Co byste si koupili za letadlo na nové F5J FAI?

Více
14 roky 5 měsíce nazpět #6272 napsal Lubomír Vaňura
Futtura I tvořena formou XPS a vyrobená ze skla a nyní další kusy budou vyráběny z Carbonu . :)
Doufám ,že vás to aspoň trochu zaujme atypickým tvarem křídla :roll:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 5 měsíce nazpět #6273 napsal sgames
hmm velice zvlastni.
rozepises ten bod 1 kdyztak ? prazdna vaha, plna (s cim nalozena) atd... porovnaval jsi s pikem nebo jinym ?

Více
14 roky 5 měsíce nazpět #6274 napsal Petr Dušek

Lubomír Vaňura napsal: ...data která jsem shromáždil po dnech testování jsou taková to : :arrow:

dne: 28.12.2011
vítr: 5m/s v nárazech 8m/s
teplota : 2°C
Počasí : oblačno a místy zataženo :?
Výška vypínání motoru po 30sekundách 178m
Testovací výška : 143metrů
celkový čas kluzu po vypnutí motoru : 13:01 minut ;)

Tahle data nám toho bohužel moc neřeknou... co třeba opadání v klidu, nejlépe se záznamem z výškoměru??

Lubomír Vaňura napsal: ...nyní další kusy budou vyráběny z Carbonu.

Tohle mám chápat tak, že křídlo bude komplet uhlíkové? Jaká tkanina, obyč. nebo ST, jaká gramáž?? Pokud to samozřejmě není výrobní tajemství ;) .

Více
14 roky 5 měsíce nazpět #6275 napsal sgames
Jo Petře to se snažím vyzvědět už od 18:59 :-D

Více
14 roky 5 měsíce nazpět #6276 napsal Lubomír Vaňura

Petr Dušek napsal:

Lubomír Vaňura napsal: ...data která jsem shromáždil po dnech testování jsou taková to : :arrow:

dne: 28.12.2011
vítr: 5m/s v nárazech 8m/s
teplota : 2°C
Počasí : oblačno a místy zataženo :?
Výška vypínání motoru po 30sekundách 178m
Testovací výška : 143metrů
celkový čas kluzu po vypnutí motoru : 13:01 minut ;)

Tahle data nám toho bohužel moc neřeknou... co třeba opadání v klidu, nejlépe se záznamem z výškoměru??

Lubomír Vaňura napsal: ...nyní další kusy budou vyráběny z Carbonu.

Tohle mám chápat tak, že křídlo bude komplet uhlíkové? Jaká tkanina, obyč. nebo ST, jaká gramáž?? Pokud to samozřejmě není výrobní tajemství ;) .

Ano Peťo tyto křídla budou vyráběny komplet z uhlíku a není to samozřejmně žádné tajemství ;) bude to z 80g/m2
ST vyrábějí nejlehčí 160g/m2 což je asi pro nás moc :D ale jinak poskytnutí dalších informací co se týče záznamů z letu nemohu předložit ,protože to mám výrobní tajemství a nechci to dávat k světu :) chápeš co tím chci říct :) ;) Aleši tobě se omlouvám ale bohůžel testování v klidu nebylo doposuď možné ,jelikož byl u nás v Hranicích pořád větr a furt to neustává od čtvrtiny prosince. ;) :) a váhu prázdného modelu jsem opomněl za to se omlouvám (moje chyba) :roll: . A co se týče tvaru křídla :) ano je to příliš vlatní a lítá to :) je to zajímavé a celkem atypické pro piloty :) zajímal by mě i názor Peti Duška jak se mu jeví toto letadlo tvarově :) ps: čím více kluci bude pilotů na F5J FAI v čr tak tím lépe ,protože mají být oficiální 2 závody v čr a i v zahraničí a myslím si že je to férová kategorie pro všechny :) :) :P :idea:

Více
14 roky 5 měsíce nazpět #6277 napsal Petr Dušek
Jen pro informaci, zde je 80g ST uhlík od R+G , ale uznávám že na XPS jádro v pohodě stačí normální tkanina.

Pokud jde o tvar křídel... mě osobně to moc neoslovilo, mě se nelíbí ani "šavle" na Storku, ale co člověk, to názor...

Vygenerováno za 0.194 sekund