Re: Altis V4

Více
11 roky 11 měsíce nazpět #12808 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Re: Nový výškoměr - závada
OK - zkus kompletně vymazat ALTISE zapni ho na stole a načti do PC.Máš let číslo jedna ?
Já ne

Příloha nebyla nalezena.

Ještě se vrátím k těm drátům ... neřeším utržení ale ZKRAT

Příloha nebyla nalezena.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 11 měsíce nazpět #12809 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Nový výškoměr - závada
počítaní letů od č.1 nemá nikdo pokud vím.
Ono pokud si dobře pamatuju,tak jsem mohl v klidu vymazat komplet všechny soubory co jsem našel na výškoměru (skrze windows klasicky), pak ho nechal jen zapnutý na usb cca 5 minut a tím jsem ho rozchodil ať byl v jakémkoliv stavu.

Více
11 roky 10 měsíce nazpět - 11 roky 10 měsíce nazpět #12911 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Re: Altis V4

Tomas Hruby napsal: *** 14. zář 2013 10:01 *** Prošlo mi toho na soutěžích rukama fakt hodně, dokonce je dost možné, že pokud by se dělala statistika "počtu připojených Altis", tak budu na druhém místě hned za výrobcem :-)

Problémy jsem potkal v podstatě v třech oblastech.

První byla různá divná chování spojená s nemožností načíst data uživatelem. ...

Druhý problém se týká opravdu jen V4 a to byly "zhaslé" displeje či různé výpadky ...

Třetí oblast jsou pak různé "záhady", ale k tomu nemám co říct ...

Možná řešení?
U té první oblasti by opravdu mohl pomoci externí displej s možností vymazat data, případně vyvolat hw reset. To by počítačově méně zdatné v podstatě zbavilo nutnosti to připojovat k PC ....
Navíc pokud by vedlejší funkcí byla i "čtečka FAI", tak by to pomohlo i při situaci s odešlým displejem, ale jinak funkční elektronikou.
..... Podle mě to ale prostě svůj půvab má, v F5J by šel namontovat daleko stabilněji a jen si někde připravit krátkou prodlužku s pohodlně přístupným konektorem pro displej (Annex na rok 2014 podobný kablík výslovně povoluje).

Slovem servisního technika " Je to to nejlepší co máme ! Protože nic jiného nemáme."
Poslední úprava: 11 roky 10 měsíce nazpět

Více
11 roky 9 měsíce nazpět - 11 roky 9 měsíce nazpět #13010 napsal kope
Odpověď od kope na téma Re: Altis V4 - aktualizace FW
Nesetkal jste se náhodou někdo s problémem při aktualizaci FW u Altisu 4? Dneska jsem se pokoušel provést aktualizaci z verze 1.7 na verzi 1.8. Vše probíhalo ok, jen nakonec na mne vyskočila obrazovka, že aktualizace selhala. Možná příčina: zařízení nebylo připojeno poze k počítači. Což samozřejmě není pravda. Chová se to stejně, když dělám aktualizici z webu i když jí dělám ze souboru uloženého na disku. Zvláštní potom ale je, že když Altis připojím, tak Flyght Manager ukazuje veri FW 1.8 :blink: . Jenže vím já, jestli je to všechno v pořádku po té hlášce?
A související dotaz-jak je potřeba Altise nastavit (pokud je v něm FW 1.8 ) pro RCEV?
Poslední úprava: 11 roky 9 měsíce nazpět

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13011 napsal Tomas Hruby
Tak, jak to popisuješ, to bude nejspíš OK. U V4 totiž (narozdíl od V3) aktualizace probíhá přímo ve výškoměru, z PC se na začátku nahrají data a pak už na počítači nezáleží. Patrně to doběhlo, ale u nějakého důvodu se pak výškoměr nepřipojil k počítači (připojení chápej jako sofwarové připojení k Windows, žes měl zapojený kabel je jasné). Pokud se po opakovaném připojení hlásí správně, tak to spíš dopadlo dobře.

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13013 napsal kope
Odpověď od kope na téma Re: Altis V4 - aktualizace FW
No dneska jsem to byl proletět a je tam pár "mušek". Altise mám zapojeného mezi regl a přijímač tak, jak bylo popsáno o něco výše v tomhle vláknu - tj. z reglu vytažený oranžový (signálový) drát, ten je v extra "servodomečku" a je zastrčený do volného kanálu. Napájení motoru je přes altis, který je zapojený do kanálu plynu (kanál 1). Altis je nastavený v režimu "uživatelská soutěž" s časovým vypnutím po 30 sec a s povoleným restartem. A nějak to nefunguje. Jednak se motor po 30 sec nevypne (restart samozřejmě možný je), jednak se mi po vypnutí motoru nesepne brzda, která před zapojení přes Altis fungovala (takže i při staženém motoru se točí vrtule). Navíc jako "třešničku" jsem zkusil Altis propojit přes Com1 port jako HOTT telemetrické čidlo a to taky nefunguje. Ta telemetrie mne v tuhlechvíli až tak netrápí, ale to "soutěžní" zapojení ano - chtěl bych v neděli jet na svou první RCEV soutěž a pokud nebudu mít výškoměr, funkční podle pravidel, tak to padá.

Vygenerováno za 0.233 sekund