- Obdržená poděkování: 0
Daidalos - dotazy ke stavbě
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 2 měsíce nazpět - 12 roky 2 měsíce nazpět #12132
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Toto se povedlo zachytit Tomáši Hr. včetně zmáčknutí stopek, když jsem se "kochal" a měl kvapík před koncem letového času. Dvoumetrový Daidal při 500g s klapkami na 90° a křidélky na asi 30° je schopen bodnout kolmo k zemi bez újmy na zdraví (ne na beton), podmínka je zatáhnout včas pro jistotu brzdy, baterku mít na suchém zipu jen tak, aby mohla popolézt o několik cm dopředu, tím ztratit svou destrukční energii, a pokud je křídlo vcelku, tak ani nemůže předpažit. Po tomto incidentu byl model naprosto nepoškozen, stačilo vrátit baterku a nabít ji. Ohledně zaměřování bodu je ale tato pozice hódně blbá. Normální sestup pod úhlem tak 20° na patřičné výchylce brzd je pro něj naprosto neškodný, brzdit do poslední chvíle, a pak rychle brzdy vrátit. Pokud letí vodorovně těsně nad zemí, tak vybrzdit rychlost akorát na bod, případně nevybrzdit úplně, ale bezpečně bodnout potlačením.
Poslední úprava: 12 roky 2 měsíce nazpět
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
12 roky 2 týdny nazpět #12552
napsal kope
Odpověď od kope na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Abych zbytečmě nezakládal nové téma, zeptám se tady - jaké se vám podařilo nacpat největší baterky (dvojčlánek) do "malého" Daidala? Vyměnil jsem motor a tím pádem jsem místo původních trojčlánků začal používat dvojčlánky. No a ty 2S Hyperiony 1100 mAh, které tam mám, jsou o dost lehčí než původní Foxy 3S 1000 mAh. A zdá se mi, že s tou lehčí baterkou ten můj Daidalos lítá "hůř" - prostě se tak nějak plouží vzduchem, není to ono. Proto bych chtěl použít těžší dvojčlánek, ale než půjdu nakupovat, tak bych chtěl vědět, co ještě se mi do trupu vleze.
12 roky 2 týdny nazpět #12554
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
malého = házedlový trup ?
12 roky 2 týdny nazpět #12557
napsal kope
Odpověď od kope na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
"malého" = 2m rozpětíAleš Krátký napsal: malého = házedlový trup ?
12 roky 2 týdny nazpět #12558
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Ono docela záleží na tom, jak máš uspořádané komponenty v trupu - tedy kde jsou serva, regl, přijímač...... Do standardního (ne házedlového) trupu není problém nacpat slušně "velký" dvoučlánek - já mám ve dvouapůlce (která má stejnou gondolu jako dvoumetr) standardně dvoučlánek Gravity 1550mAh s váhou cca 100g a před baterkou je ještě tak 4 cm místa
Uspořádání jsem fotil tady:
stoupak.cz/forum/technika/9357-altis-v4?start=170
12 roky 2 týdny nazpět #12563
napsal kope
Odpověď od kope na téma Daidalos - dotazy ke stavbě
Mám to v podstatě stejně - jen serva jsou ještě o kousek dál a tam, co ty máš serva, tak vyčuhuje kus přijímače.
Vygenerováno za 0.240 sekund