Osazení stopalcovky servy

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14549 napsal mrazek
Odpověď od mrazek na téma Osazení stopalcovky servy
D60 u Daidala moc nedrží, nastavuji poměrně často. Navíc jsem na klapkách už dvakrát měnil převody.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14550 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Osazení stopalcovky servy

Tomas Hruby napsal: No, mám to na klapce, ale zrovna u tohoto modelu moc velký ofset použitý nemám, takže "neutrál" je poměrně blízko skutečnému neutrálu, není to vyloženě tvá situace, kdy "neutrál je na konci"...

Pokud pro plnou výchylku klapky používáš jen polovinu dráhy serva, tak potom se samozřejmě všechny nepřesnosti serva násobí. Já se snažím dělat přepákování na klapkách tak, abych využíval rozšířené maximum serva +/-125%.

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14551 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Osazení stopalcovky servy

Petr Dušek napsal: Pokud pro plnou výchylku klapky používáš jen polovinu dráhy serva, tak potom se samozřejmě všechny nepřesnosti serva násobí. Já se snažím dělat přepákování na klapkách tak, abych využíval rozšířené maximum serva +/-125%.

Petře to sice máš pravdu, ale ta poznámka nemá naprosto nic společného s tím, o čem jsem psal... Já u TG777 nemám problém s přesností, ta mi naopak přijde poměrně slušná, jde jen a pouze o to "plavání neutrálu s teplotou" :-(

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14552 napsal Petr Dušek

Karel Mrázek napsal: D60 u Daidala moc nedrží, nastavuji poměrně často. Navíc jsem na klapkách už dvakrát měnil převody.

Daidalos má standardně páky na klapkách na spodní straně křídla - pak dostávají převody zabrat nejenom při každém přistání, ale i při rychlém sestupu na brzdách. Pokud je to správně přepákováno na horní stranu klapky, tak můžeš přistát s naplno otevřenými klapkami a převodům se nic nestane, pak hrozí spíš vylomení páky z klapky nebo ohnutí táhla.

Příloha nebyla nalezena.

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14553 napsal Veselý
Odpověď od Veselý na téma Osazení stopalcovky servy
Zdravím.

Mně serva nedělají žádné problémy. Kupuji většinou ty nejlacinější. V současnosti jsem do modelu 2300mm / 630g použil plast HX T 900 a o nějakém nastavování nevím. Nepoužívám bovdeny. Pevnost převodů zajišťuji velikostí páček, klapek a křidélek. Přistávat na klapky vylučuji. Při konsrukci modelu vycházím z 12mm výšky serva a celé i s páčkami schovám. Takže žádné krytky, táhla a pod. Serva lepím. JIVE.

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14554 napsal Petr Dušek

Tomas Hruby napsal: ... ta poznámka nemá naprosto nic společného s tím, o čem jsem psal... Já u TG777 nemám problém s přesností, ta mi naopak přijde poměrně slušná, jde jen a pouze o to "plavání neutrálu s teplotou" :-(

Naopak si myslím že to souvisí. Je přeci rozdíl, jestli bude servo teplotně plavat např. 5° (přeháním) z využité dráhy 50° (tj. 10% nepřesnost) nebo 120° (tj. 4%).

Vygenerováno za 0.203 sekund