RCEP a nebo něco podobného

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16481 napsal Rada
Odpověď od Rada na téma RCEP a nebo něco podobného

Miroslav Rišo napsal: Neviem ako u Vas s RCEV ale u nas pri F5J-400 co je podobna kategoria sa odlahcuje resp prichadzaju nove lietadla s lepsimi profilmi. A ak nie tento rok na nabuduci sa zacnu modely tejto kategorie pohybovat velmi blizko hmotnostnemu limitu 500g.

Každý na to může (a musí) mít svůj názor, ale tohle je přesně to, co mě osobně začíná u národní kategorie celkem vadit. V podstatě nutnost pořízení speciálu v ceně 10 a více tisíc za prázdné éro (Geronimo 12, slovenská éra po přepočtu mnohdy násobně více, Daidalos nesehnatelný a nedělám si iluze že Tilia po zahájení oficiální, tj. zdaněné, výroby bude stát méně). Hmotnostní limit pak dává u takovéhle "domácí" kategorie čím dál větší smysl.
Živě si vzpomínám na debatu (spíše při) s Radkem N. někdy před dvěma lety, kdy se s velkou slávou u RCEV rušila min. hmotnost (tuším 500g) jako stejně nedosažitelná a tudíž zbytečná. Netrvalo to ani moc dlouho a ta hmotnost je na dosah. Nechtěl bych být špatným prorokem ale mám obavu, že na tohle RCEV časem dojede.
Podle mého by u národní "termické" kategorie měla být stanovena taková min. hmotnost aby umožňovala soutěžení téměř všech běžně dostupných konstrukcí.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 2 měsíce nazpět - 10 roky 2 měsíce nazpět #16482 napsal kope
Odpověď od kope na téma RCEP a nebo něco podobného
Rudo, v tomhle s tebou naprosto souhlasím a už jsem tady něco podobného jednou psal.
Poslední úprava: 10 roky 2 měsíce nazpět

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16483 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma RCEP a nebo něco podobného
Ale přece ta hmotnostní hranice není důležitá.... Letadla pod 500 gr tady jsou již léta. Poslední 3 roky jsem musel dovažovat abych byl nad 500gr. a s nástupem RCEV jsem začal letadlo dosypávat na 750 gr, protože to prostě letá lépe pokud chci lítat takticky. Tady už nejde o RCEK kde se stálo na místě z výšky (tudíž mi stačilo lehké letadlo) ale musí se oblítat velikánská plocha,a to s lehoušem jde docela blbě.

Ano jsou chvíle, kdy to hraje roli (ráno, večer) ale to se u RCEV moc často neděje "díky" jednodenním akcím, které končí max ve 3 hodiny

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16484 napsal Rada
Odpověď od Rada na téma RCEP a nebo něco podobného
Aleši, z duše bych si přál abys měl pravdu.
Bohužel mě zkušenosti z 2 sezon RCEV přesvědčují o naprostém opaku.

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16485 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma RCEP a nebo něco podobného
Asi je to region od regionu. Dost záleží na soupeřích, kteří tě nutí :)

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16486 napsal Ivan Horejsi
K tomu slouží jednaci rad komise.
Podejte někdo oficialni navrh, komise se jim bude muset zabývat.
Osobne bych konzultoval s Jurajem Bačiakem a Laszlem Marko. Jejich stanovisko samozrejme není pro nas zavazne, ale muze byt zajimave a dohodli jsme se spolu, ze se budeme o změnách (u nas RCEV) informovat a pokud možno "harmonizovat".

Vygenerováno za 0.351 sekund