Finálové lety

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12395 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Finálové lety
Letošní sezóna teprve začíná, ale myslím že už se to ukázalo docela hezky. Podle mne by to chtělo větší odvahu ředitele soutěže, a pokud přijdou na finále podmínky, které by finálové lety degradovaly na loterii, tak prostě rozhodnout a ukončit soutěž bez finále.
Mělo to tak být u nás na RCEV (sypu si popel...) a následně v Pace RCEK. Naopak nyní v Poříčí počasí vydrželo, a finále byl zajímavý boj nejen pro finalisty, ale i pro ostatní v roli diváků :) .

Prostě pokud se po pěkném dni ve 4 hodiny žene bouřka, tak přístup "honem pojďte, dáme jedno finále než začne pršet" není ten nejlepší, to už to raději odpískat po základní části. Většinou, když něco takového přichází, tak je to vidět s předstihem. Taky máme chytré mobily, radary a předpovědní modely. Takže pokud ředitel (po dohodě s členy jury) toto rozhodnutí udělá třeba už před poslední kolem, tím lépe. Aspoň mají všichni možnost v tom posledním letu ještě vylepšit pořadí ;) .

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12396 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Finálové lety
Petře : pravda pravda.
Radek : Klidně můžeme létat všechny kola na 15 min. Podstata je mít vyrovnané výsledky celou soutěž.

Více
12 roky 1 měsíc nazpět - 12 roky 1 měsíc nazpět #12398 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Finálové lety
Myslím, že v RCEV je to navrženo dobře. Pořadatel v propozicích určí, zda se lítá finále a nebo ne. V případě, že je to v propozicích bez finále, tak se bonusové body udělí tak, jako by finále bylo. V RCEK by toto taky šlo zavést.

Akorát když je v propozicích finále a to se neodlétá, tak na bonus by neměl být nárok. Mohlo by se totiž spekulovat, že když já třeba jako létající ředitel nebo můj kámoš náhodou budeme po základu první, tak zruším finále, a možný důvod by mohl být např. příchod fronty - na banány... :)

No a v případě, že se organizátor rozhodne v propozicích finále nelétat, tak by v soutěži bez finále mohla být i podmínka min. 6-ti letů v základu, ať si tedy zalétají všichni ;)
Poslední úprava: 12 roky 1 měsíc nazpět

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12401 napsal Clouseau
Odpověď od Clouseau na téma Finálové lety

Aleš Krátký napsal: nj, ale třeba mistr ligy ve fotbale je na základě celoroční snahy. Ano existují i klasické vyřazovací boje, ale to taky není to, co my létáme.

Ono když to vezmeš do detailů, tak po celodenní snaze vyhraje právě a pouze ten nejlepší. Takže ohánění se tím, že finále vyhraje ten nejlepší je právě zcela zcestné a právě naopak (nebo právě proto) dává šanci vyhrát i né těm nejlepším. (Proti čemuž v zásadě nic nemám)

Osobně jsem ale pro létání bez finále. to jsem navrhoval již minulý rok a koukám, že Bratia na Slovensku už k tomu také došli. (ikdyž kdo ví jaký byl původní důvod).

Jediné kompromisní řešení mi připadá v cestě bonifikace za finálové lety. Prostě první dostane Xtý poměr bodů v procentech ke svému základu. Tím by se zohlednily oba výsledky.
Bohužel je to zcela jistě naprosto neprůchodné :)

Dobrý den všem - vaše kategorie - myslím RCEV a RCEK mě zajímají a pokud vše půjde tak jak si myslím občas bych si rád zasoutěžil :). Vzhledem k tomu, že se posledních 10 let motám kolem akrobatů a to jak venku tak v hale, dovolil bych si nějaký námět od akrobatů a názor jak s tím finálem :).
Například v Německu ( rozuměj na německém halovém mistrovství ) se letí semifinále a pak část pilotů postoupí do finále, typicky 50%. Ve finále se letí dvě kola tajné sestavy a ten lepší výsledek se započítá do celkového výsledku a to 50%, druhých 50% výsledku tvoří body ze tří základních kol, přičemž se berou dva lepší lety. Je to systém proti kterému nikdo neprotestuje, používá se už léta a funguje to. Je pravda, že jeden let pak ovlivní výsledek z 50%.
Naopak u závodů F3A je rozlétávání jen pro další postup a pak se v semifinále a následně ve finále létá zase "nový závod", takže ve finále také rozhoduje jen ten finálový let. pokud je čas letí se dva a pro výsledek se bere ten lepší.
Ve velkých akrobatech 3metry se létají tři disciplíny ( povinná, tajná a freestyle) a jejich součet s různou vahou tvoří celkový výsledek. To jen tak naokraj nechtěl jsem moc otravovat. Osobně se přimlouvám za kombinaci část bodů ze základního rozlétávání a část z finále.Tady u Vás je to hodně o počasí a tím i štěstí, takže bych proto nezahazoval to co pilot předvedl za celý den. Chystám se v sobotu na Packá káčka jako divák abych tak trochu omrknul co si mám pořídit za éro.
Pokud má někdo chuť může mi poradit. Díky VP.

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12403 napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Finálové lety
Vážený pane kolego, v Pace se určitě najde "mnoho povolaných", kteří rádi poradí jak s výběrem modelu, tak i s osazením. I když nejsem členem pořadatelského týmu (jsem "malý" trener pro tuto kategorii), tak nabízím svoji pomoc v dalších detailech, které třeba nestačíte okoukat na místě.
Pokud byste měl zájem, tak mě můžete kontaktovat na mejlu, který najdete na běžných místech (třeba firmy, tady se nezobrazí). Pro mne neznámý nejste, protože sleduji dráhu vašeho Marka úplně od mrňava a jen tleskám.
Zdravím vás.

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12404 napsal Clouseau
Odpověď od Clouseau na téma Finálové lety
díky za nabídku určitě se ozvu :)

Vygenerováno za 0.286 sekund