Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7857 napsal pavol polonec

Petr Dušek napsal: Přesně jak píše Radim, omezení chodu motoru je jen cesta k tomu, jak zvětšit mezeru mezi špičkou a ostatními. Slabší pilot se slabým motorem bude při 20sec. motoru přistávat ve třetí minutě a po dvou soutěžích ho to přestane bavit. Za současného stavu si letí těch svých 40sec. a má šanci na maxo a prostě "jenom" na špičku ztrácí 20 bodů. Při omezení motorového času se bude honba za supermotorem a 100C bateriemi násobit.

povazujem sa za slabsieho pilota ,dokopy som toho moc nepovyhraval ,ALE lietat termiku som sa naucil az vtedy ked som zacal trenovat na 10sekund tj 100m vysky
to je dovod preco si "dovolujem" motorovat do 20sekund (tj 200m ,pohon mega 2000kv,regler hobbyking a rhina 1050 z roku 2009!)
cez to vsetko ze preteky nevyhram ,lebo mi obcas "uleti" jeden-dva lety, lietanie ma ovela viac bavi, ked sa zachranim a vylietam z 50m ostavajucivh 5min akoby som to mal vylietavat v 400m vyske!!!
ps definuj pojem slabsi pilot,pozri sa par rokov naspat,vtedy boli dobry a slabsi dnes je stav dobry a vynikajuci piloti spička sa vyrovnavat
palo

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7858 napsal Radek Novotny

Tomas Hruby napsal: ... jak si poradíš s "fórkem" specifickým u Scorpiona, tedy tím, že je komerčně běžně dostupný jako stavebnice, tedy s možností namotat jak chceš? Podle mě to je podle současných pravidel neodiskutovatelně legální, ovšem zároveň je to další argument pro uvolnění...

Tomáši, motor Scorpion je v Eurocupu neoddiskutovatelně nelegální, pokud je jako stavebnice. Motor z "kitu" je doslovně pravidly zakázán. V českých pravidlech je motor omezen na parametry dané výrobcem, bez modifikací, atd. V čechách ho považuji rovněž za neoddiskutovatelně nelegální. Motor má být ze sériové produkce, splňující parametry dané výrobcem, a ne kit součástek, ze kterých si sestavím a dokončím motor, a stanu se tak výrobcem... To ti je snad jasné, ne? Neblázni tu prosímtě s těma teoriema s motory z kitu, že by měly být legální, či co...

U Scorpion jsem nenašel motor, který by byl ze sériové výroby rozumně použitelný pro RCEK, aby byl konkurenceschopný s AXI a spol...

Ještě k předchozímu příspěvku Pala Polonce, dříve jsem bral jeho poznámky ohledně výšky vypínání a termiky s rezervou a obhajoval jsem neomezené motorování, ale dneska s ním už souhlasím. Je to mnohem větší sranda, lítat z menších výšek. A i kdyby se třeba ta max. doba motorování neakceptovala u nás, ale jen na Slovensku, a nebo v Eurocupu, tak si to tam rád určitě přijedu zalítat...

Palo, fakt jsem takhle ještě Magiča rotovat v bublině na křidýlkách neviděl, ten to smažil jak turbína z Fukišimy... :mrgreen: Brácha vždycky šudlá zatáčku naplocho přes směrovku, je to účinnější na vydojení většího stoupání, ale je to moc náchylné na ustředění a vypadnutí... Ta křidýlková rotovačka na začátku je tanec, a pak když jsem ho potom v bezpečné výšce srovnal na směrovku, tak už stoupal jak na motor.

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7860 napsal Radim Barč
No tak létej z menší výšky, však to zakázané nikde není. Vychutnavejte přízemní let,.nikdo vám nebrani, pokud nevadí, že vás občas prelita nějaký nymand.
Proč omezovat ostatní.

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7861 napsal Petr Dušek

Radek Novotny napsal: Tomáši, motor Scorpion je v Eurocupu neoddiskutovatelně nelegální, pokud je jako stavebnice. Motor z "kitu" je doslovně pravidly zakázán. V českých pravidlech je motor omezen na parametry dané výrobcem, bez modifikací, atd. V čechách ho považuji rovněž za neoddiskutovatelně nelegální...

Radku, můžeš prosím citovat ten zákaz motoru z kitu, nějak to nemůžu najít.

Tuhle obranu "factory spec." a podobných výmyslů nechápu, co tím chcete bránit? Že si někdo legálně navine motor, to by byl fakt průlom :lol: :lol: .

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7862 napsal pavol polonec
Radim,
Ak by sme brali outrunery ako vstupnu kat.do FAI F5J je to idealna kategoria na naucenie sa lietania mikrotermiky v malej vyske.
Druha otazka je co ma pilot z toho ze sa "vozí" 8minut v 300-400m?asi len to ze ma iste body za let.Nič viac.Ber to ako moj pohlad, nikomu ho nevnucujem :)
Finale velkej FAI sa lietalo hlboko pod 100m ,teda kto chcel uspiet musel vypnut sakra nizko, Radek Malčík vypinal v druhom kole na 15min vo vyske 64m. :)

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7863 napsal Petr Dušek
Palo, to všechno o létání nízko je 100% pravda, ale správně píšeš, proč to někomu vnucovat předpisem? V F5J se snižuje výška, protože k tomu konkurence tlačí, stejně tak by to mělo být v RCEK (outrunnerech), ať si každý zvolí výšku, která mu vyhovuje.

Vygenerováno za 0.222 sekund