- Obdržená poděkování: 0
Re: Altis V4
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13039
napsal Tomas Hruby
Zapojení kabelů asi v 99% případů nevadí, neměl by být ale zapnutý.
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Nový výškoměr
Radim Barč napsal: Je to podmínka? Zatím jsem vždy aktualizoval se zapojeným Altisem a problém nenastal.
Zapojení kabelů asi v 99% případů nevadí, neměl by být ale zapnutý.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
11 roky 9 měsíce nazpět - 11 roky 9 měsíce nazpět #13040
napsal Enjoy
v návodu se píše ...
Odpověď od Enjoy na téma Re: Nový výškoměr
Ahoj,Miroslav Kopecký napsal: Tak jsem ze zoufalstvi zkusil i jiny regl a pořád nic. Altis po 30 sec prostě nevypne. Nemůže to souviset s tím, že mám na plynu nastavený bezpečnostní cutt-off na plyn, kde je dolní mez ne -100%, ale -125%?
v návodu se píše ...
Code:
a) Ve vysílači překontrolujte šířku signálu pro zastavený motor.Musí být menší, než 1200μs.
b) V regulátoru nastavte režim pevné koncové body(„fixed endpoints“) – nikoliv autokalibraci
Poslední úprava: 11 roky 9 měsíce nazpět
11 roky 9 měsíce nazpět #13042
napsal kope
Odpověď od kope na téma Re: Nový výškoměr
Tak jsem to zkusil i s tím změněným cut-off a nepomohlo. Zkusím ještě překontrolovat tu šířku signálu, ale proboha kde se to hledá :blush: . Budu se muset ponořit do manuálu. Ale teď jsi jdu ještě chvíli zalítat, než padne šero.
11 roky 9 měsíce nazpět - 11 roky 9 měsíce nazpět #13047
napsal kope
Nastavil jsem na Altisovi 6ti řádkovou obrazovku, abych viděl hodnoty vstupního (což je předpokládám ona "šířka signálu při zastavení motoru) a také výstupního signálu PWM.
Pro začátek-na Graupnerovi MX-20 mám nastavený "bezpečnostní přepínač" plynu - tj. pokud je dvoupolohový přepínač na off, tak můžu s plynovou pákou dělat co chci a motor se nerozeběhne.
Sledoval jsem hodnoty vstupního a výstupního PWM při různých polohách plynové páky. Když je "bezpečnostní spínač" na OFF, tak je hodnota PWM 1000us. Když ho přepnu na ON a plynová páka je v 0, tak je hodnota PWM 982 us. Když přidávám plyn, tak PWM roste.
Mezi tím mi kolega na RC manii změřil osciloscopem, jaké hodnoty odpovídají poloze (nebo nastavení) plynové páky:
-150% .... 900 us
-125% ... 1000 us - odpovídá to tomu co ukazuje altis, když mám "bezpečnostní spínač" na OFF -mám cut-off nastavený právě na -125%
-100% ... 1100 us
-75% ..... 1200 us
0% ........ 1500 us
+100% ... 1900 us
+125% ... 2000 us
+150% ... 2100 us
Jsem z toho čím dál tím víc jelen...
Pro začátek-na Graupnerovi MX-20 mám nastavený "bezpečnostní přepínač" plynu - tj. pokud je dvoupolohový přepínač na off, tak můžu s plynovou pákou dělat co chci a motor se nerozeběhne.
Sledoval jsem hodnoty vstupního a výstupního PWM při různých polohách plynové páky. Když je "bezpečnostní spínač" na OFF, tak je hodnota PWM 1000us. Když ho přepnu na ON a plynová páka je v 0, tak je hodnota PWM 982 us. Když přidávám plyn, tak PWM roste.
Mezi tím mi kolega na RC manii změřil osciloscopem, jaké hodnoty odpovídají poloze (nebo nastavení) plynové páky:
-150% .... 900 us
-125% ... 1000 us - odpovídá to tomu co ukazuje altis, když mám "bezpečnostní spínač" na OFF -mám cut-off nastavený právě na -125%
-100% ... 1100 us
-75% ..... 1200 us
0% ........ 1500 us
+100% ... 1900 us
+125% ... 2000 us
+150% ... 2100 us
Jsem z toho čím dál tím víc jelen...
11 roky 9 měsíce nazpět - 11 roky 9 měsíce nazpět #13052
napsal kope
Tak jsem daělal další pokusy s Altisem doma na stole a výsledek je v grafu:
Co jsem vlastně dělal:
-k modelu, kde je zapojený Altis jsem připojil baterii. Nechal jsem odpípat sekvenci reglu.
- zapnul jsem přepínač pro motor (plynová páka je stažená do 0, motor se v tuhle chvíli netočí)
- přidal jsem plyn naplno, roztočil se motor
-po chvíli jsem stáhnul plyn cca na 1/2, nechal běžet cca 40 sec, jestli se motor vypne (nevypnul se)
- vypnul jsem motor spínačem (motor se přestává točit bez ohledu na polohu plynové páky)
-stáhnul jsem plynovou páku do 0.
Nevím, ale to, co se zobrazuje v grafu (značky spuštění/vypnutí motoru) se mi zdá divné. Teď kde je problém - v Altisu nebo v nastavení rádia? A hlavně-jak z toho ven?
Příloha nebyla nalezena.
Co jsem vlastně dělal:
-k modelu, kde je zapojený Altis jsem připojil baterii. Nechal jsem odpípat sekvenci reglu.
- zapnul jsem přepínač pro motor (plynová páka je stažená do 0, motor se v tuhle chvíli netočí)
- přidal jsem plyn naplno, roztočil se motor
-po chvíli jsem stáhnul plyn cca na 1/2, nechal běžet cca 40 sec, jestli se motor vypne (nevypnul se)
- vypnul jsem motor spínačem (motor se přestává točit bez ohledu na polohu plynové páky)
-stáhnul jsem plynovou páku do 0.
Nevím, ale to, co se zobrazuje v grafu (značky spuštění/vypnutí motoru) se mi zdá divné. Teď kde je problém - v Altisu nebo v nastavení rádia? A hlavně-jak z toho ven?
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
11 roky 9 měsíce nazpět #13053
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re: Nový výškoměr
Nevím přesně jak to máš s tím vytaženým pinem z konektoru. Zkusil bych to vrátit zpátky do domečku konektoru a zapojit standardně do série Altis do kanálu plynu všechny tři barvy a regl do altisu, taky všechny tři barvy. Žádný drát někde bokem.
Potom druhý pokus, nahrát F5J FW (myslím že 5.4), tam se nic nenastavuje, mělo by to chodit.
Potom druhý pokus, nahrát F5J FW (myslím že 5.4), tam se nic nenastavuje, mělo by to chodit.
Vygenerováno za 0.529 sekund