- Obdržená poděkování: 0
Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.
Požár
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16405
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Požár
Vždyť tam Petr jasně píše jako možnost "špatné nastavení" - to by bylo mimochodem přesně to samé, jako "Weilheimský incident" z loňského Eurotour, tam to bylo plně dokázáno (2s nabíjen jako 3s)...
Podstatný bod k poučení z konkrétního případu ale vidím hlavně v tom, že v tomto případě dominovaly důsledky "sekundární exploze", tedy zapálené věci v okolí, zahoření vlastní baterky by tak divoké nebylo.
Podstatný bod k poučení z konkrétního případu ale vidím hlavně v tom, že v tomto případě dominovaly důsledky "sekundární exploze", tedy zapálené věci v okolí, zahoření vlastní baterky by tak divoké nebylo.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět - 10 roky 2 měsíce nazpět #16407
napsal Petr Dušek
....
Byla to starší baterka nabíjená bez balancování, takže jako možnou příčinu dedukujeme buď překročení napětí na některém článku a nebo chyba obsluhy při nastavení nabíječky.
Jinak já také používám lipolky asi 12 let bez nejmenšího problému, ale občas neuškodí upozornit na dodržování základních pravidel bezpečnosti.
Odpověď od Petr Dušek na téma Požár
Opravdu jsem nechtěl strašit a aby Martin Beseda neseknul s modelařinou tak jsem si i fotku z místa činu nechal původně jen pro sebe... ale pohádka to nebyla ... ha ha haIvan Horejsi napsal: Petre, ta byla dobra. Ted jeste tu o cervene karkulce...
....
Byla to starší baterka nabíjená bez balancování, takže jako možnou příčinu dedukujeme buď překročení napětí na některém článku a nebo chyba obsluhy při nastavení nabíječky.
Jinak já také používám lipolky asi 12 let bez nejmenšího problému, ale občas neuškodí upozornit na dodržování základních pravidel bezpečnosti.
Poslední úprava: 10 roky 2 měsíce nazpět Důvod: fotka smazána
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16408
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Požár
Petre, nic proti Tobe, dokonce jsem Ti poslal podekovani.
O nutnosti pouzivat balancer pisu uz mnoho let, mam to marny, mam to marny, mam to marny.
Horsi je, ze bohuzel existuji nabijecky, ktere umi prekrocit napeti na clanku i s balancerem. Takovych mame na sklade 50, objevili jsme to nastesti vcas. Byly pekne a levne. Ale uz se s nami nikdo nebavi ...
Ty nabijece nemaji problem s dobrymi baterkami, ale kdyz jsou clanky rozhozene, celkove napeti je spravne, ale napeti na clancich ne. Zkousel jsem ji doma a dost jsem se vydesil, kdyz napeti na jednom clanku bylo uz 4,4V.
O nutnosti pouzivat balancer pisu uz mnoho let, mam to marny, mam to marny, mam to marny.
Horsi je, ze bohuzel existuji nabijecky, ktere umi prekrocit napeti na clanku i s balancerem. Takovych mame na sklade 50, objevili jsme to nastesti vcas. Byly pekne a levne. Ale uz se s nami nikdo nebavi ...
Ty nabijece nemaji problem s dobrymi baterkami, ale kdyz jsou clanky rozhozene, celkove napeti je spravne, ale napeti na clancich ne. Zkousel jsem ji doma a dost jsem se vydesil, kdyz napeti na jednom clanku bylo uz 4,4V.
10 roky 2 měsíce nazpět - 10 roky 2 měsíce nazpět #16414
napsal Beseda
Používá někdo z vás podobnou verzi obalu na nabíjení? Je i nějaká zkušenost s požárem v tom obalu? Našel jsem několik podobných, nejspíš se liší jenom barvou.
www.amazon.com/Fireproof-Explosionproof-...0JJFE53A6T7V057P2T81
www.amazon.com/Fireproof-Explosionproof-...0JJFE53A6T7V057P2T81
Poslední úprava: 10 roky 2 měsíce nazpět
10 roky 2 měsíce nazpět #16415
napsal hrabacek
Zdravím Ivane.
Nabíjím jedině s balancerem, ale mám Graupnera Ultramat 14 a ten také překračuje 4,2 V. Třeba na 4,22 V a za chvíličku to je zpět na třeba 4,197V. Je to normální? Moc ho nepoužívám. Bez kontroly a už hodně let používám BANTAM BC6. Nikdy baterie nebyli ani vlažné. Nabíjím vždy proudem 0,8 až 1 A.
Nabíjím jedině s balancerem, ale mám Graupnera Ultramat 14 a ten také překračuje 4,2 V. Třeba na 4,22 V a za chvíličku to je zpět na třeba 4,197V. Je to normální? Moc ho nepoužívám. Bez kontroly a už hodně let používám BANTAM BC6. Nikdy baterie nebyli ani vlažné. Nabíjím vždy proudem 0,8 až 1 A.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16419
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Požár
To je v pohodě, setinové překročení je stejně na hranici přesnosti měření.
Malér je až to, co píše Ivan, kdy nějakým selháním (či vyloženě chybnou logikou) leze napětí nad 4,2V v řádu desetin. Už 4,3V není dobré, 4,4V už si koleduje o průšvih zcela bez diskuse.
Malér je až to, co píše Ivan, kdy nějakým selháním (či vyloženě chybnou logikou) leze napětí nad 4,2V v řádu desetin. Už 4,3V není dobré, 4,4V už si koleduje o průšvih zcela bez diskuse.
Vygenerováno za 0.783 sekund