Aegea II

Více
15 roky 6 měsíce nazpět #3050 napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Aegea II
Po skúsenostiach zo sezóny som sa rozhodol spraviť model z váhou čo najbližšie k 500g. Velký Spirit 2570 splnil moje očakávania ako taktický model, ale ak je počasie skúpe na termiku je veľkosť dosiahnutia výšky za ten istý čas oproti lahkým modelom nevýhodou. Preto som spravil nový Spirit 2M. Čerpal som z Agea II ale spravil som si aj svoje úpravy. Hlavnou zmenou pre mňa bolo použitia riadiacich plôch do kríža /Jan už bude mať dušu na mieste že tam nevidí hnusného motýla :lol: / oproti mnou používaných do Vé.
Uvidíme aké bude riadenie oproti Vé. Momentálne mám už osadené servá v trupe aj komplet s mechanikou , miesto bovdenou som použil kevlarové lanko a spružinku. Model váži bez bateriek zatial 459g , nie sú osadené ešte krídla a treba ešte spraviť nejaký nástrek, tak ešte rátam kábliky + nástrek + epoxi na prilepenie serv cca max 10-12g. Z 800mAh 2čl by mohol mať model cca 510g a z 2čl 1100 cca 530g.
Plocha krídla 33,8 dm.
Jedna vec všetko treba starostlivo vážiť rozmysleť si postup aby váha bola pri zachovaní pevnosti čo najnižšia. Dám príklad : z modelu som vyhodil ochrannú duralovú klietku 13g , bovdeny 15g , výmena serv do krídielok z Dymond 60 za Dymond 47 ušetrených 9g spolu to je 37g. Myslým že nie zaedbatelná váha pri tak malých modeloch. Dúfam že som vás inšpiroval a pochválite sa aj svojimi novinkami.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 6 měsíce nazpět #3051 napsal Petr Jeremiáš
Odpověď od Petr Jeremiáš na téma Aegea II
Tak to je paráda :) Já začnu na Aegea v.2 :) tak okolo vánoc. Jak máš, prosím, vyřešeno ovládání plovoucí VOP pomocí lanka? To jsem zatím nevykoumal a chtěl jsem udělat VOP klasicky,tedy stabilizátor a kormidlo. A nemáš podrobný rozbor hmotnosti? Klidně do pošty, ať mám nějaké porovnání. Současnou hmotnost 640gr snad v pohodě o 50 gr. srazím, ale o 100 gr a víc, to už nevím, kde všude ušetřit.
Dík

Více
15 roky 6 měsíce nazpět #3052 napsal Karol Chyba
Krídla som al v kope bez spojky to máš cca 15- 20g. trupka + mechanizmus na ovládanie výškovky 16g, krídla 205g, smerovka 9g, výškovka 12g, gondola tuším 48g + zalepené lože na servá + predná prepážka motor + úchyt matky pre upevnenie krídla +zalepenie smerovkycca ďalších 10g.
No a tu je náčrt bočný pohľad na pochopenie ako to funguje. Červená je spružinka 0,3mm, dal som tam 4ks.

Více
15 roky 6 měsíce nazpět #3058 napsal Karol Chyba
Tak po dnešnom vážený som zostal trocha namrzzený že váha nezodpovedá tomu čo som chcel dosiahnuť, konečná váha z 2 čl. 1100 554g :cry: ale začal som zas vážiť a nejaké grami asi pojdu ešte dole tak napríklad príjimač Jeti 8 kanál má 19g :o zmena bude najprv MZK oktáva 13,5g ušetrených 5,5g a kábliky mali len poriadne hrubé váha 9g :evil: na tých ak ich vymením za tenšie sa dalo tiež ušetriť dúfam aspoň 5g takže suma sumárum po týchto zmenách z 2čl. 1100 by bola váha 543,5g a z 2čl. 800 523,5g. Ale ešte nie je dokončené zafarbenie tak zas tam niečo naskočí. Takže zhrnuté poriadne vážte a na večer už len jogurt a nie hranolky lebo váha ide hore ani nevieš ako :lol:

Více
15 roky 5 měsíce nazpět #3189 napsal Petr Jeremiáš
Tak jsem se pomalu pustil do Aegea 2 v.2 :) . Oproti prvnímu modelu chci hlavně snížit hmotnost někam k 550 gr. a udělat to hlavně "vzhlednější". No a protože kvůli hmotnosti bude ovládání ocasních ploch lanky, tak výškovka nebude plovoucí, ale normální-stabilizátor+kormidlo.

Více
15 roky 5 měsíce nazpět #3204 napsal Petr Jeremiáš
Tak jsem dneska vyndal z pytle SOP, provedení náběžky už jsem docela "vychytal" :) Hmotnost 9 gr, o 1 gr méně než u původní (ale Drela uvádí na plánku 8 gr :? ).

Vygenerováno za 0.291 sekund