Aegea II

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1423 napsal Zbyněk Smola
Odpověď od Zbyněk Smola na téma Aegea II
Jen mě zajímá kdo se odváží přijít s motorem nad 2000kV.
Takový Scorpion( www.satria.cz/catalog/product_in ... 1b16682759 ) by s uhlíkovou vrtulkou 10/5 určitě 15s snesl. Pssst

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1424 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Aegea II
Nevím kdo, ale tuším, že brzy se něco objeví. Jen se modlím, aby to bylo co nejpozději. Jedna sezóna bez hádek a úprav pravidel by bodla.

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1425 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Aegea II

Zbyněk Smola napsal: Jen mě zajímá kdo se odváží přijít s motorem nad 2000kV.
Takový Scorpion( www.satria.cz/catalog/product_in ... 1b16682759 ) by s uhlíkovou vrtulkou 10/5 určitě 15s snesl. Pssst

Zatím se to asi zarazilo na problému, kde vzít vhodnou vrtuli. A ještě bych dodal, že mi to ani moc nevychází, právě proto, že zisk výkonu motoru vrtule už nedokáže předat do vzduchu. Ale už jsem se mýlil mockrát :) . Možná hodně štíhlé listy, aby bylo možné zvětšit průměr vrtule, zmenšování stoupání společně s růstem otáček už moc nikam nevede. Podle mě je lepší cestou vývoje motor - tenčí plechy a silnější magnety (teda, jestli to není zakázaný :lol: ). H.

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1426 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Aegea II

Karol Chyba napsal: Je tam AG25, čo máš voči véčkovým chvostom :mrgreen:

Re profil: Zajímalo by mě, jak to funguje s klapkou? AG25 totiž není profil navržený pro klapku, na klapku jsou lepší ty AG4x, co tam má Petr (samozřejmě teoreticky :) ). Jsou totiž navržené tak, že pro pomalý let je "plynulá" horní strana profilu, pro rychlý let potom zase spodní. Říkal jsem si, že to budu muset zkusit ...

Re chvost: nelíbí se mi, divné, nepřirozené, nehezké. Ale na Castorovi ho nechám, takže nejde o nenávist absolutní, a taky lid je názorově rozdělen :) .

Opakuji, moc pěkný model a závidím vám všem odvahu se do vakuování pustit a hlavně tu šikovnost, s jakou to dotáhnete až do vzduchu. Já mám "polystyrénofóbii" :-( . H.

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1428 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Aegea II

Radim Barč napsal: Nevím kdo, ale tuším, že brzy se něco objeví. Jen se modlím, aby to bylo co nejpozději. Jedna sezóna bez hádek a úprav pravidel by bodla.

Motor s vyšším Kv není snad proti pravidlům..? Dnes se ale zdá, že kombinace 1900kv (resp.1820kv) s vrtulí 10x6 funguje překvapivě dobře a ani směrem nahoru, ani dolu není široko daleko srovnatelný pohon. Jen aby nám v létě ty motorky nezačaly hořet...

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1429 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Aegea II
Loni, na konci léta vydržely i 50sec. To ale bylo za silného větru, standardních 30 vteřin bych se nebál i když v pětatřiceti ve stínu jsem to ještě nezkoušel.

Vygenerováno za 0.293 sekund