Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
8 roky 3 měsíce nazpět #19986 napsal Beseda
Zjišťuju to. Nebyla nikdy vybitá pod 40%. Tohle mě ničí a demotivuje...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
8 roky 3 měsíce nazpět #19988 napsal Tomas Hruby
Martine, pokud má článek 4,55V, tak je to chyba nabíjení - buď nabíječka anebo nějaký uhnilý balanční konektor, což nabíječku zblblo.
Případně jeden dotaz - nabíjel jsi to jako normální LiPOL nebo LiHV? Co jsem vypozoroval, tak ač je Bolt LiHV, tak se při tomto nabíjení chová někdy "divně", nabíjení jako LiPOL je jistota.
Při hlubokém vybití napětíí naopak spadne dolů, což samozřejmě baterce nesvědčí a může ji zničit, ale dobrá nabíječka to pak při nabíjení musí srovnat a v žádném případě nepustit přes maximální hodnotu na článek, projevilo by se to třeba nárůstem Ri atd.

Více
8 roky 3 měsíce nazpět #19990 napsal hrabacek
Nepochopím jak někdo může celou zimu laborovat s motory, servy nebo baterkami!!! Koupím model osadím a létám. Za dvacet let jsem jsem měnil asi 4 serva a to 3 odr r. 2014 co létám elektry!!! 2x servo JR určené na 5V napájeno 5,5 V a jedno Spektrum občas zakmitalo. Za to jsem dostal od Astry 4 nové zdarma! V loňském roce mně ulítli dva listy vrtule Aeronaut a nebyl jsem sám, asi špatná serie. Co se týká baterek používám Power a mám 850 mAh od r. 2015 a od r. 2016 mám ještě A-spice někde z číny a jsou rovněž bez problémů, nenafouklé. Je pravda, že čím jsou starší tak mají menší momentální výkon (30 sec). Nabíjím je nabíječkou od Graupnera nebo čínama od Big Hobby a na sotěžích používám čínu na 12 V. Po každém letu baterky dobiji!! ať při tréninku nebo soutěži! Přes zimu je mám v kufru v garáži kde je trochu zima. Nikdy jsem nic neformátoval. Koupím nabiji a létám. Vždy dobíjím přes balancer! Přeji krásné polétání, už se sezona blíží.

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20009 napsal pik
Odpověď od pik na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J

Ivan Horejsi napsal: Bych si dovolil ... letelo to poprve vcera. Dualsky obezka 2220 s prodlouzenim, 96,5 gramu, KV1350, hridel 4, model 1550g.
257 metru.
Vrtule 10x6, asi by se dalo jit na jeste vetsi vrtuli/vykon.

Sesmolil sem vakuovku 3,35 rozpětí, 1520g, a vrazil tam tenhle pohon s 10x6. Zatím bez výškoměru, ale odhadem za cca 20 sec výška moc. No a potom sem změřil proud a naměřil 45 A. Motor má psanejch max 30A/15 sec. Tak si říkám jak dlouho to může vydržet?

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20010 napsal Petr Dušek
Myslím, že není žádný rozumný důvod to zkoušet.
S touhle konfigurací bys za 30 sec. musel mít skoro 300m výšky a to s výjimkou Gagarinova poháru nedává smysl ;) .

Těžko na soutěži podržíš plný plyn déle než 10 sec. a to ten motor jistě přežije, navíc baterka obvyklé soutěžní velikosti by asi těžko těch 45A udržela po celou dobu.

S jakým kuželem=rozměrem trámce jsi to měřil, zdá se mi to hodně proti údajům od výrobce?

Více
8 roky 2 měsíce nazpět - 8 roky 2 měsíce nazpět #20011 napsal pik
Odpověď od pik na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
No 300 m to bylo určitě, a za míň jak 30 sec. Rozteč čepů cca 38 mm. Právě kvůli tomu, že sem vybral střed z doporučenejch vrtulí, tak mě ten proud trochu překvapil. Jinak elektriky mám k dispozici habakuk, kvůli těžišti musím vozit 1800 mAh baterku (170 g) :) Právě na Gagarinův pohár si dělám zálusk ;) :)
Poslední úprava: 8 roky 2 měsíce nazpět

Vygenerováno za 0.261 sekund