Finálové lety

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12386 napsal sgames
Finálové lety vytvořeno sgames
Jsem teďka zahlídl na F5J.SK "diskusi" na téma, které bylo dost ožehavé i u nás a jsou dva tábory na toto téma, a to : létat finále ? pokud mají jednodenní soutěž, tak finále úplně vypouštějí. Já osobně jsem se přikláněl k tomuto názoru také, neboť F5J a RCEV mají být o výšce a odvaze celý den, a ne o jednom (dvou) "nahodilých" letech večer, kdy už dost často termika ani nebývá ...

do mně :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12389 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Finálové lety
Na toto téma, jak Aleš ví, jsem v klubu sondoval už před měsícem. Drtivá většina se přiklání k cituji "jednomu, jedinečnému, sexy finále".
Je spousta pro i proti, takto se u nás rozhodla většina a já to samozřejmě respektuji!

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12390 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Finálové lety
Já jsem pravda taky inklinoval raději k výsledku závislému na celodenním létání než absolutní náhodě jednoho letu, jenže když se nad tím jeden hlouběji zamyslí.... tak vlastně všechny sporty (nebo drtivá většina) jsou na principu kvalifikace a finále je pro ty nejlepší.... Takže já mám momentálně asi jako největšího favorita větší počet finálových letů... aspoň dva. Tedy zachovat "princip", ale co nejvíc eliminovat náhodu jednoho letu.

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12391 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Finálové lety
nj, ale třeba mistr ligy ve fotbale je na základě celoroční snahy. Ano existují i klasické vyřazovací boje, ale to taky není to, co my létáme.

Ono když to vezmeš do detailů, tak po celodenní snaze vyhraje právě a pouze ten nejlepší. Takže ohánění se tím, že finále vyhraje ten nejlepší je právě zcela zcestné a právě naopak (nebo právě proto) dává šanci vyhrát i né těm nejlepším. (Proti čemuž v zásadě nic nemám)

Osobně jsem ale pro létání bez finále. to jsem navrhoval již minulý rok a koukám, že Bratia na Slovensku už k tomu také došli. (ikdyž kdo ví jaký byl původní důvod).

Jediné kompromisní řešení mi připadá v cestě bonifikace za finálové lety. Prostě první dostane Xtý poměr bodů v procentech ke svému základu. Tím by se zohlednily oba výsledky.
Bohužel je to zcela jistě naprosto neprůchodné :)

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12393 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Finálové lety
No jo, jenže abys mohl hrát třeba 1. ligu, tak taky musíš určitým způsobem "máknout", nemůžeš postavit tým večer v hospodě (byť ze špičkových fotbalistů) a jít s ním o víkendu zkusit Gambrinus ligu :) Ona ta liga samotná je takové trochu "finále". Jen máš na jeho zvládnutí půl roku, ne jedno odpoledne :)

A když to s tou ligou vezmeš do opačného extrému, tak by pak mohlo začít platit, že se nebude vyhlašovat vítěz na žádné soutěži a pohár se předá jednou ročně tomu nejlepšímu (protože soutěž v jeden den může být neprůkazná, stačí se špatně vyspat...).

Nevím, já prostě na tohle nemám nijak vyhraněný názor. Zásadně mi nevadí ani jedna varianta(1, finále, více finále, bez finále, bodové zvýhodnění finále), protože abys mohl na bednu, musíš umět lítat a mít taky trochu kliku ve všech případech. Teď jde jen o to, jak vyvážit ten sportovní adrenalin jednoho rozhodujícího boje a efektivní eliminaci vlivu náhody.

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12394 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Finálové lety
Já si osobně myslím, že ti proti-finalisté mají spíš většinou problém nalétat 15 minut... A zvláště teď z 200m výšky.

Vygenerováno za 0.280 sekund