- Obdržená poděkování: 2
RCEV Modelpark Suché 24.8.
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
Radek Novotny napsal: Mnooo, navrženou filosofii rozdělení bonusů za finále jsem pochopil od jeho tvůrců tak, že bonusy se spíše udělují za celkové umístění na soutěži, a ta jako taková je dle propozic vyhlášena s finálem, a nebo bez finále. Ať je to tak nebo tak, za umístění na prvních 3 místech jsou tedy udělovány bonusové body...
Je pak pouze na pořadatelích, zda vyhlásí soutěž se základními koly s finále a nebo třeba více kol bez finále. Některý pořadatel to s finálema považuje za atraktivnější, a někdo zase bez nich...
S tímto souhlasím, tak nějak to vidím.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
Osobně nejsem příznivce finále, protože (alespoň podle mne) se to řeže s filozofií téhle kategorie - co nejrovnější šance a podmínky pro všechny (škrtací kolo, penalizace za výšku, přepočet na 1000b. vítěze atd.). A pak to mají všechno rozhodnout pouhá 2 kola, bez ohledu na to jak se soutěž vyvíjela v základní části.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
- Obdržená poděkování: 0
Radek Novotny napsal: Mnooo, navrženou filosofii rozdělení bonusů za finále jsem pochopil od jeho tvůrců tak, že bonusy se spíše udělují za celkové umístění na soutěži, a ta jako taková je dle propozic vyhlášena s finálem, a nebo bez finále. Ať je to tak nebo tak, za umístění na prvních 3 místech jsou tedy udělovány bonusové body...
Je pak pouze na pořadatelích, zda vyhlásí soutěž se základními koly s finále a nebo třeba více kol bez finále. Některý pořadatel to s finálema považuje za atraktivnější, a někdo zase bez nich...
Já si ale Radku myslím, že bonusy do žebříčku obecně u jiných kategorií vznikly právě proto, aby finále nebylo z hlediska žebříčku "nanic" - kdyby se psalo jen 1000b po základu, tak se vlastně finále z hlediska žebříčku vůbec nekoná... Jako bonus za umístění jako takové (jak je asi záměr u RCEV) se to celé posouvá trochu jinam. A popravdě mi to moc objektivní nepřijde, fakt se mi zdá divné, když má na jedné akci 1030b člověk, který vyhrál základ i finále a na jiné akci pobral to samé člověk za jediné vítězství.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
- Obdržená poděkování: 0
Radim Barč napsal: Opakování je...
Jsem pro zachování finále i v národní kategorii. Finále je pro mnohé cíl, motivace.
I mistr všech mistrů nemusí vyhrát vždy, tak hold někdy vyhraje ten, který měl v danou chvíli více štěstí. Copak se stane nějaká tragédie? Je to jen zábava a ta musí lidi bavit.
Snad se vyvarujeme ukvapených změn.
Tenhle příspěvek od Radima bych podepsal. Sice by moje vlastní zdůvodnění bylo delší a trochu složitější, ale v základu to vidím podobně - finále je prostě motivace a určitý postupný cíl. Dodal bych k tomu ještě ten klad, že finále do značné míry vyruší vliv losování a ti nejlepší zkrátka musí letět bez jakýchkoli spekulací "na doraz". Otevřeně je mi milejší jistá "náhoda" ve finále než aby se začalo spekulovat, že soutěžící X vyhral základ a tím i celý závod i proto, že například ve dvou z pěti započtených letů měl skupinu lehčí atd.
Sice nic k jeho zachování v RCEV nenutí, ale také bych doporučoval s případnou změnou nepospíchat a důkladně to zvážit, ono těch dopadů bude víc, než by se zdálo.