- Obdržená poděkování: 1
Firmware pro RCEV
12 roky 2 měsíce nazpět - 12 roky 2 měsíce nazpět #12187
napsal sgames
Firmware pro RCEV vytvořeno sgames
Tak po krátké konzultaci s borci z Aerobtecu mám informaci, že bude k dispozici přímo FW pro RCEV. Bude tedy přednastaven jak má být, a nebude možno změnit tuto konfiguraci (stejně jako to je i F5J FW)
Očekával bych ho v krátké době.
Trenére, to bys měl řešit ty a ne já hromeš.
Očekával bych ho v krátké době.
Trenére, to bys měl řešit ty a ne já hromeš.
Poslední úprava: 12 roky 2 měsíce nazpět
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
12 roky 2 měsíce nazpět #12191
napsal Petr Dušek
.
Odpověď od Petr Dušek na téma Firmware pro RCEV
Trenér je myslím někde za hranicemi všedních dnů... ale pokud vím, tak pravidla s povoleným restartem nepsal trenér, takže ten zmatek v pravidlech jde spíš za jejich autorem (či spoluautory)Aleš Krátký napsal: Trenére, to bys měl řešit ty a ne já hromeš.
12 roky 2 měsíce nazpět #12193
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re:Firmware pro RCEV
Petře to není zmatek, ale zamyslena funkcionalita
Odesláno z mého Lenovo A760 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého Lenovo A760 pomocí Tapatalk
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
12 roky 2 měsíce nazpět - 12 roky 2 měsíce nazpět #12195
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Re:Firmware pro RCEV
Co se týče funkcionality FW, sám zastávám názor, že FW by měl být naprosto identický s F5J, a tím by i odpadly jakékoliv dohady ohledně nastavení i kompatibility a schvalování...
A co se týče otázky kdo co by měl dělat, pokud má např. Krátký nadstandardní vztahy s Arerobtecem, tak myslím že je naprosto ok, když jim tedy bude přímo tlumočit jakékoliv dotazy, které se k němu z jeho okolí dostanou. Ke mně se tento podnět nedostal, neodlétala se letos zatím ještě ani jedna soutěž, tak je z mé pozice jaksi komplikované cokoliv podněcovat ve smyslu speciálního FW pro RCEV.
Pro běžného uživatele bude v této situaci u Aerobtecu V4 fajn, že s RCEV firmwarem si jednoduše zalítá s F5J letadlem v tréninkovém režimu s restartem motoru, i bez dalšího nutného přemýšlení...
A co se týče otázky kdo co by měl dělat, pokud má např. Krátký nadstandardní vztahy s Arerobtecem, tak myslím že je naprosto ok, když jim tedy bude přímo tlumočit jakékoliv dotazy, které se k němu z jeho okolí dostanou. Ke mně se tento podnět nedostal, neodlétala se letos zatím ještě ani jedna soutěž, tak je z mé pozice jaksi komplikované cokoliv podněcovat ve smyslu speciálního FW pro RCEV.
Pro běžného uživatele bude v této situaci u Aerobtecu V4 fajn, že s RCEV firmwarem si jednoduše zalítá s F5J letadlem v tréninkovém režimu s restartem motoru, i bez dalšího nutného přemýšlení...
12 roky 2 měsíce nazpět #12198
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re:Firmware pro RCEV
Byl to spíše povzdech než výtka.
Ad restart / nerestart motoru. Aktuálně povolený je, a mou snahou je o co největší zjednodušení nastavení pro soutěžící. Osobně si myslím, že restart motoru je dobrá věc v pravidlech, přidává další možnost strategie do soutěže. Pokud se ale má (nejen má) myšlenka ukáže jako zcestná, rád svou chybu uznám a příští rok mohou být pravidla identická s F5J.
Ad restart / nerestart motoru. Aktuálně povolený je, a mou snahou je o co největší zjednodušení nastavení pro soutěžící. Osobně si myslím, že restart motoru je dobrá věc v pravidlech, přidává další možnost strategie do soutěže. Pokud se ale má (nejen má) myšlenka ukáže jako zcestná, rád svou chybu uznám a příští rok mohou být pravidla identická s F5J.
12 roky 2 měsíce nazpět - 12 roky 2 měsíce nazpět #12204
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re:Firmware pro RCEV
O "zcestnosti" této myšlenky jsem se opět přesvědčil asi před týdnem. Nemít možnost restartu motoru, půlka sezóny by pro mě byla ztracená, protože s vrakem letadla se lítat nedá a se záložním dvoumetrem to není úplně ideální. Ne vždy se dá po chybě pilotáže (což zpackaný rozpočet při návratu v zesilujícím poryvovém větru nepochybně je) přistát v klidu do pole o 200 metrů dále. Někdy je tam strom a ne jeden.... Ona pronikavost letadla na RCEV je trochu jinde než u F5J... Volba letadlo procezené skrz lesík vs. potupný návrat na motoru je myslím jasná....
pozn. - stalo se to při tréninku, kdy absolutně o nic nešlo, prostě jen silný poryv zastavil letadlo při původně správně spočítaném návratu... Takže argumenty "bez motoru by sis to nedovolil a dával si větší pozor", prosím, tentokráte ne![;) ;)]()
Co se týče FW pro RCEV - proč ne, já v tom nevidím problém. "Schvalovat" není co, prostě musí být ve FW správně nastaveno asi 5 hodnot. Výškové vypnutí zakázáno, časové vypnutí 30 vteřin, F5J výška zapnuta, restart motoru povolen, restart soutěží zakázán. Co na tom chcete schvalovat? Přínos pro méně technicky zdatné piloty? Značný
. Takže proč ne.
pozn. - stalo se to při tréninku, kdy absolutně o nic nešlo, prostě jen silný poryv zastavil letadlo při původně správně spočítaném návratu... Takže argumenty "bez motoru by sis to nedovolil a dával si větší pozor", prosím, tentokráte ne
Co se týče FW pro RCEV - proč ne, já v tom nevidím problém. "Schvalovat" není co, prostě musí být ve FW správně nastaveno asi 5 hodnot. Výškové vypnutí zakázáno, časové vypnutí 30 vteřin, F5J výška zapnuta, restart motoru povolen, restart soutěží zakázán. Co na tom chcete schvalovat? Přínos pro méně technicky zdatné piloty? Značný
Vygenerováno za 0.327 sekund