Dodržování pravidel a gyro

Více
12 roky 5 měsíce nazpět - 12 roky 5 měsíce nazpět #11599 napsal sgames
mi to pripada dost jasne .. "odmitlo gyroskopy" = nejsou povoleny.
[strike]a "bude reseno mistni upravou" = tak pokud u sebe mistni upravou gyroskopy nepovolim tak jsou prece zakazane ?[/strike]
Poslední úprava: 12 roky 5 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 5 měsíce nazpět #11600 napsal Petr Dušek
Patrně čteš mezi řádky něco, co já tam nevidím... kde se píše něco o místní úpravě pravidel??

Více
12 roky 5 měsíce nazpět #11601 napsal sgames

Petr Dušek napsal: Patrně čteš mezi řádky něco, co já tam nevidím... kde se píše něco o místní úpravě pravidel??

sorry, mas pravdu. jsem uz z tech pocitacu slepy a blby.

kazdopadne bod1 plati dost jednoznacne

Více
12 roky 5 měsíce nazpět #11603 napsal Tomas Hruby
Aleši, ono je to v podstatě spíš naopak - to, že předsednictvo došlo k závěru, že se zákaz "gyroskopů" musí řešit "úpravou stávajících pravidel" znamená spíš potvrzení, že to dosud v pravidlech zakázané není... V tom anglickém originálu je to mimochodem dost natvrdo napsané, tady se Roman svým "výcucem" moc nevyznamenal :(
Asi nejvíc sedí to, co jsem psal jako reakci pro Mirka Kotulu v jiným threadu - ano, klidně Guardian v F5J použijte, ale berte laskavě na vědomí, že to s velkou pravděpodobností bude pouze na sezónu 2014 a pak si nestěžujte, že jste "přišli o investici"...

Tolik jednoduchý popis, v reálu to ale může být ještě složitější... Ono totiž ustavení zmíněné komise EDWG spolu s oficiálním přijetím faktu, že je nutno řešit UAV a podobné věci hodně zavání možností, že se objeví určitý lobbing v opačném směru, tedy aby některá "elektronická udělátka" povolena byla a pouze se definovalo, co se smí a co už ne. Zrovna tak by asi nikoho nepřekvapil vznik nějaké "open" mutace kategorií atd. Tohle mi přijde jako hodně pravděpodobné, ale asi to bude chvíli trvat, takže bych se zatím držel prvního odstavce, v tuto chvíli bych si asi vsadil na to, že pro rok 2015 budou podobné věci v pravidlech zakázány, takže pokud by někdo chtěl nyní získat výhodu, tak to bude jen dočasné a v dalším roce by se mu to spíš obloukem vrátilo, když by si zase musel zvykat na "klasiku"...

Já sám za sebe proto letos žádné podobné zařízení v F5J nepoužiji (ač je vám asi všem jasné, že s ohledem na mé značné zkušenosti s copterů a UAV by to pro mně bylo snadné). Ale důrazně upozorňuji, že to je mé osobní rozhodnutí a pokud nastane hypotetická varianta, že k zákazu "gyr" nedojde, tak si pak na mne laskavě nikdo nestěžujte, že jsem nějak "zpomalil vývoj" v ČR :P Určitá jistota bude teprve po zasedání FAI, které bude tuším někdy na konci dubna, do té doby je vše jen "názor", ne potvrzená fakta!!!

Více
12 roky 5 měsíce nazpět #11606 napsal sgames
dobra, v tom pripade je ten preklad takovy nepovedeny no.
jen jen ze jsem to cetl, a ma to dvoji vyklad.

kdo to pouzije je proste u me osobne srab. takze asi tak.

Více
12 roky 4 měsíce nazpět #11630 napsal Ivan Horejsi
Diky Romanovi V. je na Lomcovaku kratka zprava ze zasedani byra FAI. Autorem je pan Papadokoulos, president CIAM FAI.
FAI se problematikou stabilizace vazne zabyva.
Menit pravidla muze ovšem vyhradne plenum, které se sejde na jare.

Vygenerováno za 0.221 sekund