- Obdržená poděkování: 0
MC-20 Hott
9 roky 2 měsíce nazpět #18472
napsal pik
Odpověď od pik na téma MC-20 Hott
Uběhla nějaká doba, tak oživím téma - nepovedlo se někomu vylepšit dosah tohohle rádia? Tipuju, že by mohla vést cesta přes nějakou lepší anténu vysílače, ale nejsu radista. Vzhledem k tomu, že nejde o ojedinělej případ, tak to asi není nějaká závada, ale spíš konstrukční chyba. Mě to prostě furt kvoká, sotva odletím pár set metrů (záleží na výšce) To už sem se naučil ignorovat. Když se ale dostanu dál, cca kilák a není to zrovna nad hlavou, tak se změní tón a následně zapracuje failsafe. Zatím se to vždycky po pár vteřinách chytlo, ale.....
Kdyby mělo to rádio nějakou další chybu, tak ho hodím do popelnice.
Kdyby mělo to rádio nějakou další chybu, tak ho hodím do popelnice.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
9 roky 2 měsíce nazpět #18473
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma MC-20 Hott
Za celou dobu co jsem MC-20 používal, nikdy jsem nepřišel o řízení. Ale hlášení se ozývalo dost často. A jenom to stačilo, abych ho vyměnil. Nezvládal jsem ty hlášky.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 2 měsíce nazpět #18474
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma MC-20 Hott
eBay APP ID není v konfiguraci Kunena definováno
Tohle rádio nemám, ale tipuji, že vnitřní antény jsou na desce přes standardní MMCX, takže stačí koupit patch kabel na SMA a máš to. Je to tenhle kabel - - dokonce by test mohl být nedestruktivní, jen propilovat malinkou dírku pro vytažení koaxu ven a SMA s klasickou anténou si nějak připrasit zvenku izolepou, díru do rádia pro konektor bys vrtal až když by se to povedlo a dosah vypadal lépe.
Pavel Hloušek napsal: Uběhla nějaká doba, tak oživím téma - nepovedlo se někomu vylepšit dosah tohohle rádia? Tipuju, že by mohla vést cesta přes nějakou lepší anténu vysílače, ale nejsu radista.
Tohle rádio nemám, ale tipuji, že vnitřní antény jsou na desce přes standardní MMCX, takže stačí koupit patch kabel na SMA a máš to. Je to tenhle kabel - - dokonce by test mohl být nedestruktivní, jen propilovat malinkou dírku pro vytažení koaxu ven a SMA s klasickou anténou si nějak připrasit zvenku izolepou, díru do rádia pro konektor bys vrtal až když by se to povedlo a dosah vypadal lépe.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 2 měsíce nazpět #18475
napsal Tomas Hruby
A hele - máme tu bug na Aleše...
Dal jsem odkaz na Ebay a ono ho to sežralo a vypsalo error "No eBay APP ID défined in Kunena configuration" - to je blbé, žádnou komfortní integraci na ebay celkem nepořebujeme, ale to že odkaz úplně zmizel problém je.
Aleši, zkus se nad tím příležitostně prosím zamyslet...
Dal jsem odkaz na Ebay a ono ho to sežralo a vypsalo error "No eBay APP ID défined in Kunena configuration" - to je blbé, žádnou komfortní integraci na ebay celkem nepořebujeme, ale to že odkaz úplně zmizel problém je.
Aleši, zkus se nad tím příležitostně prosím zamyslet...
9 roky 2 měsíce nazpět - 9 roky 2 měsíce nazpět #18477
napsal pik
Odpověď od pik na téma MC-20 Hott
No jako anténa je tam tohle
našel sem že to má tyhle parametry
Frequency Range 2400 MHz to 2500 MHz
Bandwidth 100 MHz @ -7dB
Efficiency 80.12% @ 2450 MHz
Polarization Linear
VSWR 3.0 max @ Center Frequency
Peak Gain +2 dBi typ.
Impedance 50 Ohms
mám obavy, abych něco neodpálil, když tam připojím nějakou ,,normální anténu"
Příloha nebyla nalezena.
našel sem že to má tyhle parametry
Frequency Range 2400 MHz to 2500 MHz
Bandwidth 100 MHz @ -7dB
Efficiency 80.12% @ 2450 MHz
Polarization Linear
VSWR 3.0 max @ Center Frequency
Peak Gain +2 dBi typ.
Impedance 50 Ohms
mám obavy, abych něco neodpálil, když tam připojím nějakou ,,normální anténu"
Poslední úprava: 9 roky 2 měsíce nazpět
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 2 měsíce nazpět #18480
napsal Tomas Hruby
Odpálení bych se nebál, impedance sedí a víc nepotřebuješ.
Jinak pokud je tam fakt to, co odkazuješ, tak se problémům moc nedivím, tohle bude mít výraznější minima a směrovou charakteristiku, takže se asi nelze divit, že se člověk občas trefí do minima a začne pípat či v horším případě jde do FS. To sedí i na informaci, kterou jsem někde zachytil, že největší průser u MC 20 je na svahu, kdy létáš pod sebou, tam se prý vyloženě díra...
Jinak pokud je tam fakt to, co odkazuješ, tak se problémům moc nedivím, tohle bude mít výraznější minima a směrovou charakteristiku, takže se asi nelze divit, že se člověk občas trefí do minima a začne pípat či v horším případě jde do FS. To sedí i na informaci, kterou jsem někde zachytil, že největší průser u MC 20 je na svahu, kdy létáš pod sebou, tam se prý vyloženě díra...
Vygenerováno za 0.252 sekund