- Obdržená poděkování: 0
Osazení stopalcovky servy
- Petr Semerák
- Skoro bůh
-
Méně
Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14574
napsal Petr Semerák
Odpověď od Petr Semerák na téma Osazení stopalcovky servy
Ahoj, ty Corony 939MG mám už asi 2 roky v hotlinerovi (3 ks) a bez nejmenších problémů (nalétáno cca 5 hodin).
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14575
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Osazení stopalcovky servy
Tak to je jen dobře, já kdysi četl toto:
www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=4752...9e0d14ab9fd40f21811e
www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=4752...9e0d14ab9fd40f21811e
- Mirek Kotula
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14577
napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Osazení stopalcovky servy
Do křídel u RCEV jsem zamontoval na klapky Hyperion DS09-AMD a na křidýlka jsem použil TGY-245MG. Někteří známí mě peskovali, že TGY 245 jsou zbytečně drahé a že jsem měl použít raději serva KST, že cena je téměř srovnatelná.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14580
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Osazení stopalcovky servy
Je fakt, že když už máš na klapkách "značkové" Hyperiony, tak za cenu těch Turnigy serv by mohly být na křidélkách stejně drahé a lehčí Hyperiony DS09-SCD.
Mají ta serva THY 245MG takový divný tisícihran, jako je na fotce na HK ? Proti jiným servům má nějak málo zubů??
Mají ta serva THY 245MG takový divný tisícihran, jako je na fotce na HK ? Proti jiným servům má nějak málo zubů??
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14581
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Osazení stopalcovky servy
Moment serv je dvoji: Pridrzny a dynamicky. Dynamicky je zhruba polovicni. Uvadi to jen Hyperion SJ. (=Graupner SJ).
Ani Graupnerovi se nevyhnou drobne triky: Uvadi třeba rychlost na 40 stupnu (normalni je 60).
Presnost serv se da poznat rychle, horsi je to se zivotnosti.
První problém je s prevody. S levnými plastovymi se letat třeba da, ale i při mensi havarii kolecka odejdou. Karel Slupsky mel eroplan 3,5 metru, v kridle nem serva HS55. Fungovalo to dost dlouho, ale jen do prvního tvrdého pristani - odesly všechny ctyri.
Ještě vetsi potiz je s motory. Prakticky vsechna mala serva mají jako kartáčky jen plisky. Když se vyhreji, jeden se ohne a servo prestane fungovat (v lepsim pripade) nebo dojde ke zkratu.
Zatím nevim, jak je to presne: jestli na to ma vliv jen materiál plisku nebo taky elektronika (velikost proudu pro rozbeh)? Asi oboji.
Něco mi o tom slibil napsat Michal Cerny, ale ted jsem na rade ja, abych mu napsal, co vlastne chci![:-) :-)]()
Zatím jedine tenke servo s motorem DCBL o kterem vim je MKS, ale stoji raketu.
Ani Graupnerovi se nevyhnou drobne triky: Uvadi třeba rychlost na 40 stupnu (normalni je 60).
Presnost serv se da poznat rychle, horsi je to se zivotnosti.
První problém je s prevody. S levnými plastovymi se letat třeba da, ale i při mensi havarii kolecka odejdou. Karel Slupsky mel eroplan 3,5 metru, v kridle nem serva HS55. Fungovalo to dost dlouho, ale jen do prvního tvrdého pristani - odesly všechny ctyri.
Ještě vetsi potiz je s motory. Prakticky vsechna mala serva mají jako kartáčky jen plisky. Když se vyhreji, jeden se ohne a servo prestane fungovat (v lepsim pripade) nebo dojde ke zkratu.
Zatím nevim, jak je to presne: jestli na to ma vliv jen materiál plisku nebo taky elektronika (velikost proudu pro rozbeh)? Asi oboji.
Něco mi o tom slibil napsat Michal Cerny, ale ted jsem na rade ja, abych mu napsal, co vlastne chci
Zatím jedine tenke servo s motorem DCBL o kterem vim je MKS, ale stoji raketu.
- Mirek Kotula
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14582
napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Osazení stopalcovky servy
Pro Petra, tisícihran u TGY 245MG vypadá perfektně, a páky se nasunují ztuha, bez vůle. Počet drážek na tisíci hranu jsem nepočítal, ale hodím jej do kufříku a můžeš posoudit sám. Serva jsou trochu dražší, ale jeví se zatím dobře.
Vygenerováno za 0.286 sekund