- Obdržená poděkování: 0
Stavba F5j větroně
- TomHlavinka
- Skoro bůh
-
Méně
Více
11 roky 4 měsíce nazpět #14367
napsal TomHlavinka
Už delší dobu čtu tvoje příspěvky, ale dnes už musím opravdu reagovat. Dle tvojích dotazů usuzuji, že nemáš absolutně žádnou zkušenost s věcí do které se pouštíš a vůbec nemáš představu jak a z které strany začít. Nebylo by lepší ze začátku postupovat podle nějakého plánu, který tě povede? Navíc v dnešní době internetu a dostupnosti tiskáren.... I děti v kroužcích přece staví modely podle náročnosti a zkušeností a postupně se zdokonalují až třeba nakonec vyrábějí kompozitové éra pro půl světa. Moc oceňuju, že si chceš v dnešní dob éro postavit a né jen tupě koupit jako velká většina!! Bylo by škoda přijít o dalšího MODELÁŘE, který si vzal na začátek moc velké sousto a po pár drahých nezdarech s tím otráveně práskne..
Odpověď od TomHlavinka na téma Stavba F5j větroně
Martin Beseda napsal: Vím že chci asi hodně, ale nedalo by se zvážit jedno křidélko, popřípadě klapku samotnou a napsat rozměry? Chci si udělat srovnání s tím co jsem teď dělal z plného balzového potahu, přibližně. Děkuji.
Už delší dobu čtu tvoje příspěvky, ale dnes už musím opravdu reagovat. Dle tvojích dotazů usuzuji, že nemáš absolutně žádnou zkušenost s věcí do které se pouštíš a vůbec nemáš představu jak a z které strany začít. Nebylo by lepší ze začátku postupovat podle nějakého plánu, který tě povede? Navíc v dnešní době internetu a dostupnosti tiskáren.... I děti v kroužcích přece staví modely podle náročnosti a zkušeností a postupně se zdokonalují až třeba nakonec vyrábějí kompozitové éra pro půl světa. Moc oceňuju, že si chceš v dnešní dob éro postavit a né jen tupě koupit jako velká většina!! Bylo by škoda přijít o dalšího MODELÁŘE, který si vzal na začátek moc velké sousto a po pár drahých nezdarech s tím otráveně práskne..
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
11 roky 4 měsíce nazpět #14368
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Stavba F5j větroně
V pohodě, myslel jsem si to. Jde mi o to, že tenhle postup, co jsi použil ty s uhlíkovými páskami je zajímavý, ale pro mne složitý. Já jsem teď dělal klapky potažené celé 1mm balzou a hmotnost jedné i s pákou, ale bez potahu folií, je při rozměru 60-30x650, 12g. Odtokovku mám sice taky pracnou, ale v paneláku snadno vyrobitelnou a s uspokojivým výsledkem. Rovná je téměř dokonale, jenom je nepatrně silnější. Mně vyšla na cca 0,5mm. To je ale na F3K. Pro to F5J by to bylo víc. Přidal bych jednu vrstvu laminátu dovnitř. Co přinese i větší hmotnost, i když asi ne o moc. Zatím se rozmýšlím jak to udělat, taky proto, že ty pásky už mám koupené... ![:( :(]()
Pro představu jak to vypadá:
Pro představu jak to vypadá:
Příloha nebyla nalezena.
11 roky 4 měsíce nazpět #14369
napsal Beseda
Toho bych se nebál. Tolik I stupidních dotazů, mám jenom proto, že posledně jsem stavěl větroně 3,2m rozpětí a pevnost i hmotnost neodpovídala F5J, ale F3B. Jsem naučený dělat všechno extrémně pevné a proto odebrat materiál tam kde je zbytečný je pro mne těžší, než by se zdálo. Lítat chci a určitě budu. Stavět taky. Dlouho jsem lítal s modelama od Fy Jaro Muller a už moc nechci kompozity, proto se s balzou "trápím" v panelákově dílně 1,3x1,8m.
Prostě vůně balzy je mi příjemnější, i když uvnitř v modelu je tuna uhlíku. Ale povrch je všude dřevěný.
Tomáš Hlavinka napsal: [Bylo by škoda přijít o dalšího MODELÁŘE, který si vzal na začátek moc velké sousto a po pár drahých nezdarech s tím otráveně práskne..
Toho bych se nebál. Tolik I stupidních dotazů, mám jenom proto, že posledně jsem stavěl větroně 3,2m rozpětí a pevnost i hmotnost neodpovídala F5J, ale F3B. Jsem naučený dělat všechno extrémně pevné a proto odebrat materiál tam kde je zbytečný je pro mne těžší, než by se zdálo. Lítat chci a určitě budu. Stavět taky. Dlouho jsem lítal s modelama od Fy Jaro Muller a už moc nechci kompozity, proto se s balzou "trápím" v panelákově dílně 1,3x1,8m.
- TomHlavinka
- Skoro bůh
-
Méně
Více
11 roky 4 měsíce nazpět #14370
napsal TomHlavinka
Odpověď od TomHlavinka na téma Stavba F5j větroně
Tak pak držím palce, navíc v tak malé dílně je to ještě složitější!!
11 roky 4 měsíce nazpět #14371
napsal Beseda
Jednoduché to není. Ale má to i výhody. Na všechno dosáhnu v sedě
- Bedřich Koros
- Odborník
-
Méně
Více
11 roky 4 měsíce nazpět #14372
napsal Bedřich Koros
Odpověď od Bedřich Koros na téma Stavba F5j větroně
Tak už mám novou gondolu s kozlíkem a dostatečně dlouhým čumákem pro moje F5J.
Včera jsem obdržel od K.Svoboda - HOBBY ARÉNA -viz foto.
O připravované výrobě se zmiňoval Petr K. v prosinci 2014.
A jdu pracovat.
BK-HK
Včera jsem obdržel od K.Svoboda - HOBBY ARÉNA -viz foto.
O připravované výrobě se zmiňoval Petr K. v prosinci 2014.
A jdu pracovat.
BK-HK
Vygenerováno za 0.242 sekund