MC-20 Hott

Více
6 roky 4 měsíce nazpět #22683 napsal Jan Sykora
Odpověď od Jan Sykora na téma MC-20 Hott
Ahoj, mohl bych poprosit o zaslání souboru na Graupner Hott MX 20 na F5j model ... taky se s tím peru .. pomohlo by se něčeho chytit.... Předem moc díky... Honza Sýkora, Písek jan.sykora.88@gmail.com

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
6 roky 4 měsíce nazpět #22684 napsal pik
Odpověď od pik na téma MC-20 Hott
Ahoj, těžká věc. Moc lidí tady asi Graupnera nemá, bo je to rádio slušně řečeno nic moc. Navíc seš ve vlákně pro MC-20 a já nevím, jestli mezi nima není nějakej rozdíl v softwaru. Další věc je, jak to lítáš. Pokud pravá ruka křidýlka s výškovkou a levá směrovka s klapkama, tak ti to pro mc-20 můžu poslat. Motor je na vypínač+boční poťák a celý křídlo nahoru (klapky+křidýlka) pro přeskok mám na spínač (ten co se musí držet) Nejsu ale F5J odborník, třeba se ozve někdo povolanější. Kdyžtak dej vědět

Více
6 roky 4 měsíce nazpět #22685 napsal Jan Sykora
Ahoj Pavle , Díky moc za zprávu . Ano ano rozumím .. ale musím se s tim poprat a neměnit proto radio. Co jsem se tu dočetl, software by měl být stejný pro soubory.

Doted jsem rekreacne lital klapky na 3 polohovym prepinaci... a vím že tudy cesta nepovede. Rád bych se chytil nějakého osvědceného zpusobu .

Lítám Mod 1 - plyn na pravo plus kridylka.

Budu vděčný ža každou radu.

Honza Sýkora

Více
6 roky 4 měsíce nazpět #22686 napsal pik
Tak to ti ten soubor asi moc nepomůže. Spíš bude lepší, když si to sestavíš sám. Kvůli tomu módu. Osobně bych doporučil anglický manuál, ten český překlad je k prdu a sou k němu německý obrázky.

Předpokládám ale, že si už na tom rádiu teda nějaký éra programoval? Takže základní část nebude problém? Tedy přidělit ovladače, vybrat typ ocasek a typ křídla a naprogramovat fáze letu? A jde ti spíš o to jak co ovládat?
Pokud ano, tak já tam kde míváš třeba u motoráku plyn, mám ovládání ,,klapek" Přepínačem volím fázi letu a tím i funkci tohohle kniplu. Pro kroužení-1. fáze, jdou klapky i křidélka dolů, maximální výchylka je cca 10 st, záleží na profilu. Pokud přepnu na brždění-2.fáze, jdou klapky dolů na max cca 70 st a křidélka nahoru max cca 10 st ( butterfly). K tomu se ještě mixuje nelineárně výškovka. 3. fáze je rychlost, tzn celá odtokovka nahoru podle typu profilu. Na tohle všechno je to tam nachystané a dá se tím podle manuálu prokousat. Jednotlivý fáze jdou samozřejmě samostatně trimovat. Pokud ještě potřebuješ k motoru namixovat výškovku, použiješ volný mix.

Další kapitola bude ovládání motoru. Já to udělal přes volný mixér-vyp+potenciometr. Vypínačem zapnu motor a otáčky ovládám potenciometrem podobně jako u spalovacího motoru. Je to proto, abych si omylem nevypnul motor při stažení plynu. Co ty na to?

Více
6 roky 4 měsíce nazpět #22687 napsal Jan Sykora
Supr, dík ano o to mi slo .. F3Kčka mám naprogramovaný svépomocí v pohodě.

Ale tady si nevím rady s tím motorem.

Proto tedy otázka přímo na majitele MX 20 tedy asi ... Na jakých prepínačích máte nastavené přepínání letových fází a motorový let/ kluz ...

Chtěl bych mít normálně plyn motoru na ovladači plynu a po přepnutí do kluzu klapky...

Díky za info...

Více
6 roky 4 měsíce nazpět #22688 napsal pik
Poslal sem ti ten soubor, ale asi to nemá smysl zkoumat. Ohledně těch přepínačů, řekl bych, že by sis měl vybrat ty, který ti budou nejlíp vyhovovat. Prostě budou po ruce a nebudeš je při řízení hledat. Zapínání motoru mám přes ten s blokací, abych si omylem nezapnul motor. Vybereš, přiřadíš a je to :)

Vygenerováno za 0.283 sekund