavit.
Je jasné, že blbě to dělám já, ale co, kde, proč, jak? Neumím si odpovědět.
Tohle dořeším časem, na to se nelítá a nepadá, doufám. Ale to že mi to přestalo trimovat mě děsí.
S tím volnem to je těžší, mám volno jenom jediný výkend v měsíci a to se snažím být s dětma a rodinou, taky kdo by se mi celé hodiny věnoval. Neznám nikoho a myslím, že to ani nikoho neláká.
V elektrovětroni mám přijímač GR24 a v K-čku GR12L. Nevím jestli to má nějaký vliv. Je mi ale divné že i program v kterém jsem nic neměnil, se změní, ať už jde o nastavení, nebo jenom zobrazení. Co si mám ale počít s vysílačem, který si dělá co chce, tam kde já nic neměnil. V programech kde se hrabu a měním, to chápu. Udělal jsem něco co ani nevím a pak se "divím". To je ale problém, že tam se změny neprojevují...
Vysílač se mi líbí, dává mi možnosti o kterých se mi ani nezdálo, ale trápim se už měsíce s jakýmkoli nastavením a přestává mne to bavit.
Je jasné, že blbě to dělám já, ale co, kde, proč, jak? Neumím si odpovědět.
Poslední úprava: 11 roky 5 měsíce nazpět
11 roky 5 měsíce nazpět #14265
napsal Nacelnik
Alespoň to zkus. Věřím, že se najde nějaký človíček, který ti pomůže, vysvětlí atd. Alespoň přes SKYPE či jinak. Já ti pomohu rád, ael jak jsem psal, MC20 a MX20 jsou lehce rozdílné, byť principy jsou stejné....
Odpověď od Nacelnik na téma MC-20 Hott
Martin Beseda napsal: S tím volnem to je těžší, taky kdo by se mi celé hodiny věnoval. Neznám nikoho a myslím, že to ani nikoho neláká.
Alespoň to zkus. Věřím, že se najde nějaký človíček, který ti pomůže, vysvětlí atd. Alespoň přes SKYPE či jinak. Já ti pomohu rád, ael jak jsem psal, MC20 a MX20 jsou lehce rozdílné, byť principy jsou stejné....
Vygenerováno za 0.459 sekund