Daidalos - dotazy ke stavbě

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11945 napsal BKSL
Odpověď od BKSL na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Ved kridelka budu. To je jasne. Nepisal som ze ich neurobim.
Hovorim len ze ja ich pouzivam iba na extremne zatocenie ked na pomale otacanie smerovkou nie je cas napr. pri pristati.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11946 napsal sgames
No ale toto je sekce (a Branislav se ptá i přímo konkrétně) o Daidalovi. S tím mám zase nalétáno dost já, a troufnu si řící, že není moc lidí, kteří by o něm věděli více než já... Od začátku ale opakuji, že nejsou nutnost ! jen mi příjde zcela nelogické je tam nedávat. A ty důvody které jsem uvedl ty platí ať chceš nebo ne.
tobys totiž nevěřil jak je 150 metrů dráhy i na malého lehkého Daidala málo kolikráte.

Samozřemě je to vždy o pilotovi a třeba p.Váňa létal naprosto excelentně bez klapek(a snad i křidélek).

To je celý...nenutím je, ale když tam jsou ?

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11947 napsal Radim Barč
Taky mám něco s 2,3 Daidalem nalétáno. Odtokovku dolů jsem zakřivoval pouze v případě, kdy bylo potřebné éro přibrzdit, případně i "zacouvat" po větru. Několikrát jsem vše i měřil ale zlepšit výkony se mi tímto způsobem nepodařilo.

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11948 napsal sgames
no vidíš, a my zase letáme jen s klapkama. Kolikrát jsem s Martinem řešil poláry atp. a prostě křídlo je dělané pro kompromis mezi stoupáním (pronikavostí) a vztlakem. Ať je to tak či onak, s vyklesáváním z termiky (nebo prostě obecně z výšky), nebo pouhým zpomalením letadla se mnou ale souhlasit musíš, když už tedy ne s klapkováním :)

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11949 napsal Tomas Hruby

Radim Barč napsal: Taky mám něco s 2,3 Daidalem nalétáno. Odtokovku dolů jsem zakřivoval pouze v případě, kdy bylo potřebné éro přibrzdit, případně i "zacouvat" po větru. Několikrát jsem vše i měřil ale zlepšit výkony se mi tímto způsobem nepodařilo.

To je přesně ono - klapkování může změnit dojem z letu a třeba model zpomalit atd. Jenže to prostě není synonymum pro "zvýšení výkonů" - bohužel, bylo by fajn, kdyby to šlo tak snadno :lol:

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11950 napsal Bohumil Belan
Braňo, keď už naozaj klapky nechceš urob aspoň to čo spomenul Tomáš u Q10, t.j. brzdenie krídielkami. Obidve krídielka idú súčasne nahor na 40-60 stupňov. Tým sa zníži vztlak a zvýši odpor krídla a model dostaneš bez problémov z výšky a pri pristání si upraviš rozpočet. Dôležité je že aj pri maximálnom vyklopení nahor na brzdenie ešte musí zostať rezerva pre klonenie, t.j. napr pri brzdení na 60 stupňov a zároveň pohybu knipla krídielok doprava bude pravé krídielko vychýlené na 70 stupňov a ľavé 50 stupňov. Pri súhlasnoim vychýlení krídeliek, alebo klapiek je nutná korekcia výškovkou, je vhodné použiť mix aby si to nemusel korigovať ručne.

Vygenerováno za 0.296 sekund