- Obdržená poděkování: 0
Motor + vrtule + baterky pro F5J
6 roky 6 měsíce nazpět #22514
napsal hrabacek
Odpověď od hrabacek na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Máš pravdu, zítra to domluvím. I když by mně zajímalo jak to vypadá vevnitř?
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
6 roky 6 měsíce nazpět #22515
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Jo a ještě mne napadlo ... možná máš jen posunutý ten přední kroužek. Ale stejně se musí převodovka demontovat,kroužek dorazit a hlavně zalepit.
Jinak si pamatuji, že jsi "schopný" vyrazit zadní čelo Megy (bez převodovky) při přistání. Takže spíše i ložiska.
Jinak si pamatuji, že jsi "schopný" vyrazit zadní čelo Megy (bez převodovky) při přistání. Takže spíše i ložiska.
6 roky 6 měsíce nazpět #22516
napsal hrabacek
To vyražení zadního čela přispělo k vylepšení motorů Matyášem o vložení pružné podložky a tím odpružení kotvy motoru. Ale v té době se létalo s éry vážící cca 1700-1900 g a přistávalo se ala F3J. Ale to už je pět let a nejen technika se změnila, ale i přistávání.
.
Jinak, vnitřek převodovky nic zvláštního podle obrázků (nikdy jsem se o tuto nezajímal až dnes) podobné jsou od Franty Haindrycha, ten má i satelity na ložiskách.
Jinak, vnitřek převodovky nic zvláštního podle obrázků (nikdy jsem se o tuto nezajímal až dnes) podobné jsou od Franty Haindrycha, ten má i satelity na ložiskách.
6 roky 6 měsíce nazpět - 6 roky 6 měsíce nazpět #22517
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
Reisenauer má taky
ložiska
na satelitech. Akorát pan Haindrych má ty satelity s poloviční šířkou : - )
Poslední úprava: 6 roky 6 měsíce nazpět
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
6 roky 6 měsíce nazpět #22518
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Motor + vrtule + baterky pro F5J
... asi od Hendrycha, to jen pro pořádekAlois Hrabáček napsal: ...podobné jsou od Franty Haindrycha...
6 roky 6 měsíce nazpět #22519
napsal hrabacek
Máte oba pravdu. Převodovku mám rozebranou, výroba klíče a držáku trvala asi půl hodiny. A na nic podstatného jsem nepřišel, radiální vůle ložiska +- žádná a celková vůle je způsobena jednak axiální nepatrnou vůlí ložiska a vůlí satelitů proti ozubení skříňky převodovky. Tak nic zvláštního. Teť přemýšlím čím to namažu? Asi vazelinou na serva. Henrych říkal, že stačí pár kapek oleje? Kdo má zkušenosti?
Vygenerováno za 0.489 sekund