Dodržování pravidel a gyro

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11143 napsal Jan Kubica
Tomáši, s Amerikou souhlasím, i se smyslem kategorie. O telemetrii jsme se "hádali" podobně, je zakázán přenos informací k pilotovi, ale není zakázáno jejich zpracování na palubě a naznačení jiným způsobem, třeba pohybem modelu.

Se stabilizací je to ale podle mě horší než s telemetrií, protože stabilizace zvýší výkony velmi výrazně. Jak psal Ivan, nakonec to budou mít všichni, kdo to myslí vážně, otázkou je, kolik jich bude.

Nemám nejmenší představu, jak zkontrolovat co palubní systém umí nebo neumí, podle mě je dost těžké rozhodnout, co je tlumení kmitu a co schválně, ale pevně věřím, že si s tím nějak poradíte :-). Jediný test co mě nepadá, je hodit model s vypnutou elektronikou, zda poletí :-), ale to by mohla být zkouška destruktivní i pro některé modely bez stabilizace :-).

Když si ovšem uvědomím, že díky stabilizaci létají takové "hnusy velebnosti" jako jsou vrtulníky a jiné "koptéry" ... potřebuji další Zyrtec :lol:. H.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11144 napsal sgames
Sory Tome, ale jsem fakt jedinný kdo vidí to že GYRO je ZCELA odlišná vĚc než vse tady i na lomcováku zmiňováno ? ani ty super hi-tech soupravy nereagují na chování letadla a následně neco korigují.

Podle mne je povolení gyra ZCELA fatální krok pryč od kladení důrazu na pilotáž. tečka.
Pokud uvedeš jinou technologickou vymoženost (klidně i z historie) tak prosím, ale dost silně o tom pochybuju

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11145 napsal Ivan Horejsi
Asi to vsichni citime stejne, ale problem je jen v definici. Zjevne funguje "zakaz uzavrene regulacni smycky na palube". Tak je to ve volnych a domnivam se, ze to plati univerzalne.

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11157 napsal sgames
na lomcovaku se o tom teda rozjela poradna diskuze ... lomcovak.cz/wp_cze/ostatni/2013/10/tichy-let-a-gyro/

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11158 napsal Tomas Hruby
Jo, bude veselo :-) Ale můj osobní názor je, že ať bude řečí sebevíc, tak to pro sezónu 2014 stejně skončí na tom, že stabilizace ve stylu Guardiana v pravidlech prostě není zmíněna a tak lze jen těžko protestovat. Otázkou spíš je, zda se pro zasedání FAI někdy kolem dubna 2014 objeví jasně formulováný návrh, který to pro další rok zakáže anebo spíš lidi teď začnou laborovat a zjistí, že se jim ta stabilizace v podstatě líbí...
Ono je to docela veselé - na začátku diskuse jsem o tom, co to opravdu dělá, psal vlastně jen já (a tady na Stoupaku Ivan), valná většina ostatních vůbec netušila, která bije. Ale jak plyne z diskuse, tak Roman si to už zkusil, což mu velmi chválím, ono je dobré si předmět diskuse osahat. A asi nebude jediný, teď jde o to, zda testy povedeou spíš ke zděšení anebo k nadšení :-)

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11159 napsal Láďa
Nechal bych na vůli každého soudruha zda to použije či nikoliv.. Tohle bych fakt direktivně nezakazoval..

A když už se tu o tom píše.. Další problém bude s kontrolou, protože dnes se to už dá schovat, stejně jako upravit sw ve výškoměru a další kouzla... V neposlední řadě může také dojít k situaci (a to fakt nechci malovat čerta na zeď), že se podaří ÚCL vyhrát ten jejich boj proti modelářům a budeme řešit, jak nelétat výše než 300 m... A to pak bude vůbec nářez..

Vygenerováno za 0.208 sekund