RCEV 2014 - Schváleno

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11286 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno

Petr Kurjan napsal:

Radim Barč napsal: Neřeš velikost scifi, výškoměr po druhém zapnutí motoru musí ukazovat 0 nebo chybu nebo čárky, ale bez resetu NA ZEMI nemůže ukázat novou výšku FAI.

Už to tady byo uvedeno - výškoměry obvykle ukazují poslední F5J výšku i po HW resetu (vypnutí/zapnutí). Požadavek, aby výškoměr ukazoval skutečně 0m proto není reálný! Musí tedy stačit, aby rozhodčí kontroloval, že soutěžící tento reset provedl. Nebudeme se hádat o správném soutěžním nastavení, tam by opravdu měl být restart zakázán, stejně jako u velkých F5J. Může být povolen pouze nouzový restart motoru za cenu anulování letu!

Děkuji!!!

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11287 napsal Radim Barč

Aleš Krátký napsal: Jak myslíš. Jak jsem psal, je to napsáno v poznámkách na 1. Straně. Budeme tedy používat HW reset (a je třeba to dostat do pravidel tedy). Dohodnuto ?

Děláš si srandu? Opravdu si myslíš, že je reálné změnit zobrazování na výškoměrech. A proboha proč?
Vždyť to tak funguje všude na světě, nezměníme raději formulaci v pravidlech? Když už něco.
Zdá se, že si ještě stále nerozumíme.

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11288 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno

Radim Barč napsal:

Aleš Krátký napsal: Jak myslíš. Jak jsem psal, je to napsáno v poznámkách na 1. Straně. Budeme tedy používat HW reset (a je třeba to dostat do pravidel tedy). Dohodnuto ?

Děláš si srandu? Opravdu si myslíš, že je reálné změnit zobrazování na výškoměrech. A proboha proč?
Vždyť to tak funguje všude na světě, nezměníme raději formulaci v pravidlech? Když už něco.
Zdá se, že si ještě stále nerozumíme.

Nerozumíme, já se bavím celou dobu o RESTARTU výkoměru ! Tys navrhoval, že musíš vypnout a zapnout napájeni a já že stačí SW funkce. Po diskusi jsem uznal, že je jedinná možná volba HW odpojení a zapojení... Souhlasím s tebou a napsal jsem, že tedy OK a že je třeba to tedy v PRAVIDLECH upravit tak, aby tam bylo vyloženě požadováno HARDWAROVE restartování (tedy ne SW)

o zobrazení atd vůbec nemluvím, to tu omylem zatáhl asi někdo jiný.

Jasný ? Dobrý ?

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11289 napsal Radim Barč
OK

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11290 napsal Radek Novotny
Mlha se hlásí...! No japato, že není důležité, co je na výškoměru po prvním pokusu...? Když je tam nula, nebo není zobrazena výška, tak je to přeci průser, a soutěžící už nemá být připuštěn, né? Znamená to, že použil motor podruhé už při prvním pokusu, a to by se mělo tedy vyhodnotit...? :unsure:

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11291 napsal Radek Novotny
"...nemá být připuštěn" je samozřejmě míněno jako připuštěn k druhému pokusu, ok? O let... B)

Vygenerováno za 0.302 sekund