Motor + vrtule + baterky pro F5J

Více
6 roky 5 měsíce nazpět - 6 roky 5 měsíce nazpět #22610 napsal TomHlavinka
oběžky s převodovkou jsou dobré, já myslel čistě oběžku na přímo nebo vlastně i inrunner napřímo a s trochu problematickou malou vrtulí.

prázdné to budu provozovat normálně na 3S a i tak to bude mít cca 500W, ale když bude potřeba velká nálož a hodně dopředu použiji 4S. Místo v trupu tomu bude uzpůsobené, motor to tu chvíli vydrží, nikdy to nepoběží 30sec v kuse na plný kotel. Na webu reisenauer jsou dvě měření okolo 60A bez omezení doby chodu.
Poslední úprava: 6 roky 5 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
6 roky 5 měsíce nazpět - 6 roky 5 měsíce nazpět #22613 napsal bohuslav majercik
V tažkej Infinity EVO 1800-2500g mam toto , za 30 sec výška cez 400m ak treba

set up je nasledovný:

motor:
www.reisenauer.de/aid-2400-Tenshock-EDF-...-Edition-5-1N-T.html
ESC : YGE 60LVT
accu: 4s1300 mAh
kužel: GM , vrtula 14x10 competion line

Více
6 roky 5 měsíce nazpět #22614 napsal Petr Heinrich
Děkuji všem za příspěvky. Tenshock EDF1530 je už docela těžký - 163g, ale výkon tam zřejmě bude. Já jsem limitně uvažoval o menším EDF1520 - 10T - 4270kV. A k tomu vrtuli někde mezi 12x8 a 13x10, ... nebo menší EDF1515-15T - 3770kV s vrtulí 13x8. Obojí na 4S. V té tabulce, co psal Ivan, nepoznám, kdo byl na 4S nebo 6S (nebo 3S). Něco se dá odhadnou podle kombinace vrtule, regulátoru a motoru. Třeba řádek 284 - Schambeck 1025T s vrtulí 12x8 a YGE65 nebo na řádku 178 se k 6S přiznává. Spíše mi šlo o možné výhody 6S oproti 4S. Zřejmě, když bude baterie dostatečně "tvrdá", tak 4S musí stačit.

Více
6 roky 5 měsíce nazpět - 6 roky 5 měsíce nazpět #22617 napsal Tomas Hruby
Ony jsou šestičlánky ryze technicky výhodou, prostě srazíš proud dolů a u z menšího motoru dostaneš (při vhodném kV) více. Ztráty z Ri jsou reálně větší než zmíněné "v železe", tohle je vše super, koneckonců třeba u racecopterů byl loňský rok jasně ve znamení přechodu z 4s na kapacitou o trochu menší 6s přesně z těchto důvodů.
V případě F5J se dá stavět sestava s kombinací dvou malých tříčlánků třeba jen 400mAh, což pak s vhodným motorem dá 400W při směšném proudu pod 20A. Pro "bitevníka" s příkonem 750W pak stačí cca 35A - jinými slovy dávat dva tříčlánky 1300mAh je nesmysl popírající důvody pro 6s, tohle hravě dá sada kolem 850mAh a reálně třeba i Gaoneng 650mAh, v momentu plného plynu to i pro takto malé je cca 50C, což není nedosažitelné. Hmotnostně podobný pohon vyjde nejspíš lépe než s 3-4s
Je to spíš o tom, že použité pohony už na to opravdu musí být od začátku stavěné a dost se liší od "obvyklých", tak pokud má člověk něco zaběhlého, tak se mu do toho logicky nechce a volí spíš kompromis s 4s. Ale když nad tím rozjímám do hloubky, tak kdybych současné modely i s pohony zahodil kompletně, tak bych asi o 6s uvažoval, pokud by to měl člověk všude a od začátku na to pohony dimenzoval, tak by to zajímavé bylo.

Více
6 roky 5 měsíce nazpět #22619 napsal hrabacek
A co tak motor MEGA 16/30/3 F5J? V Dynamiku 2100 g za 30 sec výška 300 m a baterka 1000 mAh 3s A-spice. V Hořicích pře dvěma lety mi ji nabíjel Tomáš a tam foukalo dost. Váha motoru 145 g.
Ale nechal jsem se zvyklat a do Prestige mám motory od Matyáše s převodovkou Reisenauer. Do větru 95 g a do lehouše 78g. Vše na 3s od Bureše (BigHobby).

Více
6 roky 4 měsíce nazpět #22648 napsal Petr Heinrich
Tak po informacích od Schambecka, kde pro 6S setup odhaduje 900W s vrtulí 12x8. To bude odpovídat proudu lehce přes 40A. Pohon je asi 106g těžký. To samé dokáži i se 4S a vhodným motorem. Jen proud bude lehce nad 60A. To znamená těžší regulátor. U baterií mi přijde, že 2x 3s 650mAh proti 4S 1000mAh zas tak výhodné nebude.

Vygenerováno za 0.248 sekund