Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20012 napsal Ivan Horejsi
Jaka byla presne vrtule?
Srovnaval jsem listy AE10x6 a RF10x6. S tou RF byl proud o 5A mensi. Pri stejnych otackach. Jiny tvar, mensi vibrace??? Nevim.
Ale do drahych eroplanu plastaky nedavam. Parkrat jsem videl co umi chybejici list nebo i jenom jeho kousek. Naposledy mi upadnul trup pred kridlem, u motoraka a jeste na zemi.
O dalsich rekneme 5A je mensi proud v letu.
Na zemi to zkousem radeji co nejkratsi dobu.
Kdyby se motor nejak extremne hral, byl by teply i po pristani.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
8 roky 2 měsíce nazpět - 8 roky 2 měsíce nazpět #20013 napsal pik
Odpověď od pik na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
aeronaut camcarbon 10x6, měřeno na zemi. Jiný listy sem nezkoušel, mám těchhle AE sklopnejch plasťáků hafo a zatím sem žádnej neztratil ani neulomil :) . Menší odběr s jiným tvarem listů (RF sou štíhlejší) může být spojen třeba s menším tahem? Nevím. Stáhl sem to pro jistotu omezením max otáček na 40 A na zemi. Už taky kvůli 40 A reglu. Taky předpokládám, že za letu se vrtule odlehčí a bude tam o něco míň. Určitě na to bude mít vliv rychlost a odpor éra, ale nedokážu odhadnout, změřit, natož spočítat, o kolik ten proud jde za letu dolů.
Poslední úprava: 8 roky 2 měsíce nazpět

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20014 napsal Ivan Horejsi
Odmerit by se to dalo celkem snadno, pokud nekdy skonci ta letosni zima.
Pro RCEV pouzivam taky Aeronauty, s uspechem, ale dat to na ty velke se bojim.

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20015 napsal pik
Odpověď od pik na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Jj, taky čekám až se jaro dostaví. Měřit za letu ale nemám čím, tak budu zkoušet a uvidíme. Buďto to vydrží nebo ne. Když jo, tak mám v plánu zajet v květnu do Polanky a v červenci k Lojzovi na soutěž F5J. To aby mě Tomáš pořád nepředhazoval tu neochotu to vyzkoušet ;) :)

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20017 napsal Jurej
Odpověď od Jurej na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Aké používate gumičky na sklápanie vrt. bežne dostupné.
Niečo takéto:
www.lindinger.at/en/airplanes/electric-p...mm-mittelstueck-4stk .

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20018 napsal Tomas Hruby
Ty od Reisenaura jdou jen na některé kužely (třeba právě Reisenauer), na dost jiných jsou moc tlusté. Mimochodem je to normální instalatérský O kroužek - třeba na eshop.rubena.cz/o-krouzky/c-2214/ se to dá hravě sehnat za zlomek ceny, v SK určitě něco takového specializovaného máte taky...

Jinak se v pohodě užívají dětem ukradené na "gumičkování" (loom bands) - ty se dají protáhnout u prakticky jakéhokoli kuželu.

Vygenerováno za 0.362 sekund