Re: Altis V4

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13056 napsal kope
Odpověď od kope na téma Re: Nový výškoměr

Petr Dušek napsal: Nevím přesně jak to máš s tím vytaženým pinem z konektoru. Zkusil bych to vrátit zpátky do domečku konektoru a zapojit standardně do série Altis do kanálu plynu všechny tři barvy a regl do altisu, taky všechny tři barvy. Žádný drát někde bokem.....

I to už jsem zkusil. Dokonce i jiný regl jsem zkusil. Ten F5J firmware ještě zkusím.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13057 napsal kope
Tak jsem o problému psal i do Aerobtecu a dostal jsem tuto odpověď:

problém bude niekde v nastaveniach vysielačky.

Keď si pozriete ako vypadá graf kanálu plynu ktorý ide z prijímača do výškomeru je evidentné, že nie je na výstupe nejakú dobu platné PWM a potom vyskočí na krátky okamih na hodnotu 1500us a z nej po chvíle opäť na 1000us. Toto samozrejme berie výškomer ako zapnutie a vypnutie plynu a tým pádom aj začiatok súťažného merania. Krátke impulzy výškomer filtruje no toto je už príliš dlhé "brnknutie" do plynu.
Odporučil by som Vám otestovať výstup, v konfigurácii kedy je plyn ovládaný bez blokovacej funkcie, alebo priamo na troj-polohový spínač., pravdepodobne pôjde o nejakú chybu FW vo vysielačke.

Takže se chci zeptat - provozujete někdo Altis s nějakým Graupner Hott rádiem?

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13058 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Re: Nový výškoměr
Mirku, HoTT nemám, jen mě napadá, že "pípání reglu" musí být krátký impuls jakoby pro roztočení motoru, ale možná se pletu a taky už je to "za" Altisem, jen mezi ESC a motorem. Hlavně ale nevím, jak to souvisí s nevypnutím motoru po 30 s. To jako že si Altis ten první krátký impulz vysvětlí jako motorování a další zapnutí už je potom neomezené? A taky si matně vzpomínám, že nás na jedné soutěži upozorňovali, že si máme dát pozor na ruční vypínání motoru po 30 sekundách, protože to FW nemusí umět. Už je to dlouho, možná, že je od té doby nová verze FW, která vypne první motorování po 30 sekundách a potom hned umožní další spuštění motoru. Já bych zkusil Petrovu radu, nastavení F5J, a uvidíš. Pokud rádio pošle první krátký impulz a Altis ho přečte jako motorování, tak už motor vůbec nespustíš a chyba bude v rádiu, pokud to fungovat bude jak má, bude chyba v nastavení výškoměru. H.

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13061 napsal Radek Janovský
Odpověď od Radek Janovský na téma Re: Nový výškoměr
Provozuji Graupner MX 16 v modelu v modelu pro RCEV s výškoměrem Altis V4 a motor mám na dvoupolohovém přepínači.

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13063 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Re: Nový výškoměr - závada

Aleš Krátký napsal: počítaní letů od č.1 nemá nikdo pokud vím.
....

Hlásím , že jsem první kdo má let číslo jedna ...

Příloha nebyla nalezena.

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13069 napsal kope

Radek Janovský napsal: Provozuji Graupner MX 16 v modelu v modelu pro RCEV s výškoměrem Altis V4 a motor mám na dvoupolohovém přepínači.

Mohl bych poprosit o poslání souboru s nastavením modelu? Nějak to nemůžu rozlousknout. Dávám výstup z reglu do volného kanálu 8 na 8mi kanálovém přijímači a prostě ten motor (teď bez ohledu na výškoměr) nemůžu rozběhat. Mám nastavené zapínání 2polohovým přepínačem a nic. Nevím, jestli je potřeba nastavit ještě nějak offset nebo meze serva nebo co dělám špatně...

Vygenerováno za 0.541 sekund