CIRRUS F5J

Více
11 roky 3 dní nazpět #15029 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma CIRRUS F5J

Tomas Hruby napsal: Další řada startů v soutěžích i tréningu to srovnala...

A o tom to je. Než ztrácet čas křivkováním tak raději natrénovat.
drtivou část přistání ovlivní rozpočet .. nic víc. Dobře provedený rozpočet, a pak stačí jen vyladit brzdy v max poloze a hotovo.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 3 dní nazpět #15030 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma CIRRUS F5J
Zase to Aleši nepřeváděj do druhého extrému - reakce VOP na brzdy si alespoň tu jednou lomenou křivku, jak ji popisuji já, určitě zaslouží, zlepšíš si tím docela o dost chování s minimem práce. Do toho bych určitě šel a všem to doporučím s čistým svědomím.
Na diskusi je až otázka dalšího ladění, zda má cenu přejít na "vymazlenou křivku", to už si musí každý posoudit sám.

Poznámka na okraj (snad mě Petr nezabije) - asi nikdo nebude popírat, že do české špičky patří také Petr Malčík.
V Lanškrouně jsem mu trochu pomáhal ladit soft a upřímně jeho "program" byl prakticky ve všem odstrašující příklad, to by bylo na dlouhý popis. Ale že by mu to nějak moc vadilo ve slušných či přímo výborných výkonech se nezdá, že?
Ono to fakt chce najít nějaký rozumný střed mezi situací, kdy se člověk s modelem spíš pere a bodem, kdy už člověk tráví s trochou nadsázky laděním víc času než létáním...

Více
11 roky 2 dní nazpět #15033 napsal kope
Odpověď od kope na téma Re:CIRRUS F5J
Dík za rady a tipy. Tak se mi včera, ve večerním oleji povedlo dosahnout toho, že model se chová spořádaně při přepnutí do butterfly. Ještě musím poladit, aby se choval spořádaně při jejich přivírání. To má model pořád tendenci nejprve "potopit" nos a prudce vyplavat. Udělat to těsně nad zemí, tak se zaboří do země.

Více
11 roky 1 den nazpět #15036 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re:CIRRUS F5J
Jen poznámku na okraj - nějak nechápu ten systém, že po přepnutí režimu brzdy vyjedou na maximum a pak je lze ručně přivírat. To mi přijde proti logice. Normálně (normálnost je ovšem subjektivní pojem...) přepnu režim a nestane se nic (knipl mám úplně vpředu), potom brzdím podle potřeby.
Stejně tak "ladím" křivku potlačení, nejprve od menší výchylky klapek postupně až k plným brzdám.

Je fakt, že dosud jsem létal na 3-bod a tak nějak mi to stačilo, ale tahle debata mě přiměla k tomu, že jsem to včera cvičně přepípal na 5-bodový mix a zkusím to vyladit :) .

Více
11 roky 1 den nazpět #15038 napsal kope
Odpověď od kope na téma Re:CIRRUS F5J
Nevím proč, ale mám tu "logiku" zafixovanou přesně obráceně-když chci zpomalit, tak "vezmu za brzdu" a pak v případě potřeby snižuji její účinek. Asi je to hlavně o zvyku.

Více
11 roky 1 den nazpět #15040 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re:CIRRUS F5J
Páka ve předu = maximální rychlost
páka k sobě = bzda :)

Vygenerováno za 0.267 sekund