Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

Požár

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16392 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Požár

Tomas Hruby napsal: ...No jo, ale když se na tom stole válejí v hromadě dobře hořlavého bordelu, často i typu lepidel a laků, na který to přeskočí snadno, tak je malér hned....

To je přesně to, na co jsem se snažil upozornit, jinak kdyby nad baterkou a půl metru okolo nebylo nic hořlavého, tak se jenom vyvětral smrad.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16398 napsal Rada
Odpověď od Rada na téma Požár

Martin Beseda napsal: :ohmy: Takže tu bezpečnostní schránku pro nabíjení budu dělat.

Pouze si dovolím včas upozornit že:
Expandující věc + těsný uzavřený prostor = výbuch

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16400 napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Požár
Jasně, chápu, vím o tom a počítám s tím. I ta protipožární schránka není vzduchotěsná (netěsnost na pantu). Plechová kasička z kovomatu taky. Výhodou schránky je, že odolá po dobu 30 minut teplotě 850 stupňů. To už by mohlo být nejhorší za mnou. Do ní se ale nedá baterka vložit a nabíjet. Jenom na uskladnění. Nabíjet chci v plechové kasičce, která zabrání tvorbě přímých plamenů. Nechci aby k tomu došlo, ale těchto baterek se opravdu bojím...

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16401 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Požár
To je blbost, tím si jen zvyšuješ riziko zkratu atd.
Když už chceš být paranoidní, tak nabíjej v nějakém tom skleněném/kevlarovém pytlíku, viz tady u Ivana www.horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=1026 , nebo něco podobného z HK.
To právě docela zamezí hoření vyžadujícímu vnější vzduch, přitom ale je nulové riziko střepů či vyššího rizika zkratu. V reálu si sice umím i zde představit pár situací, kdy to situaci spíše zhorší, ale je jich přeci jen méně než u jiných "nápadů".

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16402 napsal charlie
Odpověď od charlie na téma Požár
Já používám při nabíjení doma hasící roušku kterou baterie přikryju . Již jsem to odzkoušel , že jsem starší aku zkratoval a jen kouř a smrad. Též se z této roušky dají ušít obaly .

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16404 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Požár
Petre, ta byla dobra. Ted jeste tu o cervene karkulce.
A nakonec at se ten dotycny prizna co udelal nebo naopak neudelal.
Za tech asi 15 let mi prosla rukama AKTIVNE snad stovka baterek, pasivne tisice. Nevim co je pozar.

Vygenerováno za 0.248 sekund