Stavba F5j větroně

Více
11 roky 4 měsíce nazpět #14361 napsal martin horák
Odpověď od martin horák na téma Stavba F5j větroně
Petře děkuji ,budu se snažit to pochopit.Jenom ještě jedna otázka,zatím jsem to nezkoušel,nechávám to na víkend.Tohle je vysílačka mého syna. Já mám Graupnera Mx 16 a tam je to,že když lítám v termice a zakřivím si profil můžu libovolně šahat do trimů a když se vrátím do normálu na trimy v normálu to nemá vliv.Toto se nastavuje v letových režimech.Díky Martin

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 4 měsíce nazpět - 11 roky 4 měsíce nazpět #14362 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Stavba F5j větroně
Ano, tohle funguje i u Taranisu. Letové režimy jsou u něj naprosto plnohodnotné. U každého letového režimu si tak můžeš pro každý trimovatelný kanál zvolit, zda bude používat pro tento režim vlastní trim a nebo jej převezme z jiného letového režimu (tohle se dělá v záložce letové režimy).
Já to mám třeba tak, že výškovka má pro každý letový režim vlastní trim, ostatní kanály přebírají trim ze základního letového režimu. Takže celé letadlo odladím v základu a pak už jen v jednotlivých režimech případně upravuju trim výškovky.
Poslední úprava: 11 roky 4 měsíce nazpět

Více
11 roky 4 měsíce nazpět #14363 napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Stavba F5j větroně
Objednal jsem uhlíkové pásky na nosník a ty nejslabší (0,3x30) na odtokovky. Když ale vidím jak jsou zvlněné a křivé, neumím si moc dobře představit, jak tu odtokovku udělat, aby nebyla jako mořské vlnobití. Když dám pásek 0,3x20 až 0,3x10 (na koncích křídla) na spodní a taky na horní stranu žebra, předsi se to nemůže srovnat. Přikládám obrázek toho, jak to plánuju dělat. Několikrát jsem prošel ten článek o stavbě, ale úplně jasné mi to teda není. A pásky zadarmo bohužel nejsou.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Více
11 roky 4 měsíce nazpět #14364 napsal draceq
Když ten pásek položíš na pracovní desku a co 2,5 cm ho bude "přidržovat" žebro, tak se srovná, věř mi ;) Pokud ti tedy nepřišly nějaké vyložené zmetky, ale o tom pochybuju. Ty moje taky nebyly bůhví jak pevné a rovné, tu strukturální pevnost té odtokovce dodá právě až její slepení do uzavřené trojúhelníkové "skříně" - samotný pásek jen tak v luftě moc pevně působit nebude. Podívej se na moje fotky v galerii, řekl bys, že ta odtokovka není rovná? ;)

Více
11 roky 4 měsíce nazpět #14365 napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Stavba F5j větroně
Vím že chci asi hodně, ale nedalo by se zvážit jedno křidélko, popřípadě klapku samotnou a napsat rozměry? Chci si udělat srovnání s tím co jsem teď dělal z plného balzového potahu, přibližně. Děkuji.

Více
11 roky 4 měsíce nazpět #14366 napsal draceq
Rád bych ti vyhověl, ale nějak se mi ty kormidla nechce odřezávat z křídla :) Už jsou všechny na místě, to letadlo už čeká jen na to, až ho mrsknu do vzduchu :) A během stavby jsem křidélka a klapky bohužel samostatně nevážil :dry:

Vygenerováno za 0.323 sekund