- Obdržená poděkování: 0
CIRRUS F5J
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 23 hodin nazpět #15041
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Re:CIRRUS F5J
U nás to máme všichni takto:
motor... páka vpředu = plný plyn, páka k sobě = motor na nule
brzdy ... páka vpředu = brzdy naplno, páka k sobě = brzdy v nule
Toto se nám osvědčilo, v pohodě se pak přepínají letové režimy po startu z motorového letu na plachtění, kde v režimu start je motor na páce plynu, a po změně letového režimu jsou místo motoru na kniplu brzdy.
Po stažení motoru na nulu a přepnutí režimu na "let" jsou zároveň brzdy v základní poloze, a nehrozí jejich vysunutí.
Jinak to co popisujete, že nejdříve brzdy vyjedou na plno a pak ubíráte, tak toto při větší rychlosti může i hezky poškodit křídlo...
motor... páka vpředu = plný plyn, páka k sobě = motor na nule
brzdy ... páka vpředu = brzdy naplno, páka k sobě = brzdy v nule
Toto se nám osvědčilo, v pohodě se pak přepínají letové režimy po startu z motorového letu na plachtění, kde v režimu start je motor na páce plynu, a po změně letového režimu jsou místo motoru na kniplu brzdy.
Po stažení motoru na nulu a přepnutí režimu na "let" jsou zároveň brzdy v základní poloze, a nehrozí jejich vysunutí.
Jinak to co popisujete, že nejdříve brzdy vyjedou na plno a pak ubíráte, tak toto při větší rychlosti může i hezky poškodit křídlo...
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
11 roky 23 hodin nazpět #15042
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re:CIRRUS F5J
Radku ale já mám paku motoru na plno a přepínač "motor zapnuty"
Před startem mám páku vepředu, přepnu přepínač a motor se rozjede ... letím, přepínačem motor vypnu, páka je stále vepředu. Když jsem vypl motor, změnil se i letový režim a protože je páka vepředu tak jsou brzdy na nule. Když chci brzdit tak jen ubírám .
Dle mě je to ideál. Defacto tu páku motoru používám jen pro brzdy když to vemu kolem a kolem. Motor je na přepínač.
Před startem mám páku vepředu, přepnu přepínač a motor se rozjede ... letím, přepínačem motor vypnu, páka je stále vepředu. Když jsem vypl motor, změnil se i letový režim a protože je páka vepředu tak jsou brzdy na nule. Když chci brzdit tak jen ubírám .
Dle mě je to ideál. Defacto tu páku motoru používám jen pro brzdy když to vemu kolem a kolem. Motor je na přepínač.
11 roky 23 hodin nazpět #15044
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma CIRRUS F5J
Tohle ovládání plynu a brzdění na jednom kniplu mám asi trochu chaotické. Nechci to předělávat a měnit. Jsem nato zvyklý a takovéto změny by mi nejspíš víc uškodili, než pomohli.
Plyn - knipl u sebe, motor vypnutý - od sebe, motor zapnutý
Brzdy - knipl od sebe brzdy vypnuté - knipl k sobě - brzdění
Přepínám v letových režimech a ano, mohlo by se stát že na staženém plynu si po přepnutí aktivuji plnou výchylku brzd, a na brzdách si přepnu let. režim e rozjede se mi motor. Toho se bojím od prvního programování vysílače a proto jsem zapojil ještě jeden přepínač s aretací, kde plynový knipl odstavím úplně. Motor s jedním KW výkonu a ostrou vrtulí mi nahání hrůzu…
Plyn - knipl u sebe, motor vypnutý - od sebe, motor zapnutý
Brzdy - knipl od sebe brzdy vypnuté - knipl k sobě - brzdění
Přepínám v letových režimech a ano, mohlo by se stát že na staženém plynu si po přepnutí aktivuji plnou výchylku brzd, a na brzdách si přepnu let. režim e rozjede se mi motor. Toho se bojím od prvního programování vysílače a proto jsem zapojil ještě jeden přepínač s aretací, kde plynový knipl odstavím úplně. Motor s jedním KW výkonu a ostrou vrtulí mi nahání hrůzu…
11 roky 22 hodin nazpět #15045
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma CIRRUS F5J
Martine já to mam v podstatě stejně, ALE až na to, že aby se motor pustil, tak ještě musím klapnout přepínačem. Tím pádem se mění cela podstata věci a nemůže se ti stát že bys z motoru skočil rovnou do brzd
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 22 hodin nazpět #15046
napsal Petr Dušek
Na druhou stranu znám pár lidí, kteří takto létají...
Odpověď od Petr Dušek na téma Re:CIRRUS F5J
U vás možná všichni, ale na elektroleteckém nebi je to rozhodně menšinové nastavení.Radek Novotny napsal: U nás to máme všichni takto:...brzdy ... páka vpředu = brzdy naplno, páka k sobě = brzdy v nule...
Na druhou stranu znám pár lidí, kteří takto létají...
- RobertJicha
- Expert
-
Méně
Více
11 roky 21 hodin nazpět #15047
napsal RobertJicha
Odpověď od RobertJicha na téma Re:CIRRUS F5J
Hlasim se do Radkovo skupiny
Prijde mi to tak logicke a jednoduche. A cim jednodussi, tim min prostoru pro pr.... ![:-) :-)]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vygenerováno za 0.286 sekund