Daidalos - dotazy ke stavbě

Více
11 roky 3 měsíce nazpět #14478 napsal Vybíral
Odpověď od Vybíral na téma Daidalos - dotazy ke stavbě
Ahoj,

u 100"vé TILIE vychází prázdná váha poloviny křídla na 125g.

Ruda

Příloha nebyla nalezena.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 3 měsíce nazpět #14481 napsal paulo
Odpověď od paulo na téma Daidalos - dotazy ke stavbě
Panove, poprosil by som o kontakt na tvorcu modelu Tilia, pripadne nech sa mi sam ozve na pavolpavlik(zavinac)gmail.com
Dakujem pekne.

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14842 napsal Pucmeloud
Odpověď od Pucmeloud na téma Daidalos - dotazy ke stavbě
Pánové, mám problém a nevím si s tím rady...mám Daidalose 100" a při záletu jsem zjistil, že mám zkroucené klapky na křídlech. Když dám klapky do "nuly" u kořenové strany, tak ve zlomu křídla (navazující křidélko) mám na jednom křídle klapku o cca 4 mm zvedlou, na druhém křídle zase opačně dolů. Udělal jsem si doma měrku podle kořenového žebra a po přiložení jsem zjistil, že mě oko neklame.
Máte někdo zkušenost, jestli jdou klapky nějak "překroutit"? Jestli to jde teplem...než začnu otravovat Martina Bílka.
Docela mě to mrzí, i když větroň lítá hezky (nejsem závodník, ale jen pohodář), ale pohled na křídlo při startu mě irituje, jak vidím odtokovku +/- 4mm "zubatou".
Díky za rady.

Více
11 roky 1 měsíc nazpět - 11 roky 1 měsíc nazpět #14843 napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Daidalos - dotazy ke stavbě
Předpokládám, že je potažený fólii. Já to dělám tak, že klapku překroutím násilím do protisměru a projedu žehličkou na 170-200 stupňů. Pozor na spálení, je to už teplota která může nadělat hodně škody. V tom překroucení počkám, než klapka vychladne. Pak ji nechám a ona si sedne. Zase se vrátí do původního stavu, ale už o něco méně. Takto to opakuju několikrát. Dá se tímto způsobem srovnat i klapky dělané plné, bez výřezů v balze. Po lítání na plném sluníčku se ukáže, kolik to ještě chce rovnat a někdy proces rovnání opakuji. Zvlněná odtokovka je problém. Ta se rovná tak blbě, že to většinou nedělám. Ale snažím se jí stavět naprosto rovnou a vevnitř vyztuženou uhlíkem na 45°. To ji udrží rovnou perfektně.
Pokud je i jiný a lepší způsob rád se přiučím...

Teď koukám, že je to model kompozitový, to ti asi můj postup nepomůže... :(
Poslední úprava: 11 roky 1 měsíc nazpět

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14844 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Daidalos - dotazy ke stavbě
je to XPS+sklo ... tím rovnáním si nejsem moc jistý no :-/

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14845 napsal Petr Dušek
Laminát teplem měkne, takže překroucením do protisměru a přiměřeným nahřátím (používám fén na vlasy) a vychladnutím se malé zkroucení dá srovnat. Má to ovšem snahu časem se zase vracet do původního tvaru.

Vygenerováno za 0.291 sekund