- Obdržená poděkování: 0
Motor + vrtule + baterky pro F5J
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 4 měsíce nazpět #17914
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Aby toho nebylo málo, tak Hobbyking teď totéž prodává i pod značkou
RotorStar
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 4 měsíce nazpět - 9 roky 4 měsíce nazpět #17915
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Otevřeně řečeno regly YEP (resp YGE, YEP už je plagiát) vymýšlel totální magor, je to jediný regl, který fakticky nejde uvést do chodu bez návodu a i nad ním se musí přemýšlet.
Obecně jsou kroky takto:
- kalibrace plynu, viz návod, o poznání složitější než u klasiky, ale nakonec se obvykle povede.
- seřízení parametrů, podle mne reálně jen přes kartu, postup přes vysílač je z mého pohledu mimo realitu
Když to nastavíš, tak budeš celkem spokojen, malér je ale v tom, že pokud ho omylem zapneš se špatným plynem, tak jsi skončil a jedeš zase od začátku.
Podle mne je tento regulátor pro soutěžní létání F5J téměř nepoužitelný, je jen otázka času, kdy si člověk zkazí soutěžní let banální chybičkou. Naproti tomu s rekreačními modely bych se toho nebál, já mám nějaké YEP ve stíhačkách vzniklých 3D tiskem a nemohu proti nim říct špatné slovo, ovšem to jsme u modelů, se kterými se nikam nespěchá a kdyby už se stala chyba, tak se zas tak moc neděje...
Ještě poznámka - výše uvedený problém bude méně výrazný při použití vysílače, který hlídá polohu plynu při zapnutí - Futaby, tuším i OpenTX v Taranisu atd. Pokud to váš vysílač umí a dosud jste nepoužívali, tak zrovna u YEP bych naléhavost viděl vyšší a doporučuji funkci aktivovat, přeci jen se tím pravděpodobnost náhodného přeprogramování o poznání zmenší...
Obecně jsou kroky takto:
- kalibrace plynu, viz návod, o poznání složitější než u klasiky, ale nakonec se obvykle povede.
- seřízení parametrů, podle mne reálně jen přes kartu, postup přes vysílač je z mého pohledu mimo realitu
Když to nastavíš, tak budeš celkem spokojen, malér je ale v tom, že pokud ho omylem zapneš se špatným plynem, tak jsi skončil a jedeš zase od začátku.
Podle mne je tento regulátor pro soutěžní létání F5J téměř nepoužitelný, je jen otázka času, kdy si člověk zkazí soutěžní let banální chybičkou. Naproti tomu s rekreačními modely bych se toho nebál, já mám nějaké YEP ve stíhačkách vzniklých 3D tiskem a nemohu proti nim říct špatné slovo, ovšem to jsme u modelů, se kterými se nikam nespěchá a kdyby už se stala chyba, tak se zas tak moc neděje...
Ještě poznámka - výše uvedený problém bude méně výrazný při použití vysílače, který hlídá polohu plynu při zapnutí - Futaby, tuším i OpenTX v Taranisu atd. Pokud to váš vysílač umí a dosud jste nepoužívali, tak zrovna u YEP bych naléhavost viděl vyšší a doporučuji funkci aktivovat, přeci jen se tím pravděpodobnost náhodného přeprogramování o poznání zmenší...
Poslední úprava: 9 roky 4 měsíce nazpět
9 roky 4 měsíce nazpět #17923
napsal pik
Odpověď od pik na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Tak došla karta, nastavil sem a chodí to dle mých představ. Teda do té chvíle, než to zapnu s plným plynem, no. Ještě jednou všem dík za rady
9 roky 4 měsíce nazpět - 9 roky 4 měsíce nazpět #17945
napsal rychtar
Odpověď od rychtar na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
nazdar chlapi precital som si celu tuto temu
trvalo mi to skoro dva dni ![:D :D]()
mam na vas par otazok.
hladam si motor do F5J r.3400mm a predpokladanej letovke cca 1300g
baterky mam vybrate 3S 850 ale neviem aky motor zvolit.
vyberam si medzi 3536 a 3530 konkretne:
www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/eshop/6-...AKCE-postovne-zdarma
alebo
potreboval by som vediet aku vrtulu mozem pouzit na BHpower 3530 a ci by stacil pouzit 35A castle reg. rad by som sa vyhol 40A reg. lebo chcem setrit g.![B) B)]()
a chcem aby to UTIAHLO AJ VO VETRE aspon do 200m !!! NTM 3530 1400kv uz nieje predaji ked dobre vidim. bude to sutazny stroj s vyskomerom
trvalo mi to skoro dva dni 
mam na vas par otazok.
hladam si motor do F5J r.3400mm a predpokladanej letovke cca 1300g
baterky mam vybrate 3S 850 ale neviem aky motor zvolit.
vyberam si medzi 3536 a 3530 konkretne:
alebo
potreboval by som vediet aku vrtulu mozem pouzit na BHpower 3530 a ci by stacil pouzit 35A castle reg. rad by som sa vyhol 40A reg. lebo chcem setrit g.
a chcem aby to UTIAHLO AJ VO VETRE aspon do 200m !!! NTM 3530 1400kv uz nieje predaji ked dobre vidim. bude to sutazny stroj s vyskomerom
9 roky 4 měsíce nazpět #17968
napsal Jurej
Odpověď od Jurej na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
S tých dvoch myslím že by bol vhodnejší Leopard. Ale by som sa pozrel aj inde.
www.hacker-motor-shop.com/e-vendo.php?sh...atalog&t=3&c=21&p=21
www.hacker-motor-shop.com/e-vendo.php?sh...atalog&t=3&c=21&p=21
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
9 roky 4 měsíce nazpět - 9 roky 4 měsíce nazpět #17969
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Na 1300g úplně v pohodě postačí ten BH3530 s KV1400, jak je na odkaze.
Mám to vyzkoušené s 3S 850mAh a s vrtulí AE 10*6, nebo 11*6 palců, to už si tedˇ nevzpomenu. Ale myslím, že to spíš byla ta 10*6...
Mám to vyzkoušené s 3S 850mAh a s vrtulí AE 10*6, nebo 11*6 palců, to už si tedˇ nevzpomenu. Ale myslím, že to spíš byla ta 10*6...
Vygenerováno za 0.200 sekund