Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7836 napsal Petr Dušek

Jiří Veselovský napsal: 2) Nesouhalsím!!! :cry:
Už jsem to vysvětloval víckrát, ale stopro by to neprošlo přes Svaz...

Jirko to je s prominutím nesmysl, Svaz to jsme MY, Svaz není SSSR přes který by něco nemělo projít, stačí jenom souhlas těch asi osmi lidí, kteří ještě plechovku mají... RCEJ pravidla jsou k F5J mnohem blíž než RCEK, kde o výškoměrech nahlas uvažujete.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7837 napsal Tomas Hruby
Ad 2 - z hlediska pravidel "malých výškoměrů" asi není s tvorbou pravidel problém. V extrému stačí vzít pravidla FAI F5J, přidat jeden řádek do specifikace modelu (maximální rozpětí 2540mm) a poslat na svaz třeba jako RCEL.
Trochu přeháním, změn by asi bylo trochu víc, ale základ je jasný, což i zjednoušuje proces schvalování.

Témata k diskusi jsou pouze dvě:

1. bude se to opravdu pojímat jako F5J s limitem rozpětí anebo budeme uvažovat i nějaká zmírnění? Třeba ve smyslu méně drsné penalizace za výšku atd...

2. a teď to zásadní - ono by to na svazu asi prošlo celkem snadno (hlavně vzhledem k tomu převzetí z FAI), ale bude to pak taky někdo pořádat a létat? Já se totiž o tohle docela bojím - dobrých nápadů je vždy spousta, ale počet soutěžících je v ČR relativně omezený a tak se chtě nechtě přelévají mezi kategoriemi. Tohle není teorie, už tohle léto to bylo k vidění v reálu - třeba na F5J v Hořicích bylo minimálně 5 lidí, kteří by jinak možná jeli na RCEK v Chotěboři ve stejném termínu, ta "kanibalizace" je prostě bez debaty. A to jsme na začátku - za rok to bude určitě výraznější. A teď do toho chcete přidat další kategorii? Bude to fakt přínosem?

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7838 napsal Tomas Hruby

Petr Dušek napsal: RCEJ pravidla jsou k F5J mnohem blíž než RCEK, kde o výškoměrech nahlas uvažujete.

Petře, dovolím si nesouhlasit - koncept RCEJ má ve své podstatě relativně blízko k ALES, tedy k výškovým spínačům, kdy všichni letí do stejné nastavené výšky. Ale princip F5J FAI je naopak v principu blízký spíš k RCEK, tedy penalizace za výšku. Že se v RCEK odvíjí penalizace od vteřin motoru a v F5J přímo od metrů, čímž se dopad té penalizace znásobí je řekněme změna důrazu, ale princip by zůstával.

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7839 napsal sgames
priznam se, ty 3 nove stranky za par hodin jsem necetl (budu az vecer) ale stale rikam,ze "male vyskomery" jak jsem napsal na zacatku (tedy pote co to prozradil radek : omezene delkou chodu motoru) musi mit moznost omezit super motory , a ne jak tomas napsal ze je to v jedne vete pitomost. neni, ba dokonce je to nutnost.

vsechno prectu vecer a mozna budu moudrejsi. :)

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7840 napsal Jiří Veselovský

Petr Dušek napsal: Jirko to je s prominutím nesmysl, Svaz to jsme MY, Svaz není SSSR přes který by něco nemělo projít, stačí jenom souhlas těch asi osmi lidí, kteří ještě plechovku mají...

Petře, fakt ftipná odpověď, myslím s tím CCCP.
I když mě to pobavilo, tak si stále myslím, že takhle z gruntu změnit pravidla kategorie, no nevím.... Zkusím tohle prokonzultovat s Petrem C., abysme to měli od "kováře".
A Tomáš měl velmi případnou poznámku ohledně případného zájmu o novou kategorii. Byl by to určitý předstupeň pro velké F5J, popř. "F5J chudého muže". :roll:
Vážení, vzhledem k tomu, že se venku teplota upravila na "přijatelnou", tak jdu velebit chalupu. Zdar. ;)

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7841 napsal Tomas Hruby

Aleš Krátký napsal: priznam se, ty 3 nove stranky za par hodin jsem necetl (budu az vecer) ale stale rikam,ze "male vyskomery" jak jsem napsal na zacatku (tedy pote co to prozradil radek : omezene delkou chodu motoru) musi mit moznost omezit super motory , a ne jak tomas napsal ze je to v jedne vete pitomost. neni, ba dokonce je to nutnost.

vsechno prectu vecer a mozna budu moudrejsi. :)

Aleši, já ti asi nerozumím... Pitomost je (a to fakt je) dát do letadla výškoměr a vedle toho ještě měřit dobu chodu. Proboha proč - body máš z výškoměru a v tu chvíli ti na motoru nezáleží, potřebuješ jen takovou stoupavost, abys za určenou dobu byl ve výšce, za kterou ještě není moc velká penalizace.

Přijde mi, že to nějak motáš - to, co psal Radek, mi naopak smysl plně dávalo - ale já to chápal jako modifikaci outrunnerů, ve kterých by žádný výškoměr nebyl (a pak by třeba i mělo smysl řešit motory)! Tak se nějak sjednoťte, opravdu se to tu nějak plete dohromady.

Vygenerováno za 0.248 sekund