- Obdržená poděkování: 0
Jeti DC-16 a signál - kontrola nad modelem
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
8 roky 7 měsíce nazpět #19594
napsal Tomas Hruby
No standardní postup je, že napájení přes Altis jde, ale zároveň jdou kolem něj ještě nezávisle vodiče plus/minus (bez signálu) do dalšího konektoru na RX - tím se přívod napájení zdvojí.
Jinak k tomu "zahlcení" - podstatné je, že by dobře řešený systém opravdu neměl nikam chaoticky ujet servy, buď zůstane v poslední poloze anebo po chvíli aktivuje failsafe. Určitě by se ale nemělo při rušení dít nějaké chaotické cukání serv, jak bylo známé u klasiky na 35MHz, k tomu opravdu není důvod. O tom, zda se dá či nedá systém na 2,4GHz zarušit bych si dovolil lehce polemizovat, v reálu se děje ledacos, ale určitě by si neměl začít "vymýšlet"...
Odpověď od Tomas Hruby na téma Jeti DC-16 a signál - kontrola nad modelem
Robert Jicha napsal: Ahoj, jednoznacme bych vynechal napajeni pres Altis. Je to vice nez doporucene. Do Altisu staci signal. Jinak je to ale zahada.
No standardní postup je, že napájení přes Altis jde, ale zároveň jdou kolem něj ještě nezávisle vodiče plus/minus (bez signálu) do dalšího konektoru na RX - tím se přívod napájení zdvojí.
Jinak k tomu "zahlcení" - podstatné je, že by dobře řešený systém opravdu neměl nikam chaoticky ujet servy, buď zůstane v poslední poloze anebo po chvíli aktivuje failsafe. Určitě by se ale nemělo při rušení dít nějaké chaotické cukání serv, jak bylo známé u klasiky na 35MHz, k tomu opravdu není důvod. O tom, zda se dá či nedá systém na 2,4GHz zarušit bych si dovolil lehce polemizovat, v reálu se děje ledacos, ale určitě by si neměl začít "vymýšlet"...
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
8 roky 7 měsíce nazpět #19595
napsal pik
Odpověď od pik na téma Jeti DC-16 a signál - kontrola nad modelem
U Futaby ( fasst ) jsem si před pár lety zahltil přijímač kamerou na éru. Zapomněl sem vypnout wifi na kameře (gopro). Éro poslouchalo tak 100 m od vysílače, potom se serva včetně ot. motoru přestavily kamsi, už nevím jestli sem tam měl nastavenej failsafe, a tam držely. Zahltit to teda myslím jde, ale zdroj rušení byl v tomhle případě kousek od přijímače.
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
8 roky 7 měsíce nazpět #19597
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Jeti DC-16 a signál - kontrola nad modelem
Na nasich strankach v oddilu "Clanky" jsou velmi zajimave texty o spojeni na 2,4GHz a o servech. Autorem je Ing. Cerny.
Pro mne to bylo a je mimoradne zajimave a prinosne cteni.
Pro mne to bylo a je mimoradne zajimave a prinosne cteni.
8 roky 4 měsíce nazpět #19781
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Jeti DC-16 a signál - kontrola nad modelem
Mám další zvláštní problém. Chci do nového modelu použít serva Corona DS-843MG. Ale většina při rychlém přechodu z jedné do druhé krajní polohy, po puštění kniplu, začnou kmitat a to v celém rozsahu výchylky. To kmitání trvá několik zákmitů, nebo až do doby než znovu šáhnu na knipl. KST-čka mi to nedělají a dělají to jenom serva křidélek, vztlakové jsou v klidu. Výstupy pro výškovku a směrovku jsem zatím nezkoušel.
8 roky 4 měsíce nazpět #19782
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Jeti DC-16 a signál - kontrola nad modelem
Nedalo mi to a zkouším dál. 8 serv jsem z becu regulátoru (5,5V) napojil na stařičkou FC-18 na 40 Mhz. Tam všechny serva funkovali perfektně. Trápil jsem to celkem 0,5 hodiny a asi 10 minut jeli na servotestu té Futaby. Zahřáli se ale fugovali správně.
Prokmitávali pouze serva napojené na výstup Jetiho přijímače (2,4GHz) na křidélka. Pokud jsem ty samé serva připojil na výstupy vztlkových klapek, nic se nedělo a vše bylo v pořádku. To mně trochu mate.
Prokmitávali pouze serva napojené na výstup Jetiho přijímače (2,4GHz) na křidélka. Pokud jsem ty samé serva připojil na výstupy vztlkových klapek, nic se nedělo a vše bylo v pořádku. To mně trochu mate.
- Martin Falticko
- Pokročilý
-
Méně
Více
8 roky 4 měsíce nazpět #19783
napsal Martin Falticko
Odpověď od Martin Falticko na téma Jeti DC-16 a signál - kontrola nad modelem
Zkus změnit výstupní periodu v přijímači na 17-20ms.
Vygenerováno za 0.211 sekund