RCEV Modelpark Suché 24.8.

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13151 napsal Tomas Hruby
Upřímně ta argumentace "nejedu někam, kde bude méně kol a pak se budu jen koukat" je poněkud demagogie. Reálně totiž dvě finálová kola trvají tak půlku normálního kola (je jediná skupina a běžně se létá s pauzou 5 minut bez nabíjení). Takže finále připraví ty slabší o maximálně jeden let, často spíš žádný.
Finále se protáhne občas na velkých akcích, když se letí finále tři a soutěžící ještě vyrobí nějaký reflight (viz letos Bořetice), pak už prodloužení citelné je, ale na běžné soutěži RCEV to takto prostě není prakticky nikdy.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13152 napsal mrazek
Odpověď od mrazek na téma RCEV Modelpark Suché 24.8.
Nejde ani tolik o čas jako o počet letů.

Více
11 roky 9 měsíce nazpět - 11 roky 9 měsíce nazpět #13153 napsal Radek Novotny
Karle, takovej zapálenej pilot jako ty, takovejch je potřeba víc a víc... ...a já myslím že bys stejně nejel, kdyby bylo jen 4 kola bez finále... ne? ;) A kdyby bylo třeba 10 kol a pak bys nákodou trpěl při dvou patnáctiminutových letech na konci soutěže jako člen "radícího" týmu se stopkama, tak bys to asi taky přežil, ne? :)

Ten Tomášův argument uznávám, když se lítá natvrdo několik finalistů proti sobě, je to naprosto rovný a spravedlivý boj. Já osobně i když ve finále nejsem, tak se na ty boje rád koukám, i jen se stopkama. A můžu alespoň sledovat víc modelů a situací najednou, a i z toho se dost učím...
Poslední úprava: 11 roky 9 měsíce nazpět

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13154 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma RCEV Modelpark Suché 24.8.
Já jsem ve finále pokaždé teda... většinou jako pomocník :-D
je fakt, že to je diskuse na delší povídání zda finále ano / ne.
Trošku už plevelíme toto téma ne ?

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13155 napsal mrazek
Odpověď od mrazek na téma RCEV Modelpark Suché 24.8.
Pokud se bude lítat aspoň sedm základních kol, i to finále skousnu.

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13156 napsal Tomas Hruby

Karel Mrázek napsal: Nejde ani tolik o čas jako o počet letů.

Jenže počet letů má souvislost s finále velmi blízkou nule... To je to, co jsem psal - pokud pořadatel pro daný počet soutěžících ve svých podmínkách zvládne 6 letů plus dvě finále, tak by bez finále nejspíš zvládl letů také jen 6, spíš výjimečně 7, větší rozdíl než ten jeden let to prostě nedá.

Pro počet letů je zásadní spíš počet startovišť, počet soutěžících a v jistém smyslu i přísnost pořadatele (ať to lítá). Třeba v dvoudenních Bořeticích se zvládlo pro skoro 70 lidí letů deset a k nim tři finále. Pro srovnání Němci ve Weilheimu pro podobný počet soutěžících počítají na dva dny jen se šesti starty - rozdíl je hlavně v tom, že v Bořeticích se létá na 13 startovišť zatímco v Německu na cca 7, ani náhodou rozdíl nesouvisí s finále.

Prostě nehledejte ve finále problémy, které tam nejsou anebo mají dopad jen mizivý. Když Aleš prská, že to není spravedlivé, tak s ním sice nesouhlasím, ale chápu, proč si to myslí a téma k diskusi to je. Ale představa, že zrušení finále nějak podstatně zvýší možnost zalétat si pro ostatní je prostě zavádějící tvrzení, které není v souladu s fakty, časy kol jsou zkrátka dané.

Vygenerováno za 0.446 sekund