Daidalos - dotazy ke stavbě

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10951 napsal Petr Dušek
Daidala sice nemám, ale taky se přikláním k většímu průměru kuželu. Používám Pohodalet 34mm: www.pohodalet.cz/product.php?id_product=47
Oběžka 28mm i s přívodními vodiči pak vychází optimálně, s listy AE 10/6 pak vychází i průměr vrtule pro RCEK, ale tím už bych se asi netrápil... ;) .

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10952 napsal kope
Odpověď od kope na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Tak jo, zítra se bude zase řezat-napodruhé už to nebude tak "bolet" :) . Přesně o tomhle pohodaletu uvažuju taky, zjistil jsem, že MP Jet 35 mm kužel nedělá - našel jsem 30 nebo pak až 40 mm. Daidalos bude asi na RCEN a pokud seberu "odvahu", tak možná příští rok na RCEV, takže vrtule mne fakt netrápí. I pohon bude ne-RCEK - Dualsky 2826CA-18 + tříčlánek.

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10955 napsal draceq
Jo a prosím tě - turbokuželům červené barvy se pro tuhle aplikaci raději vyhýbej - takže volba Pohodalet je zcela správná. (já jen kdyby tě napadlo tam tu červenou příšeru dávat :) ) Jinak obecně - turbokužel pro letadla přistávající občas dost ostře na čumák není moc dobrá volba - což zjistíš hned, jakmile budeš po každém takovém přistání čistit kužel a případně motor od hlíny (takový fajn uleželý jíl je v kuželu fakt bezva.... Takže dobrá volba je ten, co doporučil Petr Dušek. No a kdybys chtěl být úplně "FAI freindly", tak sežeň kužel se širším šroubkem, aby odpovídal poloměru 5mm - třeba tenhle .

Více
12 roky 8 měsíce nazpět - 12 roky 8 měsíce nazpět #10957 napsal Radek Novotny

Vladimír Čermák napsal: Doporučuji kužel pr.35mm např. www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=30576
Těžiště vychází hodně dopředu, zkrácením čumáku pak nebudeš muset všechno cpát tak dozadu pod křídlo. ( baterku, regulátor...) , dále vznikne více místa kolem motoru pro kabely. ;)

Bacha, ten na odkaze je pro listy s kořenem 6mm! Pérák si ten červenej koupil, a kleština házela jako prase... Chce to nějak překontrolovat ještě na prodejně... Pohodalet je dobrý, ale pěkně blbě se sundavá, to taky nemá nikde obdoby... Tam by to asi chtělo, aby pan Dvořák zakouzlil s kónusama u kleštiny a vsazení, protože ostatní kužely od jiných výrobců co mám tento problém naprosto nemají.
Poslední úprava: 12 roky 8 měsíce nazpět

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10959 napsal Ivan Horejsi
Sejmu kuzel. Palcem a ukazovakem leve ruky udelam "O" a trup sevru hned za tramkem.
Kusem DREVA uhodim do hridele. A je to. Jen pozor, aby rana byla primerena a trup neletel ocasem do země. Nestalo se to, ale clovek nikdy nevi.
Ještě lepsi je podlozit konce tramku a podlozit necim "tvrdym" - třeba celistmi sveraku. Ale leva ruka je casteji při tuce.
Nicmene, není to idealni. Stahovaky se delaji uz asi tak rok :-)

Kuzel pro obezky 28: staci bohate 32. Odpovídající motorove přepážky mame taky.

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10962 napsal jiri kotrba
Mám doplňující dotaz k ovládání VOP/SOP pomocí uhlíkových táhel / kevl.nití / lanek :
zkusil někdo zvážit rozdíl když používám bovden se strunou 0,6mm - u VOP/SOP je zoubek
a u serva pájená vidlička ? Není ten rozdíl hmotnosti vůbec zanedbatelný a je tam znatelný?
Jinak u sundavání turbokuželů Pohodalet jsem před " bouchnutím " použil také Silikon spray a
chvíli počkal - pak to šlo. Ale jednou jsem ze zoufalství uříznul hřídel motorku, nešlo to jinak.

Vygenerováno za 0.249 sekund