- Obdržená poděkování: 0
Autonomy - 10000 bodů!
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Jen připomínám, že povolená kapacita baterky je 1.5x hmotnost modelu při 2-článku, 1x hmotnost modelu při 3-článku a úlohou je nalétat co možná nejvíce 6-minutových letů za 3.5 hodiny. Mimochodem 27 letů je 162 minut letového času!
A náš český rekord je letů 8
H.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Další argument při rozhodování jestli do takového modelu investovat. Pohony vycházejí míň než 100W/kg. Jen ty převodovky mě hlava nebere, asi to budu muset zkusit, jestli se to opravdu napřímo nedá lítat...
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
S převodovkami nevím, mě ten jejich přínos vychází poměrně malý a navíc jsem zatím "nedorostl" k tomu, abych měl speciál jen na Autonomy. Takže to zatím létáme se 2čl. na místo 3čl. Ale kdo ví, co bude za rok.
Jinak to počasí muselo být "extrémní" (nebo tam měli svah
Ach jo, už aby bylo zase hezky
H.
- Michal Michna
- Začátečník
-
Petr Dušek napsal: Zajímavé informace, pokládal jsem Autonomy za kategorii lehkých superpapíráků a ono ejhle, na prvních místech kompozity s váhou 2,5kg!
Další argument při rozhodování jestli do takového modelu investovat. Pohony vycházejí míň než 100W/kg. Jen ty převodovky mě hlava nebere, asi to budu muset zkusit, jestli se to opravdu napřímo nedá lítat...
Cílem je nejspíše najít stoupák co nejdříve a s velkým modelem typu F3J a při odpovídající hmotnosti není problém jej chytnout i jen v malé výšce odhadnu-li to na 20-30m. Pak jen záleží na množství podstoupeného rizika, zda vystoupat výše či nikoliv. Při stabilním počasí lze předpokládat tvorbu termiky na daném místě v rozmezí 7-15 minut. Případně mít vyhlédnuty na louce více míst, kde by se to mělo trhat a v jakých intervalech. Pak lze létat s velkým modelem téměř na jistotu.
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Michal Michna napsal: Pak jen záleží na množství podstoupeného rizika, zda vystoupat výše či nikoliv. Při stabilním počasí lze předpokládat tvorbu termiky na daném místě v rozmezí 7-15 minut.
Michale, jen pro upřesnění - o žádné riziko nejde, motor můžeš zapnout kdykoliv a kolikrát chceš (viz prozatímní pravidla na www.rcex.cz/kestazeni/RCEE_pravidla.pdf ). A v tomto konkrétním případě moc času na rozmýšlení také nebylo, soutěž trvá 3.5 hodiny, tj. 210 minut, z toho byl vítěz ve vzduchu přes 160. Souhlas s tou tvorbou termiky v pravidelných intervalech, akorát že matička příroda je pěkná děvka a tak v jednom případě ze tří to prostě nevyjde (tedy mně
Taky je zajimave, ze kategorie S nalitala max 14 (to bys asi Honzo dal s Havranem taky, v idealnich podminkach).
K te hmotnosti - ona i ta nejtezsi 3.7m obluda ma plosne zatizeni jen lehce pres 30g/dm2, takze rozhodne to neni zadny hotliner.
Jinak koukam ze proti lonsku Italove trochu prezbrojili - vetsi modely, trochu jine pohony (ikdyz filosofie stejna, maly stridacek s prevodovkou a co nejvetsi vrtule).