- Obdržená poděkování: 0
Co byste si koupili za letadlo na nové F5J FAI?
- Lubomír Vaňura
- Pokročilý
-
Méně
Více
14 roky 5 měsíce nazpět #6321
napsal Lubomír Vaňura
Odpověď od Lubomír Vaňura na téma Co byste si koupili za letadlo na nové F5J FAI?
ve všem souhlasím
ale vyplatilo by se spíše už formy a to samo o sobě přibere když to bude sendvič
:roll: :arrow:
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
14 roky 5 měsíce nazpět #6344
napsal Luboslav
Odpověď od Luboslav na téma Co byste si koupili za letadlo na nové F5J FAI?
Prosím vás neviete niekto či bude nejaký FAI F5J special od Reichard Modelsport? Svojho času sa tu spomínalo že by mala byť koncom roka nejaká trojmetrovka.
- Bohuslav Reichard
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 5 měsíce nazpět #6346
napsal Bohuslav Reichard
Odpověď od Bohuslav Reichard na téma Co byste si koupili za letadlo na nové F5J FAI?
Už jsou hotové formy na křídla,výškovku a směrovku.
- Bohuslav Reichard
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 4 měsíce nazpět #6382
napsal Bohuslav Reichard
Odpověď od Bohuslav Reichard na téma Co byste si koupili za letadlo na nové F5J FAI?
Reaguji na několik dotazů které jsem dostal od zdejších lidí do soukromé pošty. Nová třímetrovka
bude mít 3380mm ,plocha -63,5dm2 křídla,výškovka 7dm2.Předpokládaná váha prázdného éra 850-900g.
Počítám s pohonem (motorem) asi 200g.
bude mít 3380mm ,plocha -63,5dm2 křídla,výškovka 7dm2.Předpokládaná váha prázdného éra 850-900g.
Počítám s pohonem (motorem) asi 200g.
14 roky 4 měsíce nazpět #6383
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Co byste si koupili za letadlo na nové F5J FAI?
kdy pujde do prodeje ? cena ? samozrejmne je asi brzo na takove dotazy,ale tak neco malo by se u vedet mohlo
- Petr Cejnar
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 4 měsíce nazpět #6387
napsal Petr Cejnar
Odpověď od Petr Cejnar na téma Co byste si koupili za letadlo na nové F5J FAI?
Dlouho jsem přemýšlel kam zařadit příspěvek.
Včera t.j. 29.1. jsme létali soutěž RCVN - něco jako F3J s využitím navijáku. Byla zima -5st. C až nula, vítr cca občas do 5ti m/s, slunečno. Létám s ERASEREM, starší F3J cca 6let (mám jej též v elektro provedení). Do kabiny jsem strčil výškoměr, který ukazoval výšku po výstřelu z navijáku. Celkem 6 startů v rozmezí 184 - 204m. Podobně M. Rajšner s modelem PIKE dosahované výšky po výstřelu cca 185 - 195m. Při troše šikovnosti ( a to Martin je šikovný, no jám trochu taky) nebyl problém z této ýšky nalétat 10 min a přistát přesně do 20ti cm za 100 bodů.
No a tak jsem si to večer trochu přehodil do podoby nových F5J. Ono asi by neměl být takový problém to z výšky 190m nalétat s běžně dostupným F3J, F3B nebo něčím podobným. Problém může být, když to nahoře začne více foukat a trochu se to přežene s hmotností (lehký model - lehkost není všelék). Kluci Vostřelové (Samba model) měli nový model (3700mm rozpětí, 1700gr hmotnost, 22,4 gr/dm) a měli určité problémy s návratem.
Tak to jenom pro informaci (výškoměr jsem ještě nekoupil) při úvahách jaký model pro F5J.
A ještě jedna informace - na www CIAM FAI jsou již uveřejněny všechna pravidla FAI. S podivem kolik kategorií elekter existuje.
Včera t.j. 29.1. jsme létali soutěž RCVN - něco jako F3J s využitím navijáku. Byla zima -5st. C až nula, vítr cca občas do 5ti m/s, slunečno. Létám s ERASEREM, starší F3J cca 6let (mám jej též v elektro provedení). Do kabiny jsem strčil výškoměr, který ukazoval výšku po výstřelu z navijáku. Celkem 6 startů v rozmezí 184 - 204m. Podobně M. Rajšner s modelem PIKE dosahované výšky po výstřelu cca 185 - 195m. Při troše šikovnosti ( a to Martin je šikovný, no jám trochu taky) nebyl problém z této ýšky nalétat 10 min a přistát přesně do 20ti cm za 100 bodů.
No a tak jsem si to večer trochu přehodil do podoby nových F5J. Ono asi by neměl být takový problém to z výšky 190m nalétat s běžně dostupným F3J, F3B nebo něčím podobným. Problém může být, když to nahoře začne více foukat a trochu se to přežene s hmotností (lehký model - lehkost není všelék). Kluci Vostřelové (Samba model) měli nový model (3700mm rozpětí, 1700gr hmotnost, 22,4 gr/dm) a měli určité problémy s návratem.
Tak to jenom pro informaci (výškoměr jsem ještě nekoupil) při úvahách jaký model pro F5J.
A ještě jedna informace - na www CIAM FAI jsou již uveřejněny všechna pravidla FAI. S podivem kolik kategorií elekter existuje.
Vygenerováno za 0.224 sekund