Firmware pro RCEV

Více
12 roky 2 měsíce nazpět #12205 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Firmware pro RCEV
Primárně jsem měl na mysli výhodu stejného firmware RCEV s F5J. Bohužel by to v současné době přineslo nemožnost restartu motoru. Říkám bohužel, protože sám patřím do skupiny, která obecně restart podporuje, a to i v F5J.
V tomhle případě by to bylo něco za něco... Jednoduchost nastavení výškoměru versus nemít restart... Snad bude v budoucnu dost tlaků v F5J na povolení restartu za cenu nuly za let...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12207 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Re:Firmware pro RCEV

Petr Koláska napsal:
pozn. - stalo se to při tréninku, kdy absolutně o nic nešlo, prostě jen silný poryv zastavil letadlo při původně správně spočítaném návratu...

Promiň, ale neodolám, i když kdo to nezná, nepochopí ;)
"Spočítaný to bylo správně, falíruje v tom akorát to násobení. Krát dvě to mělo bejt."

Mně je úplně fuk, jestli se bude lítat tak nebo onak, podstatné je, že v F5J je zakázaný (což mi ale pořád přijde jako lepší) a my vymýšlíme a hledáme cestičky, jak ten zákaz obejít, i za cenu vzniku problémů nových. Já jsem všemi deseti pro to, aby RCEV byla F5J se vším všudy, s výjimkou rozpětí, jinak se budeme pořád dohadovat, jestli je jedna věc povolená v jedné kategorii a zakázaná ve druhé (a dovedu si představit i diskvalifikaci, až někdo přijede na F5J s FW s restartem. H.

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12208 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re:Firmware pro RCEV
Tak to ber z druhe strany : nikdo ti nezakazuje letat RCEV s FAI FW. To je druhy pohled na vec ....

ale chapu kde je ten rozpor, to ti zase rozumim neboj.

Více
12 roky 1 měsíc nazpět - 12 roky 1 měsíc nazpět #12213 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re:Firmware pro RCEV
Jo, navrhuji sníst psy.... ;)

Ovšem tohle zase trochu nechápu já... že někdo přijede "omylem" na soutěž s FW z jiné kategorie..... to by taky mohl "omylem" přijet s letadlem z jiné kategorie.... já jsem teda sklerotik na entou, ale myslím, že správný FW jsem si schopen do výškoměru nahrát...a když ne, tak - nezlob se na mě - je to moje blbost, to nejde házet na pravidla. Když jsem jednou nechal doma omylem kufr s vysílačem, tak jsem to taky musel otočit a zajet pro něj...

Nikdo žádné cestičky, jak obejít zákazy nehledá, RCEV je jiná kategorie a takto jsou pravidla napsány.

Já myslím, že argumenty pro a proti restartu jsou jasné - pro je možná záchrana letadla, proti je uváděna hlavně možnost podvádění (což nechápu, protože znovuspuštění motoru vynuluje výškoměr a mám za let nulu. E-termika by se musela vyřešit jinak a tohle řešení nezastaví ani FW, kde bude zakázaný restart. Tak jako tak - je to podvod). Ovšem jestli teda chcete podvádět, tak prosím na soutěže nejezděte, chtělo by se mi z vás zvracet, a myslím nejen mě. Nechcete podvádět? Tak kde je problém? Jooo, že ti druzí chtějí. A kdo že jsou ti druzí? ...... Aneb vítejte ve české mentalitě - já nic, to ti ostatní.
Poslední úprava: 12 roky 1 měsíc nazpět

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12215 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re:Firmware pro RCEV

Petr Koláska napsal: ...RCEV je jiná kategorie a takto jsou pravidla napsány....

Pouze tato věta je součástí sporu, ostatní celkem zbytečné napadání raději nechám bez komentáře.
My chceme aby to jiná kategorie nebyla, nemuset se učit v které kategorii je něco jinak, když ve výsledku jde v podstatě o totéž, jen s menším modelem...... ;)

Navíc k tomu - možnost restartu s vynulováním výšky patrně nabízí pouze Altis (V4?), u ostatních výškoměrů to pravděpodobně nebude fungovat, tudíž jsou pro RCEV nepoužitelné. FAI si vytvořila komisi pro elektronická zařízení, která výškoměry schvaluje, na seznamu už je pěkná řádka zařízení, ale pro RCEV je nám ta jejich práce k ničemu, protože "pravidla jsou napsány jinak".

Více
12 roky 1 měsíc nazpět - 12 roky 1 měsíc nazpět #12216 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re:Firmware pro RCEV
Petře, nezlob se na mě, ale to potom zrušme těch X vetroňářských kategorií, co máme,a lítejme jednu jedinou, abychom se nemuseli učit, co je kde jinak, a aby nám seděl FAI seznam výškoměrů tvořený pro F5J kategorii.... Právě proto, že je to S MENŠÍM MODELEM, tak už to NENÍ to samé. Ano, je to podobné, dokonce vellmi, ale není to F5J. Kdyby bylo, tak se na to vybodneme a jdeme lítat F5J... Já prostě pořád nevím, co vám na možnosti restartu za cenu ztráty bodování letu vadí - že třeba nikdo nezastavil lítání RCEK, kde se "mohl" motor spouštět do aleluja, protože tam žádná elektronika, která by ho odstavila, nebyla...

Já vycházím z osobních zkušeností za poslední rok a něco lítání RCEV, kdy mi už dvakrát restart zachránil letadlo (nebudu se pouštět do polemiky, na kolik ta záchrana byla důležitá pro přežití letadla, ale rozhodně by dopadlo podstatně hůře než při přistání na dráze, takže nešlo jen o to sednout do pole a projít se) .... Zatím jsem ale v reálu ani jednou nezaznamenal opačný problém, tedy že by v praxi vadilo povolení restartu.

Co se týče ostatních výškoměrů - netuším, jak na tom jsou právě s nulováním po restartu, ale každopádně je jasně psáno, že restart musí vynulovat let. Když to neučiní, nemůže být nastaven. Tečka. Chceš restart? - Pořiď si výškoměr, který to umí. Nechceš jej pořizovat? Fajn, bez restartu můžeš RCEV lítat taky. Není to podmínka, je to výhoda. Dostupná pro každého.

Každopádně - můžeme to probrat osobně za tři dny v Hořicích, mám radši komunikaci face to face než datlování po netu. Možná se tak i lépe pochopíme a dojdeme k nějakému konsensu.
Poslední úprava: 12 roky 1 měsíc nazpět

Vygenerováno za 0.264 sekund