Pravidla F5J na rok 2014

Více
12 roky 6 měsíce nazpět #11488 napsal Mirek Kotula
Tome, předem děkuji za info.-
tomuto výkladu utanovení jsem moc nerozuměl, to znamená, že u F5J je gyrostabilizace, povolena, nebo zakázaná. Z toho jak jsi to napsal, to moc zřejmé není, alespoň pro mne.
5.5.11.1 - Obecná pravidla
S ohledem na v současnosti běžící vášnivé diskuse o gyrostabilizaci je ještě nutno dodat,
že v pravidlech F5J o tomto není nic navíc proti F3B/J, takže závěry z diskusí kolem těchto
kategorií lze aplikovat i na F5J.
Exrerní displej, jsem se pokoušel koupit i na bazarech, neuspěl jsem a jak víte, výrobce nás co máme blikající výškoměry nechal na holičkách. To znamená, že blikající výškoměry se nedají použít ani na domácích soutěžích?
★ Podrobná specifikace AMRT je v kapitole 2.0 a a 2.1
★ Důležitý je bod 2.1j - z něj plyne potřeba displeje, ne tedy už jen blikání. Výslovně je
povolen jak displej externí, tak interní. V tomto bodu je také jasně uvedeno, že jediný
externí displej může využít více uživatelů stejného AMRT, varianta, že si klub koupí
jen jeden displej je výslovně zakotvena.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 6 měsíce nazpět #11489 napsal Tomas Hruby
Nejprve k displeji - mám poměrně jednoznačnou informaci z Aerobtecu, že bude nový displej, který bude umět i "starý V3", což problém plně vyřeší. Dám vědět, jakmile to bude... Co se týče pravidel, tak by opravdu blikací neměl být ani na domácích akcích.

Ad gyro - hele, tohle je fakt téma na vraždu, viz debata na Lomcováku :-( Obecně to vidím tak, že podle současných pravidel je použití například Guardianu legální, ale je poměrně vysoká pravděpodobnost, že se to příští rok na FAI zakáže, takže případná investice by byla dost krátkodobá.

K těm pojmům pro překlad - tohle se zatím neřešilo. Já bych AMRT vůbec nepřekládal a jen by se v textu uvedl český překlad zkratky, ze které to vzniklo. Zavádět českou zkratku, třeba ZMVČM mi přijde směšné.
Naopak pojem Start height bych klidně doslova překládal jako výška startu, v tom nevidím problém.

Více
12 roky 6 měsíce nazpět #11503 napsal Mirek Kotula
Tome, děkuji za info.,

Více
12 roky 5 měsíce nazpět #11614 napsal Tomas Hruby
Tak a mám tu zásadní informaci - pravděpodobně předevčírem byla na webu FAI publikována oficiálně pravidla na rok 2014!!!
Připojuji to i sem, jde o oficiální pravidla všech elektrokategorií, nejen F5J.
Překlad se bude teprve řešit, ale co jsem se díval, tak opravdu oficiální odpovídá annexům, připojeným v úvodu tohoto threadu a neznalí angličtiny mohou brát vážně můj komentář ke změnám, ve spojení s loňskými pravidly to k pochopení změn asi postačí.
Určitě se na to ještě podívám dopodrobna, zda tam nejsou nějaké "finty", ale spíš si myslím, že to bude opravdu přesně tak, jak se čekalo.

Více
12 roky 2 měsíce nazpět - 12 roky 2 měsíce nazpět #12037 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Pravidla F5J na rok 2014
Tome ty jsi ta správná osoba ohledně překladu F5J pravidel do CZK? :)
Poslední úprava: 12 roky 2 měsíce nazpět

Více
12 roky 2 měsíce nazpět #12038 napsal Ivan Horejsi
Treneri jednotlivých kategorii jsou opravdu odpovedni za preklad a udrzbu pravidel.

Vygenerováno za 0.252 sekund