- Obdržená poděkování: 0
Stavba F5j větroně
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 4 měsíce nazpět #14390
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Stavba F5j větroně
Stejný princip se používá u lyžařských běžeckých holí u spoje uhlíková trubka-košíček s bodcem. Pokud se hrot bodce otupí (v létě na asfaltu to je brzy), nebo poškodí košíček je výměna bez problému a bývá i častá. Dobrý tip i pro rozebíratelný spoj u trupu.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
11 roky 4 měsíce nazpět - 11 roky 4 měsíce nazpět #14391
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Stavba F5j větroně
Hele, jen takový dotaz - poněvadž s tavným lepidlem taky lepím kde co (a zažil jsem dost zajímavé situace, kdy jsem takto lepenou věc měl na dovolené v Řecku :whistle: :lol: )... Jaká je pevnost tohoto spoje na dvoudenní soutěži, kdy je 35° ve stínu? Měl bych totiž značné obavy, že to lepidlo změkne natolik, že půjde ocas protočit (ale možná se pletu). Černá uhlíková trubka má po 5 minutách na slunku celkem zajímavou teplotu....
AD dorovnání průměru zkrácením trubky: ano, jistě že jde průměr takto doladit (sám jsem 10 cm ubíral, samo že ze širšího konce), jenže - vzhledem ke geometrii trubky 30-15-1040 je na změnu průměru o 1mm potřeba uříznout cca 7 cm.... takže bych ji musel zkrátit o 20 čísel, abych dosáhl vn. průměru 27mm, což bohužel při její max. výrobní délce 1040mm znamená, že délka ocasu pak nebude pro větroně o rozpětí 3,6m úplně ideální
...
AD dorovnání průměru zkrácením trubky: ano, jistě že jde průměr takto doladit (sám jsem 10 cm ubíral, samo že ze širšího konce), jenže - vzhledem ke geometrii trubky 30-15-1040 je na změnu průměru o 1mm potřeba uříznout cca 7 cm.... takže bych ji musel zkrátit o 20 čísel, abych dosáhl vn. průměru 27mm, což bohužel při její max. výrobní délce 1040mm znamená, že délka ocasu pak nebude pro větroně o rozpětí 3,6m úplně ideální
Poslední úprava: 11 roky 4 měsíce nazpět
11 roky 4 měsíce nazpět #14394
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Stavba F5j větroně
ty jsi ale dneska stouravy
11 roky 4 měsíce nazpět #14396
napsal Wasa
Odpověď od Wasa na téma Stavba F5j větroně
No Kappa má celú sezónu za sebou, nikdy to nepovolilo, ale zase medzi kolami som to nosil do tieňa...... Na druhej strane sa mi 2x odlepil držiak serva od trupu, pôvodne lepený sekunďákom, potom epoxidom.... oboje povolilo.... Riešenie ala Stork - šróbiky je istota... Zapichovanie má svoje následky.
Pôvodne som pred sezónou chcel prelepiť koreň uhlíkovej trubky tou izolatérskou zrkadlovou tenkou páskou, ale nedostal som sa k tomu, a nič sa nestalo.
Pôvodne som pred sezónou chcel prelepiť koreň uhlíkovej trubky tou izolatérskou zrkadlovou tenkou páskou, ale nedostal som sa k tomu, a nič sa nestalo.
- martin horák
- Expert
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
11 roky 3 měsíce nazpět #14405
napsal martin horák
Odpověď od martin horák na téma Stavba F5j větroně
Petře Kolásko prosím tě,můžeš mi poradit při přistávací konfiguraci křidélka nahoru,klapky dolů a lehce výškovka dolů,ale výškovka mi reaguje nějak zpožděně až od půlky páky plynu,takže při malém vysunutí klapek zákonitě dojde k vzedmutí éra.Při plném vychýlení je to v pohodě.Jestli tě můžu poprosit na ......martin483@seznam.cz Když tak ti nafotím jak to mám nastavený.Děkuji Martin
11 roky 3 měsíce nazpět - 11 roky 3 měsíce nazpět #14406
napsal Mrklovský
Odpověď od Mrklovský na téma Stavba F5j větroně
Já na to mám křivku, která na začátku brzdění stoupá rychleji (výchylka VOP roste rychleji) a se zvětšující se výchylkou klapek přibývá výchylky VOP méně (křivka je téměř vodorovně). Je potřeba individuálně odladit tvar křivky a její umístění na osách.
Poslední úprava: 11 roky 3 měsíce nazpět
Vygenerováno za 0.451 sekund