Dodržování pravidel a gyro

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11163 napsal Jan Kubica
Jen jednu poznámku pro "pokušitele" - při posouvání těžiště dozadu nemá cenu jít za neutrální bod. Stabilizace to uřídí, to jí budiž přičtenu k dobru, ale výkony budou horší. H.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11164 napsal Tomas Hruby

Jan Kubica napsal: Jen jednu poznámku pro "pokušitele" - při posouvání těžiště dozadu nemá cenu jít za neutrální bod. Stabilizace to uřídí, to jí budiž přičtenu k dobru, ale výkony budou horší. H.

100% souhlas... Ono opravdu nemá cenu propadat hysterii, u normálního modelu se při reálném nasazení stabilizace (kdy už půjde o výkon a ne jen o testy, co to umí) těžiště posune celkem nepatrně a přínos bude spíš v lepším chování v turbulenci. Ale čekat v úloze termika nějaký zásadní růst výkonů je asi naivní, i nárůst o 10% je spíš přehnaný (tedy ne že by i třeba jen 5% nepotěšilo).
Samozřejmě, někdy v budoucnu by se mohl objevit model ve stylu "B-2", který by bez stabilizace vůbec neletěl a naopak se stabilizací by byly výkony velmi velké, ale to je asi hudba vzdálenější budoucnosti a kdoví, jak by se to osvědčilo.

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11165 napsal Radim Barč
Při zákazu stabilizace jsem alespoň teoreticky schopen to ohlídat (když už prostý zákaz nestačí). Při jejím povolení můžeme povolit rovnou i vario. Bez přenosu na zem, jen s vazbou na stabilizaci, dle mě neodhalitelná věc. A o přínosu varia se snad přít nebudeme.

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11171 napsal Jan Kubica
Radime, podle mě je jediná správná Ivanova formulace o zpětnovazební regulaci. Už jen proto, že ty elektronické krabičky" mohou mít různé názvy a funkce, když budou zakázána vária, tak mě napadá měřit teplotu vzduchu, což je možná ještě jednodušší.

Podle mého názoru jsou stabilizace a autopiloty (pořád si myslím, že jsou to dva termíny pro totéž) dovolené pro příští rok, ale pro ten další už se zákaz určitě prosadí, přesně podle toho německého návrhu, že budou povolené jen tam, kde to bude v pravidlech pro danou kategorii výslovně dovoleno.

Jinak co se kontroly týká, bych byl docela skeptický, ale když to bude zakázané, tak by to byl alespoň jasný podvod. H.

Více
12 roky 5 měsíce nazpět #11596 napsal sgames
Taková rychlá krádež z www.lomcovak.cz

Předsednictvo odmítlo možnost použití stabilizátorů (gyroskopy) v RC větroňářských kategoriích. Tato otázka bude dále řešená úpravou stávajích pravidel.

Více zde lomcovak.cz/wp_cze/ostatni/2014/01/fai-ciam-v-roce-2014/

Více
12 roky 5 měsíce nazpět #11598 napsal Petr Dušek
"Předsednictvo odmítlo možnost použití stabilizátorů (gyroskopy) v RC větroňářských kategoriích. Tato otázka bude dále řešená úpravou stávajích pravidel."

Podle mne je to velmi zjednodušený a poněkud tendenční výklad (překlad) originálního textu. Vidím tam konstatování, že současná pravidla použití (zákaz) stabilizátorů jednoznačně neřeší, ale podle předsednictva je to proti duchu pravidel... To má asi tak stejnou právní sílu, jako vykládat našemu králi Miloši prvnímu cosi o duchu ústavy...
Dokud plénum CIAM FAI nějak nerozhodne, tak se nic nemění. Když někdo přijede na soutěž F5J se stabilizátorem, těžko mu zatím bránit v jeho používání.

Vygenerováno za 0.228 sekund