- Obdržená poděkování: 0
Aegea II
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 2 měsíce nazpět #1562
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Aegea II
Sice se zpožděním, ale přeci jen jsem se konečně dopracoval k prvním kouskům. Měl jsem z toho trochu obavy, ale samotného mě překvapil celkem dobrý výsledek. Na fotkách jsou obě půlky motýla v surovém stavu hned po vyloupnutí "z formy".
[attachment=2:2xfyfurv]<!-- ia2 -->P3260089.JPG<!-- ia2 -->[/attachment:2xfyfurv]
[attachment=1:2xfyfurv]<!-- ia1 -->P3260090.JPG<!-- ia1 -->[/attachment:2xfyfurv]
Trochu jsem experimentoval, použil jsem bílý pigment a na spodní straně ještě barevné pruhy (autolak ve spreji nastříkaný na separovaný durofol). Hmotnost 25g při ploše 4,8dm, určitě bych dokázal ušetřit, ale jsem spokojen. Trochu vystupuje monofilová páska závěsu kormidla, příště ji zkusím lépe zapustit.
[attachment=0:2xfyfurv]<!-- ia0 -->P3260088.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:2xfyfurv]
Ještě pro informaci vakuovací sestava. Odsávačka, kterou kamarád v nemocnici zachránil před sešrotováním (super přístroj, vypadá jako vyrobený pro modeláře, stačilo vyměnit zpuchřelé hadičky a doplnit zpětný ventilek), 20L demižon jako zásobník podtlaku (takto stačí za 24 hodin pouze 4x zapnout odsávačku).
[attachment=2:2xfyfurv]<!-- ia2 -->P3260089.JPG<!-- ia2 -->[/attachment:2xfyfurv]
[attachment=1:2xfyfurv]<!-- ia1 -->P3260090.JPG<!-- ia1 -->[/attachment:2xfyfurv]
Trochu jsem experimentoval, použil jsem bílý pigment a na spodní straně ještě barevné pruhy (autolak ve spreji nastříkaný na separovaný durofol). Hmotnost 25g při ploše 4,8dm, určitě bych dokázal ušetřit, ale jsem spokojen. Trochu vystupuje monofilová páska závěsu kormidla, příště ji zkusím lépe zapustit.
[attachment=0:2xfyfurv]<!-- ia0 -->P3260088.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:2xfyfurv]
Ještě pro informaci vakuovací sestava. Odsávačka, kterou kamarád v nemocnici zachránil před sešrotováním (super přístroj, vypadá jako vyrobený pro modeláře, stačilo vyměnit zpuchřelé hadičky a doplnit zpětný ventilek), 20L demižon jako zásobník podtlaku (takto stačí za 24 hodin pouze 4x zapnout odsávačku).
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Karol Chyba
- Skoro bůh
-
Méně
Více
15 roky 11 měsíce nazpět #1973
napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Aegea II
Tak po dlhej dobe prikladám foto nového SPIRITU, ke´dže prvý už kúpil kamarát, váha zatial len zo 4 servami v krídle 440g, kompletná by sa mala vyšplhať tesne nad 600g, plochu som zväčšoval z 35dm 2 na 37 dm2 , rozpetie z 2200 cm na 2394cm uvidíme či bude cesta väčšej plochy alebo či sa opäť vrátim k 2200 alebo menej.
Peter naposledy tu zostalo len foto výškovky a ďalej už nebolo nič?
Peter naposledy tu zostalo len foto výškovky a ďalej už nebolo nič?
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
15 roky 11 měsíce nazpět #1974
napsal Petr Dušek
SPIRIT vypadá báječně.
Odpověď od Petr Dušek na téma Aegea II
Výškovky (motýla) mám už tři páry..., ale křídla jenom vyříznutá z XPS a na laminování zatím nezbývá čas. Určitě sem dám obrázek, až bude něco hotové.Karol Chyba napsal: Peter naposledy tu zostalo len foto výškovky a ďalej už nebolo nič?
SPIRIT vypadá báječně.
- Martin Voldřich
- Začátečník
-
Méně
Více
15 roky 11 měsíce nazpět #1999
napsal Martin Voldřich
Odpověď od Martin Voldřich na téma Aegea II
zdravím, Měl bych jeden dotaz a to na zbarvení křídel. Stříkáte to na jádro ? moc se mi líbí zbarvení od Karol Chyba jak je to dělané ?
- Karol Chyba
- Skoro bůh
-
Méně
Více
15 roky 11 měsíce nazpět #2002
napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Aegea II
Do epoxidu dávam biely pigment , to ostatné striekam, až sú krídla hotové sprejom . Chcelo by to pištolou ale bohužial nemám kde tak to riešim takto. Chcel by som skúsiť ešte aj iný pikment napríkal zo spodu červený a z vrchu biely a potom ešte niečo pokombinovať. Akurát ak dáš pigment epexid zostane za asi cca 20 minút mnej tekutý riešim to tak že ho priebežne zohrievam fénom aby sa s ním lepšie robilo.
- Zbyněk Smola
- Expert
-
Méně
Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2162
napsal Zbyněk Smola
Odpověď od Zbyněk Smola na téma Aegea II
Myslím že to můžu dát sem. Mám otázku.: Temperujete při laminování a případně na jakou teplotu?
Vygenerováno za 0.381 sekund