- Obdržená poděkování: 0
RCEP a nebo něco podobného
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16487
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re:RCEP a nebo něco podobného
Hlavne uz konecne zapomente na tu kravinu s minimalni hmotnosti - pokud limit, tak musi byt na plosne zatizeni!!!
Limit hmotnosti treba 750g totiz okamzite definitivne vyrazuje vsechna levna "kacka", coz jiste neni cil. O plosnem zatizeni se samozrejme mluvit da, nazor na to jasny nemam, ale alespon to uz neni principialni nesmysl.
Limit hmotnosti treba 750g totiz okamzite definitivne vyrazuje vsechna levna "kacka", coz jiste neni cil. O plosnem zatizeni se samozrejme mluvit da, nazor na to jasny nemam, ale alespon to uz neni principialni nesmysl.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
10 roky 2 měsíce nazpět - 10 roky 2 měsíce nazpět #16488
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma RCEP a nebo něco podobného
Asi takhle.... já mám v pouzdrech v křídle nastálo 40g závaží. Pokud fouká, přidávám dalších 40 + ocelovou spojku. Daidal tak váží mezi 750-860g. Méně nikdy. Mohl by, klidně dostanu hmotnost toho letadla na 600g. Ale nechci. Zjistil jsem, že to prostě lehčí lítá hůř. A nevšiml jsem si, že by to v uplynulé sezóně nebylo konkurenceschopné letadlo (žebříček za loňskou sezónu je tady na stánkách). Soupeři mě nepřelítávali kvůli toho, že měli nějaký speciál, ale proto, že to prostě umí líp.
Do F5J jsem loni nakouknul s vlastnoručně stavěným letadlem. Hned první soutěž, co jsem s ním letěl, skončilo 21 z 35 účastníků. A že tam byli machři, česká F5J špička... Čekal jsem dvě tři místa odspodu tabulky. Pro mě fenomenální úspěch, domácí dřevák se držel v konkurenci továrních výrobků a špičkových pilotů. Ve stejném stoupáku bylo dokonce schopné přestoupávat Storka. Podle teorie o speciálech a drahých letadlech by to nemělo být možné.... (pilot Storka asi zrovna usnul, jinak si to nedovedu vysvětlit :lol: )
Co z toho všeho pro mě plyne? Mnohem více než kolik váží letadlo jde v těchhle kategoriích o to, kdo a jak s ním lítá.... Celou dobu se bavíme samozřejmě o letadlech stavěných či vyráběných pro danou kategorii na míru, tedy o jakš takš srovnatelných modelech (byť s propastnými cenovými rozdíly). S bublinkovou Betou asi nikdo F5J lítat nepůjde, že....
Toť můj názor, neříkám že správný....
Do F5J jsem loni nakouknul s vlastnoručně stavěným letadlem. Hned první soutěž, co jsem s ním letěl, skončilo 21 z 35 účastníků. A že tam byli machři, česká F5J špička... Čekal jsem dvě tři místa odspodu tabulky. Pro mě fenomenální úspěch, domácí dřevák se držel v konkurenci továrních výrobků a špičkových pilotů. Ve stejném stoupáku bylo dokonce schopné přestoupávat Storka. Podle teorie o speciálech a drahých letadlech by to nemělo být možné.... (pilot Storka asi zrovna usnul, jinak si to nedovedu vysvětlit :lol: )
Co z toho všeho pro mě plyne? Mnohem více než kolik váží letadlo jde v těchhle kategoriích o to, kdo a jak s ním lítá.... Celou dobu se bavíme samozřejmě o letadlech stavěných či vyráběných pro danou kategorii na míru, tedy o jakš takš srovnatelných modelech (byť s propastnými cenovými rozdíly). S bublinkovou Betou asi nikdo F5J lítat nepůjde, že....
Toť můj názor, neříkám že správný....
Poslední úprava: 10 roky 2 měsíce nazpět
10 roky 2 měsíce nazpět #16489
napsal Luboslav
Odpověď od Luboslav na téma Re:RCEP a nebo něco podobného
Otazka: Ako rychlo na sutazi skontrolovat plosne zatazenie?
Myslim ze rozpatie + hmotnost asi skontroluju rychlejsie, samozrejme ostava v platnosti aj podmienka plosneho zatazenia.
Myslim ze rozpatie + hmotnost asi skontroluju rychlejsie, samozrejme ostava v platnosti aj podmienka plosneho zatazenia.
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16490
napsal Jan Kubica
Tomáši. mně to jako kravina nepřijde. Dovedu si představit, že se dohodneme a třeba od roku 2018 bude minimální hmotnost třeba 1200-1500 g (pro RCEV myslím). Oněch 750 opravdu význam nemá
. Kontrola plošného zatížení je podle mě obtížně realizovatelná. H.
Odpověď od Jan Kubica na téma Re:RCEP a nebo něco podobného
Tomas Hruby napsal: Hlavne uz konecne zapomente na tu kravinu s minimalni hmotnosti - pokud limit, tak musi byt na plosne zatizeni!!!
Tomáši. mně to jako kravina nepřijde. Dovedu si představit, že se dohodneme a třeba od roku 2018 bude minimální hmotnost třeba 1200-1500 g (pro RCEV myslím). Oněch 750 opravdu význam nemá
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16491
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re:RCEP a nebo něco podobného
Ano, kontroluje se to blbě, což je důvod proč se do toho nehrnout
Ale prostě nemůžeš dát fixní hmotnost pro modely s různou velikostí, tím okamžitě tlačíš konstrukci jistým směrem (větší plocha) a ostatní modely zabiješ. Kolik ti asi zůstane soutěžících, když jim modely fakticky "znepoužitelníš"??? Tohle už tu taky v jiných kategoriích bylo, třeba kdysi v F5B, kde změny pravidel vedly k likvidaci celkem nových modelů a vliv na počet soutěžících byl naprosto mimo diskusi.
10 roky 2 měsíce nazpět #16492
napsal hrabacek
Odpověď od hrabacek na téma Re:RCEP a nebo něco podobného
Něco k váze. Skoro ve všech pravidlech větroňů i elektro je dané minimální a maximální plošné zatížení 12-75 g/dm2. Tak nevidím důvod o tom polemizovat, tyto váhy platily možná už kolem r. 1980. V F5Jéčkách by Perfektion musel vážit 840 g!!! Daidalos 2,3 m cca 420 g. Takže jsou ještě rezervy, ale nevím jak by to létalo. Mám Daidalose 2,3 m a váží s "házedlovým" trupem 486 g. Ale radši létám s druhým trupem, kde se případně vejde výškoměr a závaží. V tomto složení to létá svižněji a hmotnost může být od 540 až 720 g. Což je zatížení od 15,5 g/dm2 až 20,5 gúdm2. Před 15 cti lety jsme létali na plošné zatížení kolem 30g/dm2. A létalo to k naší spokojenosti také!!!! Neřešte váhu a radši si pořádně osahejte letadlo co máte a uvidíte, že to plošné zatížení jestli je 15 nebo 22 g/dm2 není tak podstatné.
Zdravím všechny a těším se na nějaké shledání na závodech, ne u počitačů.
.
Zdravím všechny a těším se na nějaké shledání na závodech, ne u počitačů.
Vygenerováno za 0.463 sekund