Osazení stopalcovky servy

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14744 napsal Ivan Horejsi
Zname.
Prurez 12x5 mm. Když se parek spoji, vcetne pripajenych a zasmrstenych kabliku, bude jeho delka cca 40 mm.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14746 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Osazení stopalcovky servy

Martin Beseda napsal: Známe rozměry těch konektorů od pana Hořejšího?

Plast má 11x5mm.

Na MPX konektorech (stejně tak i na klasických servokonektorech se 3-mi kolíky) se mi líbí, že kolíky jsou v rozpojeném stavu chráněny v plastovém krytu před poškozením.

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14747 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Osazení stopalcovky servy
Tak tak, lepší se mi zdají ty MPX

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14753 napsal Michal Cink
Odpověď od Michal Cink na téma Osazení stopalcovky servy
Na MPX konektotech je bezkonkurenční výhoda " blbuvzdornost", tj. možnost spojení jen jedním způsobem. U těch JR konektorů by se to vyřešilo jak? M.

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14757 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Osazení stopalcovky servy

Radek Novotny napsal: Už roky používám jako samičku přesně tyto uváděné dutinky, a jako samečka tyto:
www.gme.cz/oboustranny-kolik-s1g20-2-54mm-p832-017

Tohle používám taky, je ale nutno dodat, že po připájení se piny musí zalepit, jde s nimi v plastu poměrně volně posouvat... Osobně to většinou zalévám 5min epoxydem se spoustou mikrobalonů - z jedné strany se nalepí izolepa a z druhé strany se to zamázne tím extrahustým epoxy, výsledek naprosto v pohodě.

Ad připojování dutinek (případně i krimpovacích kolíků pokud stačí tři pinu: Musím říct, že krimpovací kleště patřily k mým nejlepším nákupům. Pájet to samozřejmě jde, ale je to v jistém smyslu dost zvěrstvo a dobře udělaný krimpovaný spoj je prostě lepší.
Jinak tam kde stačí tři piny používám raději konektory Futaba místo JR, mají takový "klíč", který omezuje riziko strčit to opačně. Jinak je to stejné jako JR, koneckonců JR do Futaby jde bez omezení, problém je jen opačně. Jsou to tyhle: www.hobbyking.com/hobbyking/store/__4313...t_EU_Warehouse_.html

Více
11 roky 1 měsíc nazpět #14761 napsal Radek Novotny
Epoxy...? Fuj, moc složité... Na ty kolíčky v samečkovi kápni vteřiňák ze strany pájení, a jsou nesmrtelně bez posuvu :)

Radši mám tu lištu s plnejma kolíčkama, protože líp drží v dutince. Origo krimpovací jsou z ohýbanýho plechu, a každý výrobce má malinko jiný tvar a rozměry, a někdy se to vyžvýká v dutince a nemá to pak ten správný kontakt... Koncept osvědčený generacemi ;)

Vygenerováno za 0.253 sekund