Autonomy - 10000 bodů!

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #523 napsal Jan Kubica
V Itálii odlétali poslední kolo seriálu Autonomy. Tentokrát jim to hóóódně nosilo - viz www.autonomy-f5j.it/index.php?it ... o=cremona2 . Tabulka s daty použitých modelů je na www.autonomy-f5j.it/classifica-p ... o=CREMONA2

Jen připomínám, že povolená kapacita baterky je 1.5x hmotnost modelu při 2-článku, 1x hmotnost modelu při 3-článku a úlohou je nalétat co možná nejvíce 6-minutových letů za 3.5 hodiny. Mimochodem 27 letů je 162 minut letového času!

A náš český rekord je letů 8 :(
H.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #525 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Autonomy - 10000 bodů!
Zajímavé informace, pokládal jsem Autonomy za kategorii lehkých superpapíráků a ono ejhle, na prvních místech kompozity s váhou 2,5kg!
Další argument při rozhodování jestli do takového modelu investovat. Pohony vycházejí míň než 100W/kg. Jen ty převodovky mě hlava nebere, asi to budu muset zkusit, jestli se to opravdu napřímo nedá lítat...

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #526 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Autonomy - 10000 bodů!
Petře, velké modely létají lépe, ne? :)
S převodovkami nevím, mě ten jejich přínos vychází poměrně malý a navíc jsem zatím "nedorostl" k tomu, abych měl speciál jen na Autonomy. Takže to zatím létáme se 2čl. na místo 3čl. Ale kdo ví, co bude za rok.

Jinak to počasí muselo být "extrémní" (nebo tam měli svah :) ), ty naše modely dají bez termiky tak 6 letů, ten F3J speciál s vyladěným pohonem možná i 10. Takže se muselo létat tak do 50 m maximálně. Jo mimochodem, všimněte si, jak "blbě" přistávají, vítěz trefil cílový kruh o průměru 10 m "pouze" 17x ze 27 letů. Ale v Autonomy přistání nerozhoduje, jenom termika!

Ach jo, už aby bylo zase hezky :(
H.

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #527 napsal Michal Michna
Odpověď od Michal Michna na téma Autonomy - 10000 bodů!

Petr Dušek napsal: Zajímavé informace, pokládal jsem Autonomy za kategorii lehkých superpapíráků a ono ejhle, na prvních místech kompozity s váhou 2,5kg!
Další argument při rozhodování jestli do takového modelu investovat. Pohony vycházejí míň než 100W/kg. Jen ty převodovky mě hlava nebere, asi to budu muset zkusit, jestli se to opravdu napřímo nedá lítat...

Cílem je nejspíše najít stoupák co nejdříve a s velkým modelem typu F3J a při odpovídající hmotnosti není problém jej chytnout i jen v malé výšce odhadnu-li to na 20-30m. Pak jen záleží na množství podstoupeného rizika, zda vystoupat výše či nikoliv. Při stabilním počasí lze předpokládat tvorbu termiky na daném místě v rozmezí 7-15 minut. Případně mít vyhlédnuty na louce více míst, kde by se to mělo trhat a v jakých intervalech. Pak lze létat s velkým modelem téměř na jistotu.

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #528 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Autonomy - 10000 bodů!

Michal Michna napsal: Pak jen záleží na množství podstoupeného rizika, zda vystoupat výše či nikoliv. Při stabilním počasí lze předpokládat tvorbu termiky na daném místě v rozmezí 7-15 minut.

Michale, jen pro upřesnění - o žádné riziko nejde, motor můžeš zapnout kdykoliv a kolikrát chceš (viz prozatímní pravidla na www.rcex.cz/kestazeni/RCEE_pravidla.pdf ). A v tomto konkrétním případě moc času na rozmýšlení také nebylo, soutěž trvá 3.5 hodiny, tj. 210 minut, z toho byl vítěz ve vzduchu přes 160. Souhlas s tou tvorbou termiky v pravidelných intervalech, akorát že matička příroda je pěkná děvka a tak v jednom případě ze tří to prostě nevyjde (tedy mně :) ).

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #529 napsal Tomas Suk
Odpověď od Tomas Suk na téma Autonomy - 10000 bodů!
Teda to cislo me trochu znechutilo, 27 startu, to je fakt strasne moc. Je ale zajimave, ze vysledky jsou velice nevyrovnane a pocty bodu rychle klesaji - treba 5ty uz mel "jen 19" a to letel taky s 3.5m bestii.
Taky je zajimave, ze kategorie S nalitala max 14 (to bys asi Honzo dal s Havranem taky, v idealnich podminkach).

K te hmotnosti - ona i ta nejtezsi 3.7m obluda ma plosne zatizeni jen lehce pres 30g/dm2, takze rozhodne to neni zadny hotliner.

Jinak koukam ze proti lonsku Italove trochu prezbrojili - vetsi modely, trochu jine pohony (ikdyz filosofie stejna, maly stridacek s prevodovkou a co nejvetsi vrtule).

Vygenerováno za 0.234 sekund