Stavba F5j větroně

Více
11 roky 3 měsíce nazpět #14465 napsal charlie
Odpověď od charlie na téma Stavba F5j větroně
mám dotaz už je zalétáno???

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 3 měsíce nazpět #14467 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Stavba F5j větroně
Teď nevím, jestli ten dotaz byl na mě nebo na Milana, ale za mě ještě ne :) Nicméně chystám se na to každým dnem, jen co nastane ta správná souhra volného času a počasí ;)

Více
11 roky 3 měsíce nazpět #14480 napsal milan.macinga
Odpověď od milan.macinga na téma Stavba F5j větroně
Tak za mna ;) zalietane. Lieta to nadherne, stabilne, dobra prenikatelnost proti vetru, stabilne, nezaludne. Velka spokojnost. Uz dva tieto modely su zalietane vsetko s hmotnostou 1700gr +/- 20gr rozdiel v pouzitom motore.
Trup sa p. Svobodovi skutocne vydaril.
@Petr: daj potom prosim info ako to dopadlo a samozrejme drzim palce!

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14529 napsal kope
Odpověď od kope na téma Stavba F5j větroně

Petr Koláska napsal: Já mám táhla uložená v "obalu" z vnitřní trubičky bowdenu po celé délce, tedy i v oblasti výstupu z trubky. Bovden je tady zalepen směsí epoxidu, mikrobalonů a uhlíkového prachu, a ještě přetažen 50g sklem. Nedrhne to téměř vůbec - váha samotné výškovky je schopná pohnout táhlem - takže chodí dostatečně volně. Je tedy fakt, že výstupní drážky mají délku okolo 10cm, aby nedocházelo k přílišnému ohybu táhla, mírný radius mu nedělá problémy, ale zásadnějším ohybům je potřeba se vyhnout.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Tak jsem zase trochu postoupil při stavbě 2,5 metrovky a osazuju táhla. Trochu mi zarazila zvýrazněná věta výše. Znamená to, že v trubce je 10 cm "šlic" skrz, který je pak zalepený epoxidem a mikrobalóny? Nedovedu si totiž představit, jak se do tenké stěny trubky dělá 10 cm pozvolná drážka tak, aby nebyl prudký ohyb táhla.

Více
11 roky 2 měsíce nazpět - 11 roky 2 měsíce nazpět #14568 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Stavba F5j větroně
Přesně tak, ona se tam nedělá žádná drážka, prostě se do trubky (Dremelem například) vyřízne díra 2,5x100mm, kterou se protáhne bovden a následně se to celé zalepí epoxidem a přetáhne sklem (nebo ještě lépe uhlíkem).

Příloha nebyla nalezena.

To následné zalepení a přeplátování je vzhledem k délce výřezu nutnost, pokud by se neprovedlo, značně to trubku oslabí. Takže žádné volné protahování kdyby náhodou bylo potřeba bovden měnit! :lol: Když měnit, tak i s trubkou ;)
Poslední úprava: 11 roky 2 měsíce nazpět

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14569 napsal kope
Odpověď od kope na téma Stavba F5j větroně
Dík za upřesnění, právě toho oslabení jsem se bál. Takže o víkendu budu kuchat :-)

Vygenerováno za 0.329 sekund