Finálové lety

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13306 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Finálové lety
Kluci, podle mě má mít vítěz 1000, bez "příplatků". Pokud je žádoucí větší rozestup mezi soutěžícími, tak lze použít nějakou progresívnější funkci ;-). Když je rozdíl mezi prvním a druhým 10 bodů, tak by se neměl administrativně upravovat na 20 nebo víc.

Zohlednění počtu soutěžích určitě smysl má. Třeba pro trenéra F5J, až bude sestavovat reprezentaci. Určitě je rozdíl vyhrát mezi 10 piloty a 60. Pokud si pamatuji dobře, třeba v F3B má každá soutěž koeficient daný právě počtem účastníků, kterým se potom výsledky "zájemců o reprezentaci" násobí.

Pro sjednocení pravidel RCEV a F5J jsem všemi deseti - finále do 30% a až přes 20 soutěžících, tři až čtyři kola a žádné dodatečné body. H.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13307 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Finálové lety
Jen aby měl to čtvrté finále kdo měřit. Pět základních kol a čtyři finálová pro třetinu pilotů. Pro mě na běžnou soutěž děsivá představa.

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13308 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re:Finálové lety
Musím souhlasit s Radimem

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13309 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Re:Finálové lety
Co je vlastně na současném stavu tak závadného. Na těch pár letošních soutěžích jsem žádné velké výhrady nezaznamenal. Lítali jsme s finále i bez.

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13310 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Re:Finálové lety
Závadného snad není nic, to by nám to hraní určitě někdo zatrhl. Ale vadí mi:
- přidělování dodatečných bodů za pořadí, jako by nestačil samotný nalétaný výsledek, to je takové trestání účastníků dvakrát za jednu věc,
- že jedno finále je loterie, pokud to má mít nějakou sportovní úroveň, tak by měla být opravdu alespoň 3 kola,
- když do finále postupuje třeba i půlka startovního pole,
- když všichni říkají, že finále je potřeba, protože se v základních kolech někteří piloti ani nepotkají, přitom při "pár" lidech letím proti některým pilotům třeba i 3x v 5 kolech,
- že na finále malých se většinou nedá ani koukat (na rozdíl od F5J)

Další názory jsem sepsal tady - www.rcex.cz/?p=4618

Ať v pravidlech RCEV finále je, ale nevím, proč by za ně měly být dodatečné body, nebo ať i body jsou, ale podmínkou by mělo být víc kol. A měla by být pravidla na to, kdy se finále letí a kdy ne. Těch 20 lidí a 30% převzatých z F5J mi přijde jako rozumných. H.

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13313 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re:Finálové lety
Sice s Honzou v jeho "odporu proti finále" moc nesouhlasím, ale v jednom bodě se shodneme prakticky na 100%. A tím jsou výhrady proti "inflačním finále" s 50ti a více procenty soutěžících, to fakt nemá smysl. Když jsme se teď o víkendu v Rakousku rvali o pouhých 9 míst ve finále při 50ti soutěžících, tak to je pak finále opravdu vrcholem, kdy je pro člověka odměnou samotný postup. Ale když v Pace při 12ti lidech jde do finále 7 lidí, tak se upřímně řečeno myšlenka finále mění dost silně ve frašku :-(

Vygenerováno za 0.232 sekund